NASLOVNAPOLITIKA
Novoizabrana predsjednica Antonija Jozić: ʺOvaj tim spreman je na nove pobjede!ʺ

FOTO: S.V.

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Novoizabrana predsjednica Antonija Jozić: ʺOvaj tim spreman je na nove pobjede!ʺ

19.10.2021. 17:37 | S.I. PREGLEDA: 3250

Danas je nakon održanih unutarstranačkih izbora u Hrvatskoj demokratskoj zajednici održana konferencija za medije, a na kojoj je tema bila rezultati provedenih izbora.

„Prije svega sve lijepo pozdravljam i čestitam novoizabranim dužnosnicima.

Nakon što smo prikupili rezultate izbora predstavio bih Vam nove, a neki nisu novi, nastavljaju svoje dužnosti na općinskim, gradskim i na županijskoj razini. Najprije predsjednici općinskih odbora Hrvatske demokratske zajednice. Imamo 5 općina, a na kojima su u nedjelju na izborima izabrani: u Općini Velika Vjekoslav Potočanac, u Općini Jakšić Boško Obradović, u Općini Kaptol Damir Poljanac, u Općini Brestovac Zdravko Mandić i u Općini Čaglin Dalibor Bardač.


U gradovima, za predsjednike gradskih organizacija izabrani su: u Požegi Borislav Miličević, u Pleternici Marija Šarić, u Pakracu Anamarija Blažević, u Kutjevu Ivica Malnar i u Lipiku Vinko Kasana. Uz njih su izabrana po 3 dopredsjednika dok su u općinama birali po 2 dopredsjednika.

Za novu predsjednicu Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije izabrana je gospođa Antonija Jozić, aktualna županica i dosadašnja potpredsjednica Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije. Za dopredsjednike su izabrani Dalibor Bardač, Luka Čirko, Vinko Kasana i Ante Kolić.Kao dosadašnji predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije zahvalio svim članicama i članovima što su doista na jedan primjeren i odgovoran način pristupili ovim izborima i sudjelovali u njima. Također, zahvalio bih i svima koji su sudjelovali u organizaciji ovih izbora jer oko 7 tisuća članova na području županije nije mali broj. Na ovim izborima svi su na svoje kućne adrese dobili poziv 15 dana ranije prije izbora. Svi su bili informirani, svi su mogli izaći i dati svoj glas, naravno, ovo nisu izbori koji u pravilu imaju veliku izlaznost jer jedan dio se samo kroz proceduru članovi izjasne, kroz samo predlaganje kandidata, jedan dio se te procedure završi.

Uz zahvalu svima, htio bih čestitati novoizabranima, prije svega čestitam Antoniji Jozić na izboru za županijsku predsjednicu. Gospođa Jozić dugo vremena je vrlo aktivni član Hrvatske demokratske zajednice. Obnašala je niz dužnosti u stranci i na lokalnoj, ali i nacionalnoj razini. Dala je do sada svoj doprinos funkcioniranju i razvoju stranke na području Požeško-slavonske županije. Bila je i dopredsjednica kroz više godina Županijskog odbora, predsjednica Gradskog odbora u Pleternici, član Središnjeg odbora stranke tako da je to jedan logični kontinuitet. Mi nismo samo deklarativno najavili kao stranka već to pokazujemo i primjerom da želimo uvoditi na najviše razine stranačkih dužnosti mlade i dokazane kadrove, mlade ljude koji imaju više energije i entuzijazma, volje koji imaju i znanje jer Hrvatska demokratska zajednica je stranka koja je do sada i vjerujemo i odsada će najviše biti na vlasti u Republici Hrvatskoj. Važno je koga ćemo mi promovirati i birati za članove najviših tijela.S te strane, iskrene čestitke novoizabranoj predsjednici, puno želje za uspjeh radi svih građana, radi svih nas, u daljnjem radu, želim da stranku vodi onako kako je vodila do sada Grad Pleternicu, a odnedavno i Županiju. Siguran sam da će, obzirom da ima veliku podršku na svim razinama stranke, to uspješno obaviti. Isto tako čestitam novoizabranim predsjednicama i predsjednicima te njihovim zamjenicama i zamjenicima i želim ono što je možda meni to bio problem ili noćna mora da njima ne bude, da stranka ide dalje bez tereta kakvih se, obzirom da smo najveća stranka i da imamo preko 200 tisuća, i da smo najdulje na vlasti, naravno da smo po svim tim parametrima i vjerojatnosti svih tih afera da bude u tako velikoj stranci. Nadam se da će toga u budućem periodu biti zanemarivo, da na prvom mjestu bude interes građana i interes ljudi zbog kojih se bavimo javnim dužnostima i da se ne bavimo samim sobom.

Zahvaljujem se i na suradnji s medijima. Nisam osjetio da je bio bilo kakav problem između nas. Uvijek smo se uspjeli naći na crti koja je bila tolerantna i koja je ipak bila u interesu dužnosti koje obavljamo, a ne u nekim osobnim i privatnim interesima. Hvala puno, dalje ćemo naravno surađivati, vi kao mediji, a ja kao gradonačelnik.

