NASLOVNADRUŠTVO
Kronika na Novi Lamb Day – Kup Hrvatske u pečenju janjaca ručnim načinom za novinare

FOTO: pozeska-kronika.hr

Kronika na Novi Lamb Day – Kup Hrvatske u pečenju janjaca ručnim načinom za novinare

18.6.2019. 17:27 | pozeska-kronika.hr IZVOR: pozeska-kronika.hr PREGLEDA: 2588

NOVI VINODOLSKI – U organizaciji TZ Novi Vinodolski i Primorskog jedra, a uz pokroviteljstvo  Primorsko-goranske županije i grada Novi Vinodolski održana je 1. Otvoreni Kup Hrvatske u pečenju janjaca ručnim načinom za novinare. Natjecanje je održano u Vinariji Pavlomir koja je obilježavala svojih prvih 25. godina postojanja i uspješnog rada. Svestrani organizator nekoliko gasto manifestacija Vladimir Jurić iz Rijeke uspio je okupio međunarodnu ekipu, 20 ekipa novinara iz pet država, Italije, Slovenije, Srbije, BiH i Hrvatske.



Natjecala se i ekipa tjednika Kronika požeško-slavonska iz Požege, koja se već nekoliko godina natječe na gastro natjecanjima za novinare pa i na Europskom prvenstvu u kuhanju lovačkog gulaša od divljeg vepra u kotliću.  Ove godine ekipu je uz urednika Vladimira Protića, činio i voditelj Valpovačkog kotlića Željko Turalija, višestruki prvak u kuhanju fiša, čobanca, graha, čvaraka i sarme, te državni prvak u roštiljanju. U ovoj jakoj međunarodnoj konkurenciji ekipa Kronike je nakon nešto više od 3 sata ručnog okretanja janjca od 12 kg (neto) uspjela izdržati do kraja na, u 13 sati 39 stupnjeva Celzijusa od sunca i nešto jačoj temperaturi od vatre. Svoj ražanj prijavili su ocjenjivačkom žiriju i osvojili ukupno 6. mjesto, sa samo nekoliko bodova zaostatka od postolja i pehara.





Druženje cijelog vikenda bilo je odlično, na Vinariji Pavlomir koji su bili odličan domaćin sa nekoliko jela uvijek na stolu i vrhunskim vinima i pjenušcima za degustaciju u količinama koje možete podnijeti. Već sam zaboravio kada sam pekao nešto na ražnju uz ručno okretanje, no bilo je posebno dojmljivo pogledati 20-tak janjaca poredanih na svaki metar kako se peku. I moj član ekipe Željko Turalija se također ne može sjetiti kada je to zadnji puta ručno pekao nešto na ražnju, no to je dalo posebnu draž cijeloj manifestaciji. Zadovoljni smo bili što smo sve izdržali, naravno uz pomoć hladne žlahtine i još više mineralne vode, i što smo se plasirali u samom vrhu. Kako je najavljeno da će ova manifestacija biti tradicionalna, jer je posjećena od velikog broja posjetitelja, popraćena koncertom Đulijana i nekoliko klapa i glazbenih sastava, očekujemo dogodine i bolji plasman, jer ćemo se poučeni sadašnjim iskustvom i bolje pripremiti za natjecanje – istakao je urednik tjednika Kronika Vladimir Protić, koji najavljuje već ove nedjelje 23. lipnja Požeški ražanj, pečenje odojka po starom slavonskom načinu, ručnim okretanjem na drvenom ražnju. U Vidovcima na stadionu NK Dinamo bit će pravi doživljaj u ručnom pečenju odojaka, posebno što već ima i veći broj prijavljenih ekipa.








Tagovi: kronika, pečenje, sudjelovanje, protić

48 SATI NA 034PORTALU

.

Održana radionica za prijavu na projekt Naukovanje za obrtnička zanimanja za 2019. godinu

.

POTVRĐENO - Sutra nema nastave u školama četiri županije, u ponedjeljak u cijeloj Hrvatskoj

.

Obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa u Požegi

.

Brucošijada 2019. u Platinumu

.

Uskoro uvođenje novog HD signala! Stariji TV prijemnici neće više biti od koristi bez dodatne opreme

.

Zvijezda Supetalenta Ron Holsey pozvan da u Pakracu zapjeva s Pejakovićem

.

Samo u Požegi !? Prometni znakovi i putokazi ʺgovoreʺ jedno, a oznake na kolniku drugo

.

Tenisači Požege Ino Horvat i Marko Lukić uspješni na turnirima u Vinkovcima

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Zajam ponuda izmedu osobito

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Policija je jučer zabilježila šumsku krađu i dvije prometne nesreće

.

Obilazak kanala i vodotoka na području Grada Lipika

.

ʺSkrivanjeʺ ruševina: Na robnoj kući gradska obilježja

.

Struje neće biti...

.

Vrijeme danas pretežno sunčano, najviša dnevna temperatura između 19 i 24 °C

.

OŠ Julija Kempfa domaćin četvrtoga Erasmus+ projekta Coding in cultural Europe-digitalne tehnologije u službi obrazovanja

.

OŠ Antuna Kanižlića obilježila Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje 16.10.2019.

.

Katolička osnovna škola među najboljima na državnoj Smotri školskih zadruga

.

U petak (18.10.) štrajk u osnovnim i srednjim školama Požeško-slavonske županije

.

Održana početna konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt energetske obnove zgrade Policijske uprave

.

20. listopada održat će se 6. Etno susreti Požeštine, Čvarkijada i Šokački vašar

.

Svečana proslava blgadana sv. Terezije u požeškoj katedrali

.

Jučer dragovoljna predaja oružja

.

Problem vodoopskrbe u Kusonjama: Kraj seoskim vodovodima

.

Obilježili međunarodni dan Bijelog štapa

.

Struje neće biti ...

.

Vrijeme i dalje sunčano te toplije od prosjeka

FOTONALAZ

Kad nema mjesta na Trgu, parkira se i nasred ceste