NASLOVNAPOLITIKA
Kovačević zaprijetio Oporbenoj petorci

FOTO: Arhiva

Kovačević zaprijetio Oporbenoj petorci

3.12.2018. 07:40 | Novinar 034 PREGLEDA: 4351

Na redakciju nam je stigao mail Oporbene petorice Općine Jakšić koji prenosimo u cijelosti. 

Završila je još jedna burna sjednica Općinskog vijeća Općine Jakšić. Najznačajnija vijest jest da si je gsp. Kovačević a povodom Dana općine upriličio dar u obliku povećanja plaće. Svoje teško licemjerstvo ispoljio je u svome najboljem izdanju jer se zdušno i „hrabro“ borio i izborio uz vrlo tijesnu ali samo figurativno većinu (6 za 3 protiv i dva suzdržana) jer je prije samog glasovanja naš vijećnik gsp. Raguž zaradio treću opomenu od strane predsjednika Općinskog vijeća gsp. Oreškog te izgubio pravo na daljnje sudjelovanje u raspravi.

Igrokaz je odrađen do kraja po unaprijed dogovorenim smjernicama. Obrazloženje načelnika za povećanjem plaće je više negoli infatilno( i to u trenucima kada veliki broj mladih ali i starijih ljudi odlazi trbuhom za kruhom,kada su plaće u većini slučajeva na rubu minimalnih te kada područje Općine biva devastirano demografskom bezidejnošću) navodeći činjenicu da on ne može povećati plaće zaposlenicima Općine ako vijeće ne poveća njegovu!? Istaknuo je čak i veliku skrb koju on vodi za svoje zaposlenike a mi ćemo istaknuti samo dva primjera; bivše pročelnice koju je načelnik slao na psihijatrijsko vještačenje uz potporu župana Požeško slavonskog,a drugi primjer je svježi otkaz koji je sam dao službenik pod strašnim psihološkim pritiskom koji je trajao više od godinu dana ( izuzeo mu je službeni mobitel s kojega je slao prijeteće poruke kao i ključeve službenih prostorija). Ističemo ovdje i da je u nakani da uvjeri vijeće u opravdanost povećanja plaće čak difamirao i „popljuvao“ rad svojih kolega načelnika a prije svega istaknuvši ih imenom, gsp. Bobana,gsp. Mandića i gsp. Bardača što je vrlo lako provjerljivo. Pa je tako za gsp. Bobana kazao da ima puno veću plaću od njega a da imenovani nije u deset godina uspio izgraditi niti jedan kilometar kanalizacijske mreže a on je izgradio trideset kilometara (iako vrlo dobro zna sve otegotne razloge koje je imao gsp. Boban preuzevši vođenje Općine koja je bila ekstremno zadužena od strane bivših moćnika) , nadalje ističe negativan kontekst naspram gsp. Vlade Bobana u pogledu studentskih stipendija jer ih dijeli svima bez kriterija ( a za što se zalagala Oporbena petorka) a činjenica jest da Općina još uvijek nije raspisala natječaj za dodjelu studentskih stipendija što će vjerojatno sada učiniti jer eto načelnik je povisio svoju plaću i zadovoljio osobnu taštinu. Redom je iznosio bruto iznose plaća svih lokalnih čelnika županije svjesno aludirajući na potrebu da i on zavrjeđuje plaću poput gsp.Puljašića ili gsp.  Pilona koje je imenovao bez obzira što Grad Požega ima proračun 129 milijuna kuna. Jednostavno po njegovu „skromnom“ mišljenju on je najbolji i najkvalitetniji čelnik lokalne zajednice. No, ono što će ostati zabilježeno jest izgovorena prijetnja gsp. Kovačevića ( kojemu prijetnje inače nisu strane,sjetimo se samo prijetnje smrću bivšoj pročelnici) naspram Oporbene petorke a u svezi objavljenog članka na portalu 034 toga dana.


„Hrabro“ s pogledom uperenim u pod Općinske vijećnice promrmljao je sebi u bradu no dostatno jasno da ga svi čuju da će on sad pravnim sredstvima vrlo brzo spriječiti daljnje pisanje protiv njega a s čime se on blati.

