Kolač za koji se isplati paliti pećnicu tijekom ljeta

Štrudla od višanja
(FOTO: Shutterstock)

18.7.2021. | 12:06 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 3589

Jedino nas toplinski valovi tijekom ljeta mogu spriječiti da ispečemo dobru staru štrudlu od višanja. Srećom, ovaj vikend stiglo nam je privremeno zahlađenje pa je sada pravi trenutak da upalimo pećnicu i zarolamo ukusnu štrudlu.

SASTOJCI ZA ŠTRUDLU OD VIŠANJA:

- 700 grama otkoštenih višanja
- 8 kora za savijače
- 1 mala žlica cimeta
- 100 grama mljevenih badema
- 100 grama šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mlijeka


PRIPREMA ŠTRUDLE OD VIŠANJA:


1. Pripremite oko 700 grama očišćenih višanja. Ako nemate svježe, iskoristite višnje iz kompota koje prethodno dobro ocijedite u cjedilu. Ubacite višnje u posudu, ubacite šećer, cimet i bademe te sve dobro promiješajte.

2. Pomiješajte ulje i mlijeko. Uzmite dvije kore i gornju koru premažite tom mješavinom mješavinom, rasporedite po njoj par žlica višanja, zatim zarolajte i pažljivo položite u protvan premazan masnoćom. Na isti način iskoristite preostale kore.

3. Kada su sve zarolane, prelijte ostatkom mješavine ulja i mlijeka te stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pecite između 30 i 40 minuta tj. sve dok štrudla ne postane zlatnožuta. Ohlađenu štrudlu po odabiru možete posipati šećerom u prahu.

Dobar tek!

izvor: www.zadovoljna.hr




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI