NASLOVNAPOLITIKA
Novoizabrana predsjednica Antonija Jozić: ʺOvaj tim spreman je na nove pobjede!ʺ

FOTO: S.V.

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Novoizabrana predsjednica Antonija Jozić: ʺOvaj tim spreman je na nove pobjede!ʺ

19.10.2021. 17:37 | S.I. PREGLEDA: 4070

Danas je nakon održanih unutarstranačkih izbora u Hrvatskoj demokratskoj zajednici održana konferencija za medije, a na kojoj je tema bila rezultati provedenih izbora.

„Prije svega sve lijepo pozdravljam i čestitam novoizabranim dužnosnicima.

Nakon što smo prikupili rezultate izbora predstavio bih Vam nove, a neki nisu novi, nastavljaju svoje dužnosti na općinskim, gradskim i na županijskoj razini. Najprije predsjednici općinskih odbora Hrvatske demokratske zajednice. Imamo 5 općina, a na kojima su u nedjelju na izborima izabrani: u Općini Velika Vjekoslav Potočanac, u Općini Jakšić Boško Obradović, u Općini Kaptol Damir Poljanac, u Općini Brestovac Zdravko Mandić i u Općini Čaglin Dalibor Bardač.


U gradovima, za predsjednike gradskih organizacija izabrani su: u Požegi Borislav Miličević, u Pleternici Marija Šarić, u Pakracu Anamarija Blažević, u Kutjevu Ivica Malnar i u Lipiku Vinko Kasana. Uz njih su izabrana po 3 dopredsjednika dok su u općinama birali po 2 dopredsjednika.

Za novu predsjednicu Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije izabrana je gospođa Antonija Jozić, aktualna županica i dosadašnja potpredsjednica Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije. Za dopredsjednike su izabrani Dalibor Bardač, Luka Čirko, Vinko Kasana i Ante Kolić.Kao dosadašnji predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije zahvalio svim članicama i članovima što su doista na jedan primjeren i odgovoran način pristupili ovim izborima i sudjelovali u njima. Također, zahvalio bih i svima koji su sudjelovali u organizaciji ovih izbora jer oko 7 tisuća članova na području županije nije mali broj. Na ovim izborima svi su na svoje kućne adrese dobili poziv 15 dana ranije prije izbora. Svi su bili informirani, svi su mogli izaći i dati svoj glas, naravno, ovo nisu izbori koji u pravilu imaju veliku izlaznost jer jedan dio se samo kroz proceduru članovi izjasne, kroz samo predlaganje kandidata, jedan dio se te procedure završi.

Uz zahvalu svima, htio bih čestitati novoizabranima, prije svega čestitam Antoniji Jozić na izboru za županijsku predsjednicu. Gospođa Jozić dugo vremena je vrlo aktivni član Hrvatske demokratske zajednice. Obnašala je niz dužnosti u stranci i na lokalnoj, ali i nacionalnoj razini. Dala je do sada svoj doprinos funkcioniranju i razvoju stranke na području Požeško-slavonske županije. Bila je i dopredsjednica kroz više godina Županijskog odbora, predsjednica Gradskog odbora u Pleternici, član Središnjeg odbora stranke tako da je to jedan logični kontinuitet. Mi nismo samo deklarativno najavili kao stranka već to pokazujemo i primjerom da želimo uvoditi na najviše razine stranačkih dužnosti mlade i dokazane kadrove, mlade ljude koji imaju više energije i entuzijazma, volje koji imaju i znanje jer Hrvatska demokratska zajednica je stranka koja je do sada i vjerujemo i odsada će najviše biti na vlasti u Republici Hrvatskoj. Važno je koga ćemo mi promovirati i birati za članove najviših tijela.S te strane, iskrene čestitke novoizabranoj predsjednici, puno želje za uspjeh radi svih građana, radi svih nas, u daljnjem radu, želim da stranku vodi onako kako je vodila do sada Grad Pleternicu, a odnedavno i Županiju. Siguran sam da će, obzirom da ima veliku podršku na svim razinama stranke, to uspješno obaviti. Isto tako čestitam novoizabranim predsjednicama i predsjednicima te njihovim zamjenicama i zamjenicima i želim ono što je možda meni to bio problem ili noćna mora da njima ne bude, da stranka ide dalje bez tereta kakvih se, obzirom da smo najveća stranka i da imamo preko 200 tisuća, i da smo najdulje na vlasti, naravno da smo po svim tim parametrima i vjerojatnosti svih tih afera da bude u tako velikoj stranci. Nadam se da će toga u budućem periodu biti zanemarivo, da na prvom mjestu bude interes građana i interes ljudi zbog kojih se bavimo javnim dužnostima i da se ne bavimo samim sobom.