Zbog te izgovorene sada otvorene prijetnje Oporbena petorka općine Jakšić prvi puta od sazivanja Općinskog vijeća daje punu potporu gsp. Kovačeviću da tuži Oporbenu petorku tj da se cijela ova priča okonča pred sudbenim tijelima RH-e a što je Oporbenoj petorci i cilj unatrag više od godinu dana. Na taj će se način napokon objelodaniti potpuna istina o svim aktivnostima gsp. Kovačevića a koje su prouzročile veliku štetu za Općinski proračun. Istaknut ćemo i iznijeti svekolikoj javnosti podatak da smo 13. studenog zaprimili dopis načelnice samostalnog sektora za upravnu inspekciju pri Ministarstvu uprave au kojemu nas izvješćuje da je promptno zatražena cjelovita istraga od strane;


Ministarstva financija , Državnog ureda za reviziju, Ministarstva poljoprivrede, Pnuskoka, Uskoka, DORHA, Ministarstva unutarnjih poslova RH-e a u svezi svih onih inkriminiranih radnji koji su prezentirani kako kroz Zapisnik o proračunskom nadzoru tako i kroz opravdane prijave. Sve se provodi sa ciljem raščišćavanja postojeće situacije unutar rada Općine. U potpisu načelnica sektora gđa. B.P.. Isto je rezultat nastojanja Oporbene petorke unatrag više od godinu dana da savjesnim radom unutar Općinskog vijeća a u onom minimumu omogućenog manevarskog prostora ( predsjednik Općinskog vijeća nastoji svim silama onemogućiti rad svojim krajnje neodgovornim i pristranim ponašanjem) pokuša svim relevantnim institucijama predstaviti istinsku sliku zbivanja i događanja. Na sudu će napokon Oporbena petorka biti u prigodi jasno i nedvosmisleno iznijeti sve argumente i činjenice protkane svjedočenjem živućih aktera tj neposrednih sudionika izvršenih nedjela od strane gsp. Kovačevića a na štetu Općine i svih njezinih stanovnika.

Tada će Oporbena petorka i svi ini svjedoci doći u prigodu prozvati imenom i prezimenom ( do sada u
šiframa) sve one koji su stajali u lancu isisavanja novca iz proračuna u korist trećih osoba. Tada ćemo
moći napokon dešifrirati i ime saborskog zastupnika koji je neposrednom svjedoku inkriminiranih
nedjela jasno dao do znanja da jest primao novce od gsp. Kovačevića no ne nikako u iznosima koje je
načelnik spominjao pred zaposlenicima i na koncu isisavao iz proračuna pod izlikom da mu je to zadatak koji je dobio od saborskog zastupnika. Pored toga saborski je zastupnik ponudio uvid u crni notes koji je imao a u kojemu su registrirane sve
takve transakcije po pitanju novčanih sredstava.

Nadalje,doći ćemo i u prigodu da se pojasni na koji je način bliski rođak gsp. Kovačevića a vlasnik tvrtke koja obavlja poslove nasipanja i održavanja poljskih putova ispostavljao fakture a bez ikakvog
nadzora određenog komunalnog redara da isto izvrši kao npr.da bude nazočan kod utovara ili istovara šljunka unutar majdana u Vetovu ili drugdje te istovara u polju na području općine. Ili kada je
bilo u pitanju ispostavljanja faktura za obračun satnice rada radnih strojeva a što se isto provodilo bez
nadzora komunalnog redara te se situacija isplaćivala samo na osnovu ispostave podnositelja u ovomu slučaja bliskog rođaka. A šlag na sve to je bilo imenovanje od strane načelnika Općine internog revizora (kojega po Statutu odabire načelnik) u liku supruge vlasnika obrta koji obavlja poslove za Općinu,tj bliskog rođaka!

Spremni smo podastrijeti sve preslike faktura a na jednoj od njih stoj slijedeće stavke; pet svečanih zastava RH-e po pojedinačnoj cijeni u iznosu od 900,00 kuna koje kao niti ostatak silnih kupljenih zastava zaposlenici Ministarstva financija unutar proračunskog nadzoru nisu uspjeli pronaći. Kao i putne naloge koje je sam ispisivao i potpisivao a ističemo onaj za put u Francusku i to kao gost. Dakle, Oporbena petorka istinski pozdravlja nakanu gsp. Kovačevića da tuži Oporbenu petorku i ističemo da smo već sada u potpunosti spremni braniti sve iznijete teze te ih potkrijepiti ne samo dokumentacijom već i osobnim svjedočenjem neposrednih aktera većine učinjenih nedjela.

Za kraj želimo prosvijetliti gsp. Kovačevića a u svezi jučerašnje točke Dnevnog reda o poništenju Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH-e za područje Općine Jakšić. Prije tri mjeseca se osobno hvalio na sjednici Općinskog vijeća kako je on jedini uspio au odnosu na sve druge lokalne jedinice na području županije prikupiti sve materijale te ih i proslijediti na vrijeme Ministarstvu poljoprivrede a u svezi gore navedene teme. Sada je došlo do poništenja iste a kako je on prezentirao vijećnicima zbog nerazumijevanja institucija RH-e!!??