Sad bih molio novoizabranu predsjednicu Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije gospođu Jozić da nam kaže koju na početku.“ – izjavio je dr. Željko Glavić

Antonija Jozić: "Ovaj tim spreman je na nove pobjede!"

"Hvala Vam lijepa, ja Vas također sve srdačno pozdravljam. Zahvaljujem se naravno i svim članicama i članovima Hrvatske demokratske zajednice, prvo na onim potpisima potpore i podrške da bi se uopće mi koji stojimo pred vama mogli kandidirati na časne dužnosti stranačke, a onda naredno i na protekloj nedjelji i podršci članstva na izboru. Naravno, želim čestitati svim kolegama novoizabranim ili starim predsjednicima općinskih i gradskih organizacija Hrvatske demokratske zajednice i naravno svima nam poželjeti puno uspjeha u našem budućem radu.

Biti na čelu najjače stranke u Hrvatskoj, ali i u Požeško-slavonskoj županiji je izuzetna čast i odgovornost. Odgovornost ne proizlazi samo iz netom održanih unutarstranačkih izbora, ta odgovornost proizlazi već što je to rekao i dr. Glavić iz održanih Lokalnih izborima na kojima su građanke i građani Požeško-slavonske županije svoje povjerenje dali kandidatkinjama i kandidatima Hrvatske demokratske zajednice tako da HDZ danas ima časnu dužnost upravljanja u 5 gradova, u 4 općine, ali isto tako HDZ kroz predsjednicu Općinskog vijeća u Velikoj participira i na neki način upravlja smjerom kojim ide i Općina Velika.Unutarstranački izbori koji su se održali, održali su se sukladno novom Statutu Hrvatske demokratske zajednice po kojemu se izbori trebaju održati 6 mjeseci nakon Lokalnih izbora. Ovi izbori na neki način pokazuju kontinuitet političkog upravljanja i smjer koji su potvrdile članice i članovi HDZ-a birajući novo vodstvo od općinskih, gradskih, ali i županijske razine kao što je to već rekao dr. Glavić.

U proljeće sam prvo dobila podršku kao kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice za županicu, a onda naravno u svibnju i podršku građanki i građana za županicu, prekjučer podršku članstva za novu odgovornu i časnu dužnost županijske predsjednice. Ono što je bitno i vrlo važno za reći je da naša misija bez obzira na promjene koje su se dogodile na čelu stranke ostaje nepromijenjena. Nastavit ćemo istim onim entuzijazmom, angažmanom i žarom ostvarivati sve one projekte koje smo zacrtali u našim izbornim programima. Od općina, gradova pa tako i županije stvarajući županiju ugodnog življenja za sve naše građane.

Ono što uvijek ističem i što ću uvijek isticati je naša suradnja, naše zajedništvo. Suradnja svih općina, gradova i županije radi ostvarivanja svih izbornih programa, a to je smjer i u kojemu želim voditi Županijsku organizaciju. Svi oni koji su voljni i spremni pridonijeti ostvarenju temeljnih ciljeva Hrvatske demokratske zajednice su itekako dobrodošli.Ovom prilikom želim se zahvaliti dr. Željku Glaviću na prethodne 4 godine, prvo na početku kao povjerenika Županijske organizacije, a onda i našega predsjednika posebice u onim turbulentnim vremenima koja su sada hvala Bogu iza nas. Kada je svojim autoritetom, iskustvom i smirenošću nastavio pobjednički niz Hrvatske demokratske zajednice, tako da mi danas i čelnici gradova, općina i županije, ali i novoizabranih čelnika općinskih, gradskih i županijskih organizacija uistinu ponosno stojimo na čelu naših organizacija. Ovaj tim koji danas gledate je tim koji je spreman na nove pobjede i za sve ono što će našu županiji postaviti na mjesto koje zaslužuje. Naša županija zaslužuje biti županija primjer i zaslužuje biti županija koja će biti među razvijenijima u Republici Hrvatskoj.

Hvala svim članicama i članovima koji su ovo i proteklo vrijeme pridonijeli o ovome o čemu sam govorila i danas uistinu mislim da možemo reći da smo ponosni čelnici i dužnosnici Hrvatske demokratske zajednice i da ćemo u ovom ozračju svega što je danas rečeno, a posebice ovaj dio što je dr. Glavić danas rekao nastaviti raditi ono za što su nam građani dali povjerenje. Naravno, zahvala medijima na svemu do sada. Vjerujem i želim takvu suradnju kakvu je imao i prijašnji i dosadašnji predsjednik dr. Željko Glavić." - izjavila je novoizabrana predsjednica Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.Tagovi: konferencija, presica, hdz, požega, Požeško-slavonska županija, unutarstranački izbori, mediji, antonija jozić, dr. sc. Željko Glavić

Održana početna konferencija projekta “Vršnjačko nasilje u doba korona krize” u Pakracu