Zahvaljujem se i na suradnji s medijima. Nisam osjetio da je bio bilo kakav problem između nas. Uvijek smo se uspjeli naći na crti koja je bila tolerantna i koja je ipak bila u interesu dužnosti koje obavljamo, a ne u nekim osobnim i privatnim interesima. Hvala puno, dalje ćemo naravno surađivati, vi kao mediji, a ja kao gradonačelnik.

Sad bih molio novoizabranu predsjednicu Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije gospođu Jozić da nam kaže koju na početku.“ – izjavio je dr. Željko Glavić

Antonija Jozić: "Ovaj tim spreman je na nove pobjede!"

"Hvala Vam lijepa, ja Vas također sve srdačno pozdravljam. Zahvaljujem se naravno i svim članicama i članovima Hrvatske demokratske zajednice, prvo na onim potpisima potpore i podrške da bi se uopće mi koji stojimo pred vama mogli kandidirati na časne dužnosti stranačke, a onda naredno i na protekloj nedjelji i podršci članstva na izboru. Naravno, želim čestitati svim kolegama novoizabranim ili starim predsjednicima općinskih i gradskih organizacija Hrvatske demokratske zajednice i naravno svima nam poželjeti puno uspjeha u našem budućem radu.

Biti na čelu najjače stranke u Hrvatskoj, ali i u Požeško-slavonskoj županiji je izuzetna čast i odgovornost. Odgovornost ne proizlazi samo iz netom održanih unutarstranačkih izbora, ta odgovornost proizlazi već što je to rekao i dr. Glavić iz održanih Lokalnih izborima na kojima su građanke i građani Požeško-slavonske županije svoje povjerenje dali kandidatkinjama i kandidatima Hrvatske demokratske zajednice tako da HDZ danas ima časnu dužnost upravljanja u 5 gradova, u 4 općine, ali isto tako HDZ kroz predsjednicu Općinskog vijeća u Velikoj participira i na neki način upravlja smjerom kojim ide i Općina Velika.Unutarstranački izbori koji su se održali, održali su se sukladno novom Statutu Hrvatske demokratske zajednice po kojemu se izbori trebaju održati 6 mjeseci nakon Lokalnih izbora. Ovi izbori na neki način pokazuju kontinuitet političkog upravljanja i smjer koji su potvrdile članice i članovi HDZ-a birajući novo vodstvo od općinskih, gradskih, ali i županijske razine kao što je to već rekao dr. Glavić.

U proljeće sam prvo dobila podršku kao kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice za županicu, a onda naravno u svibnju i podršku građanki i građana za županicu, prekjučer podršku članstva za novu odgovornu i časnu dužnost županijske predsjednice. Ono što je bitno i vrlo važno za reći je da naša misija bez obzira na promjene koje su se dogodile na čelu stranke ostaje nepromijenjena. Nastavit ćemo istim onim entuzijazmom, angažmanom i žarom ostvarivati sve one projekte koje smo zacrtali u našim izbornim programima. Od općina, gradova pa tako i županije stvarajući županiju ugodnog življenja za sve naše građane.