Prava istina leži u činjenici da je Oporbena petorka vrlo detaljno informirala ministra poljoprivrede gsp. Tolušića o načinu kako je provedena dosadašnja prodaja zemljišta RH-e na području Općine a u režiji gsp. Kovačevića gdje se on pojavljivao kao predsjednik Povjerenstva za prodaju,kao načelnik te kao veliki kupac a i njegovi bliski rođaci. Dakle gsp. Kovačević je predstavljen ministru kao osoba koja ne smije više uživati povjerenje institucija RH-e budući je izigrao ukazano povjerenje na štetu kako države tako i lokalne zajednice tj pojedinaca.

Na koncu svim žiteljima Općine Jakšić želimo sretan Dan općine sa željom da nam slijedeća svetkovina
Svete Barbare bude daleko ugodnija i mirnija.

S poštovanjem,

Oporbena petorka Općine Jakšić
M./R. Z./B.

Tagovi: ivica kovačević, jakšić, oporbena petorica, oporba, prijetnje

48 SATI NA 034PORTALU

.

U Požegi dijete biciklom udarilo u osobni automobil

.

Požeština ostala bez struje !!!

.

Gradonačelnik ugostio starije pionire NK Slavonije koji su napravili odličan rezultat na natjecanju Kvalitetne lige mladeži u Osijeku

.

8. Zimski Mladost kup u Brestovcu

.

Biskup Škvorčević abdominalnoj kirurgiji OŽB Požega donirao bolničke krevete

.

HDZ-ovci obilježili 20. godišnjicu smrti dr. Franje Tuđmana

.

SKANDAL NA SUĐENJU NEFEROVIĆU: Kovačević, Ćališ i Krpan svjedočili neistine u Neferovićevu korist

.

Većina nas ove namirnice stavlja u hladnjak, no vrhunski kuhari kažu drugačije

.

Od ponoći pojeftinilo gorivo na hrvatskim benzinskim pumpama

.

54-godišnji Požežanin lažnom bratiću poslao oko 2.000 kn, pa prijavio prijevaru

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Rustik kamini

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

32-godišnji Kaptolčanin prodao drogu 20-godišnjaku iz Požege, kod obojice pronađena marihuana

.

Uz predstavu Crvenkapica ili Trnoružica, organizirano darivanje za djecu

.

Biskup Antun Škvorčević posjetio je obitelj čija je kuća obnovljena nakon požara

.

Biskup Antun Škvorčević pohodio je Župu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradiški

.

Danas oblačno s povremenom kišom

.

Premijer se u Vukovaru hvali projektom za spas Slavonije. To je ono iz čega si HDZ-ovi tajkuni obnavljaju hotele po Jadranu

.

MINISTARSTVO IMA PLAN ZA MATURANTE: Neke ispite državne mature polagat će i prije završetka nastavne godine?

.

U Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije održana 8. sjednica Partnerskog vijeća Požeško-slavonske županije

.

Grad Pakrac nastavlja provoditi program demografskih i pronatalitetnih mjera „TRI PLUS“ u 2020. godini

.

Požeški boksač Mihael Heig (Graciano) ostvario pobjedu na “Osijek boxing openu“

.

UO Plesna radionica Ilijane Lončar vratila se s uspjehom s 13. hrvatskog natjecanja plesača suvremenog plesa Mia Čorak Slavenska

.

Na hrvatske ceste stiže 300 novih kamera, neće snimati samo brzinu

.

ŠTO KAŽE SUD: Smijete li imati uključena duga svjetla kad pretječete drugo vozilo?

.

NETKO JE MALO ZARONDAO: 57-godišnjak u 7.55 sati ujutro zaustavljen s 2,87 promila

.

Povodom 28. obljetnice oslobođenja Lipika održana je revijalna utakmica

.

Policija u kući u kojoj nitko ne živi u Požegi zatekla petoricu muškaraca, slučaj predali državnom odvjetništvu

.

Prošli tjedan iz trgovina su povučena čak tri proizvoda jer su opasni za zdravlje

.

Biskup Škvorčević pohodio je prognaničko naselje Kovačevac

.

Planinarsko društvo ʺPsunjʺ Pakrac, organizira memorijalni planinarski pohod FOKINOM STAZOM 1991.

.

Struje neće biti ...

.

Danas pretežno oblačno s mjestimičnom kišom

FOTONALAZ

Mesari napravili ʺstražemanačku anakonduʺ!