Mladi Požežanin koji je zapalio HDZ-ovu zastavu ekskluzivno progovorio za naš portal: ʺHDZ je kriminalna organizacija, oduzimaju nam sloboduʺ

Subotnja šetnja Požegom, 04.12.2021.g

Matias Buće novi je predsjednik Mladeži HDZ-a Požeško-slavonske županije

Održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija - Jozić: “Odobrena je nova karta potpora za Republiku Hrvatsku“

Čestitka gradonačelnika u prigodi Dana hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije i 30. obljetnice oslobađanja vojarne

Gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić primio predsjednika uprave Financijske agencije mr.sc. Dražena Čovića

Gradonačelnik primio pripadnike 63. ʺAʺ samostalne gardijske bojne ZNG-a Požega

Slavonka bujnog poprsja koja tvrdi da je na njoj sve prirodno, svojim objavama raspametila obožavatelje

ZAPOČELA BOŽIĆNA BAJKA U GRADCU: I ove godine kuća obitelji Perlaska krade mnoge poglede

Recept za božićne kolačiće koje morate dodati na svoju listu

Restorani Zlatni lug i Stari Fenjer u našoj anketi odnijeli najveći broj glasova

Pogledajte 12 fotoideja za uređenje doma s kojim ćete biti presretni i nakon Božića

Nakon uskrsnica, Grad Požega po prvi put dijeli 300 kuna božićnice umirovljenicima

JESTE LI ZNALI: Najskuplja slika na svijetu prodana za više od 450 milijuna dolara

Otvoren je natječaj za odabir korisnika Poduzetničkog inkubatora Požega

DAN OPĆINE JAKŠIĆ: Kovačević: “Uz pomoć Vlade RH i potporu EU fondova realizirano je puno značajnih projekata“

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Slavonka bujnog poprsja koja tvrdi da je na njoj sve prirodno, svojim objavama raspametila obožavatelje

.

ZAPOČELA BOŽIĆNA BAJKA U GRADCU: I ove godine kuća obitelji Perlaska krade mnoge poglede

.

Subotnja šetnja Požegom, 04.12.2021.g

.

Recept za božićne kolačiće koje morate dodati na svoju listu

.

Restorani Zlatni lug i Stari Fenjer u našoj anketi odnijeli najveći broj glasova

.

JESTE LI ZNALI: Najskuplja slika na svijetu prodana za više od 450 milijuna dolara

.

Pogledajte 12 fotoideja za uređenje doma s kojim ćete biti presretni i nakon Božića

.

Nakon uskrsnica, Grad Požega po prvi put dijeli 300 kuna božićnice umirovljenicima

.

PSŽ: Na posljednjem testiranju obrađeno je 133 uzoraka, od kojih je 32 pozitivnih

.

Otvoren je natječaj za odabir korisnika Poduzetničkog inkubatora Požega

.

DAN OPĆINE JAKŠIĆ: Kovačević: “Uz pomoć Vlade RH i potporu EU fondova realizirano je puno značajnih projekata“

.

Njemačka Gospodarsko-trgovinska komora i grad Mainz donirali autobus hrvatskom fakultetu

.

Međunarodni dan protiv lova: Na Krku mrtvog medvjeda vozili u prtljažniku!

.

Kod 19-godišnjakinje u Vidovcima pronađena marihuana

.

Muškarac tijekom izvođenja radova iskopao minobacačku minu

.

Održani edukativni susreti za sinodsko savjetovanje u župama Požeške biskupije

.

Danas pretežno sunčano uz promjenljivu naoblaku

.

Priča o ženi koja je imala koronu, a ne može dobiti covid potvrdu. Razlog je pomalo smiješan...

.

Policijski službenici PU požeško slavonske obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom

.

Sv.Nikola s vilenjacima i Motomrazovima podijelio poklone učenicima u Pleternici

.

Najava akcije u prometu

.

32-godišnjakinji u školi u Kutjevu ukraden mobitel

.

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

.

Grad Požega ima viziju razvoja i spremne projekte za financiranje iz ITU mehanizma

.

Recept za najkremastiju tjesteninu sa sirom pripremljenu u samo jednoj posudi

.

Požežanin Dragičević nije izabran za predsjednika Županijskog suda

.

Gužva kod Pleternice: Cesta zatvorena, građani ne znaju zašto, tko je odgovoran?

.

Objavljen poziv za davanje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Požege u 2022. godini

.

Održan 30. memorijalni kuglački turnir ʺTomislav Pranjkovićʺ

.

Održana sjednica požeškoga Stolnog kaptola sv. Petra

.

Na posljednjem testiranju u PSŽ zabilježen 61 novi slučaj zaraze koronavirusom

.

Danas pretežno oblačno i kišovito, a moguć i snijeg

.

Tijekom ovih blagdana uživajte na ʺAdventu u bećarskom šoruʺ u Pleternici

FOTONALAZ

ZIMA JE STIGLA: Papuk se probudio pod snježnim pokrivačem