NASLOVNADRUŠTVO
Kronika na Novi Lamb Day – Kup Hrvatske u pečenju janjaca ručnim načinom za novinare

FOTO: pozeska-kronika.hr

Kronika na Novi Lamb Day – Kup Hrvatske u pečenju janjaca ručnim načinom za novinare

18.6.2019. 17:27 | pozeska-kronika.hr IZVOR: pozeska-kronika.hr PREGLEDA: 2435

NOVI VINODOLSKI – U organizaciji TZ Novi Vinodolski i Primorskog jedra, a uz pokroviteljstvo  Primorsko-goranske županije i grada Novi Vinodolski održana je 1. Otvoreni Kup Hrvatske u pečenju janjaca ručnim načinom za novinare. Natjecanje je održano u Vinariji Pavlomir koja je obilježavala svojih prvih 25. godina postojanja i uspješnog rada. Svestrani organizator nekoliko gasto manifestacija Vladimir Jurić iz Rijeke uspio je okupio međunarodnu ekipu, 20 ekipa novinara iz pet država, Italije, Slovenije, Srbije, BiH i Hrvatske.



Natjecala se i ekipa tjednika Kronika požeško-slavonska iz Požege, koja se već nekoliko godina natječe na gastro natjecanjima za novinare pa i na Europskom prvenstvu u kuhanju lovačkog gulaša od divljeg vepra u kotliću.  Ove godine ekipu je uz urednika Vladimira Protića, činio i voditelj Valpovačkog kotlića Željko Turalija, višestruki prvak u kuhanju fiša, čobanca, graha, čvaraka i sarme, te državni prvak u roštiljanju. U ovoj jakoj međunarodnoj konkurenciji ekipa Kronike je nakon nešto više od 3 sata ručnog okretanja janjca od 12 kg (neto) uspjela izdržati do kraja na, u 13 sati 39 stupnjeva Celzijusa od sunca i nešto jačoj temperaturi od vatre. Svoj ražanj prijavili su ocjenjivačkom žiriju i osvojili ukupno 6. mjesto, sa samo nekoliko bodova zaostatka od postolja i pehara.




Druženje cijelog vikenda bilo je odlično, na Vinariji Pavlomir koji su bili odličan domaćin sa nekoliko jela uvijek na stolu i vrhunskim vinima i pjenušcima za degustaciju u količinama koje možete podnijeti. Već sam zaboravio kada sam pekao nešto na ražnju uz ručno okretanje, no bilo je posebno dojmljivo pogledati 20-tak janjaca poredanih na svaki metar kako se peku. I moj član ekipe Željko Turalija se također ne može sjetiti kada je to zadnji puta ručno pekao nešto na ražnju, no to je dalo posebnu draž cijeloj manifestaciji. Zadovoljni smo bili što smo sve izdržali, naravno uz pomoć hladne žlahtine i još više mineralne vode, i što smo se plasirali u samom vrhu. Kako je najavljeno da će ova manifestacija biti tradicionalna, jer je posjećena od velikog broja posjetitelja, popraćena koncertom Đulijana i nekoliko klapa i glazbenih sastava, očekujemo dogodine i bolji plasman, jer ćemo se poučeni sadašnjim iskustvom i bolje pripremiti za natjecanje – istakao je urednik tjednika Kronika Vladimir Protić, koji najavljuje već ove nedjelje 23. lipnja Požeški ražanj, pečenje odojka po starom slavonskom načinu, ručnim okretanjem na drvenom ražnju. U Vidovcima na stadionu NK Dinamo bit će pravi doživljaj u ručnom pečenju odojaka, posebno što već ima i veći broj prijavljenih ekipa.








Tagovi: kronika, pečenje, sudjelovanje, protić

48 SATI NA 034PORTALU

.

U Pakrac uskoro stiže trgovina Pepco

.

Subotnja šetnja Požegom 20.7.2019.

.

Ronko i Lucić u istom čamcu “putuju prema zalazećem suncu “

.

Odigran je prvi dan Makijevog memorijala

.

Općina Kaptol za sve osnovnoškolce nabavlja radne bilježnice

.

Potpisan ugovor za izgradnju Područnog vrtića u Poljani u vrijednosti 7.259.984,75 kuna

.

Danas i sutra sunčano i vruće

Građ. Zemljište Lovre pl. Matačića

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

VW Golf Plus 1.9 TDI Goal oprema

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

UNESCO komisija posjetila Park prirode Papuk

.

U Požegi s radom započela druga Škola kuglanja za osnovnoškolce

.

Za vikend u Pakracu i Lipiku bogat društveni program

.

Radovi na uređenju oborinske odvodnje u Poljani

.

Požeština privatna prčija Pleterničkih Kennedyja? Otac župan, sin ministar, jedan šogor ravnatelj ŽUC-a, drugi Zavoda za javno zdravstvo

.

U automobilskom prostoru filtra za zrak skrivao 495 grama marihuane

.

Rodbina, suborci i prijatelji prisjetili se dragovoljca Domovinskog rata, pukovnika Dragana Jajića

.

U Požegi, u auto školama ʺHerzʺ i ʺDugaʺ održano je predavanje budućim mladim vozačima

.

U novu sezonu s novom Upravom kluba

.

Svečana dodjela diploma malim požeškim plivačima

.

Izmjena ovogodišnjeg natječaja za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka

.

U požeškoj Gimnaziji popunjena sva mjesta u 1. razredu 2019./20.

.

Struje neće biti ...

.

Danas će prevladavati sunčano vrijeme, najviša dnevna temperatura većinom od 26 do 31°C

.

Nogometaši, vinari i uprava HNK Graševine Vetovo napunili klupsko vino u butelje

FOTONALAZ

PARKING KOD LIDLA: Bez riječi, ali i bez vidljive oznake pristupačnosti