Ono što uvijek ističem i što ću uvijek isticati je naša suradnja, naše zajedništvo. Suradnja svih općina, gradova i županije radi ostvarivanja svih izbornih programa, a to je smjer i u kojemu želim voditi Županijsku organizaciju. Svi oni koji su voljni i spremni pridonijeti ostvarenju temeljnih ciljeva Hrvatske demokratske zajednice su itekako dobrodošli.Ovom prilikom želim se zahvaliti dr. Željku Glaviću na prethodne 4 godine, prvo na početku kao povjerenika Županijske organizacije, a onda i našega predsjednika posebice u onim turbulentnim vremenima koja su sada hvala Bogu iza nas. Kada je svojim autoritetom, iskustvom i smirenošću nastavio pobjednički niz Hrvatske demokratske zajednice, tako da mi danas i čelnici gradova, općina i županije, ali i novoizabranih čelnika općinskih, gradskih i županijskih organizacija uistinu ponosno stojimo na čelu naših organizacija. Ovaj tim koji danas gledate je tim koji je spreman na nove pobjede i za sve ono što će našu županiji postaviti na mjesto koje zaslužuje. Naša županija zaslužuje biti županija primjer i zaslužuje biti županija koja će biti među razvijenijima u Republici Hrvatskoj.

Hvala svim članicama i članovima koji su ovo i proteklo vrijeme pridonijeli o ovome o čemu sam govorila i danas uistinu mislim da možemo reći da smo ponosni čelnici i dužnosnici Hrvatske demokratske zajednice i da ćemo u ovom ozračju svega što je danas rečeno, a posebice ovaj dio što je dr. Glavić danas rekao nastaviti raditi ono za što su nam građani dali povjerenje. Naravno, zahvala medijima na svemu do sada. Vjerujem i želim takvu suradnju kakvu je imao i prijašnji i dosadašnji predsjednik dr. Željko Glavić." - izjavila je novoizabrana predsjednica Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.Tagovi: konferencija, presica, HDZ, požega, Požeško-slavonska županija, unutarstranački izbori, mediji, Antonija Jozić, dr. sc. Željko Glavić

PU požeško-slavonska: Sedam Požežana osumnjičeno za kaznena djela krađe, teške krađe i prikrivanja

U Požegi održani izbori za mjesne odbore: HDZ dominantan, SDP pometen

Susret trajne formacije mladih svećenika i đakona u Požegi

Kraj prometne izoliranosti: 16 km brze ceste povezat će Požegu s autocestom A3

(Ne)sposobnost gradonačelnika Glavića i Gradske uprave: Unatoč dva javna poziva s medijima još nisu potpisani ugovori

U 21. stoljeću o ulici nazvanoj po ratnom zločincu: Nismo imali prijedloga za izmjenu, osobno mi naziv ne smeta

Udovica osnivača HDZ-a Požege Antuna Božića o slučaju Maje Petrović: “Ovo je sramota.”

Hoće li gradonačelnik Željko Glavić dati ostavku?

Žalosno: Nagrade Grada Požege kroz godine dobivali su samo oni po volji gradonačelnika

Proziva li dio medija gradonačelnika Glavića s pravom ili ne?

Blagdanski prijem gradonačelnika dr. sc. Željka Glavića i zahvala na uspješnoj suradnji

Čestitka gradonačelnika u prigodi Dana hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije i 30. obljetnice oslobađanja vojarne

POŽEGA: Anonimni građanin policijskim službenicima predao eksplozivna sredstva

PSŽ: Trenutno je aktivno 77 slučajeva zaraze korona virusom

Danas promjenljivo oblačno uz moguću kišu

Hrvatski barokni ansambl održao koncert u Glazbenoj školi Požega

Učenici OŠ Julija Kempfa osvojili 7 medalja na državnom prvenstvu Školskih sportskih društava učenika s intelektualnim teškoćama u Poreču

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

POŽEGA: Anonimni građanin policijskim službenicima predao eksplozivna sredstva

.

PSŽ: Trenutno je aktivno 77 slučajeva zaraze korona virusom

.

Danas promjenljivo oblačno uz moguću kišu

.

Susret trajne formacije mladih svećenika i đakona u Požegi

.

Učenici OŠ Julija Kempfa osvojili 7 medalja na državnom prvenstvu Školskih sportskih društava učenika s intelektualnim teškoćama u Poreču

.

Hrvatski barokni ansambl održao koncert u Glazbenoj školi Požega

.

Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja

.

Planulo 600 milijuna kuna: Natječaj za energetsku obnovu zgrada obustavljen nakon samo 15 minuta

.

Nakon dvije godine pauze, u Velikoj nas opet čeka tri dana dobre hrane i zabave, Najduži stol i čak tri koncerta

.

MOGUĆE PROBIJANJE ZVUČNOG ZIDA: Od danas se provode redovite letačke aktivnosti lovačkih aviona HRZ-a

.

Pogledajte nove cijene benzina i dizela

.

Cijena zemljišta u porastu, prodaje se i za 6000 eura po jutru

.

„Izlet planinara HPD ʺSokolovacʺ Požega na Rupnicu, Arboretum Lisičine te posjet Geo info centru Voćin“

.

POŽEGA: 21-godišnjak i 37-godišnjak pod utjecajem alkohola narušavali javni red i mir

.

35-godišnjak s područja Kutjeva iz vatrenog oružja ustrijelio psa

.

SAVJETI STRUČNJAKA: Kako da nas ne varaju u moru poskupljenja?

.

Požežanka Lana Derkač na 54. Međunarodnom susretu pisaca na Bledu i predstavljanju antologije u Ljubljani

.

PSŽ: Trenutno je aktivno 76 slučajeva zaraze korona virusom

.

PRIJATELJI ŽIVOTINJA: Zaustavljanje klimatske krize nije moguće bez promjene načina prehrane i svijesti

.

Održana vježba Stanice planinarskih vodiča Slavonija, a na istoj sudjelovalo čak pet vodiča HPD-a Sokolovac Požega

.

Pogledajte trik za meso s roštilja koje se samo odvaja od kosti

.

Danas promjenljivo uz moguću kišu

.

Priča iz požeškog ženskog zatvora: ʺKad mi je sin prvi put dolazio u posjetu, mislila sam da me neće prepoznatiʺ

.

Danas je blagdan sv. Ivana Nepomuka, pogledajte kako ga Požežani slave

.

Hrvatska iskustva: Kako završavaju pokušaji osporavanja prekoračenja brzine utvrđenih kamerom?

.

Još danas vruće, a zatim stiže promjena vremena

.

11. MOTO SUSRETI U PLETERNICI: ʺPred nama je vikend pun zanimljivog sadržajaʺ

.

Josip Bilić, učenik SŠ Pakrac osvojio 1. mjesto na državnom natjecanju u fizioterapeutskoj skrbi

.

Kaufland upozorava: Izrađuju lažne profile i šalju poruke da ste osvojili vrijednu nagradu, evo kako prepoznati prevaru

.

Od sutra nove cijene goriva

.

REKORDER VIKENDA: 30-godišnjak ʺzaradioʺ kaznu od 13.800,00 kn zbog vožnje u pijanom stanju

.

Policijski službenici tragaju za počiniteljem koji je ubio psa u Hrnjevcu

.

Cijene hrane divljaju, kilogram piletine skuplji od janjetine!

.

Pogledajte tko sve u Hrvatskoj ima pravo na priziv savjesti

.

OPASNE LJEPOTICE: Ovih pet (mnogima omiljenih) biljaka mogle bi biti kobne za vaše zdravlje

.

Recept za hrskave popečke od šarana, idealne za domaći fish burger

.

Najveći distributer slušnih pomagala u Hrvatskoj otvorio svoju poslovnicu u Požegi

FOTONALAZ

FOTKE DANA: Kutjevački vinogradi u proljeće