Kwek-kwek: Prepeličja jaja pržena u tijestu koja se izvrsno slažu s octom i gotova su začas

FOTO: Getty Images

4.2.2023. | 08:10 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 612

Kwek-kwek je vrlo popularni filipinski street food. To su tvrdo kuhana prepeličja jaja u laganom tijestu, pržena u dubokom ulju i poslužena sa slatko-kiselim umakom. Najčešće se jedu s prženim okruglicama od piletine, ribe ili liganja. Tradicionalnija varijanta ovoga jela radi se s kokošjim jajima i zove se tokneneng. Ti hrskavi zalogajčići gotovi su začas i ukusan su međuobrok kada se zaželite nečega malo drugačijeg. Tijesto u kojemu se peku jaja narančaste je boje od anatto praha. Kod nas to nije uobičajen začin, pa ga možete izbaciti jer – iako malo pojača okus hrane u koju se stavlja, uglavnom služi za oživljavanje izgleda hrane narančastom bojom. Umjesto slatko-kiseloga umaka, možete ih poslužiti i uz ocat ili umak od balzamičnog octa.
Vrijeme pripreme: 10 minuta.

 
Sastojci potrebni za kwek-kwek:

12 do 18 kuhanih prepeličjih jaja


120 g brašna


25 g kukuruznog škroba (gustina)

240 ml vode

10 g anatto praha (po želji)

1/2 čajne žličice soli

1/2 čajne žličice mljevenog crnog papra

500 ml ulja za prženje

Upute za pripremu kwek-kweka:

Uspite kukuruzni škrob zdjelu. Ogulite ljuske s kuhanih prepeličjih jaja i stavite ih sa strane.U zdjelu dodajte brašno, sol i papar pa dobro promiješajte.Ako dodajete annato prah, najprije ga umutite u toplu vodu koji ćete dodati u smjesu. Ulijte vodu u zdjelu s ostalim sastojcima i dobro sve promiješajte.Ubacite prepeličja jaja u zdjelu s tijestom i pazite da su sasvim prekrivena.Zagrijte tavu i ulje.U vruće ulje žlicom ubacujte žlicom prepeličja jaja.Kada tijesto dobije zlatnu koricu, izvadite jaja iz ulja i stavite ih u tanjur za posluživanje.Poslužite pržena jaj s octom ili slatko-kiselim umakom dok su još vruća. Uživajte!

(Izvor: Punkufer.hr)


VIŠE NA TEMU:
PRŽENJE
TIJESTO
RECEPT
SASTOJCI

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI