NASLOVNAPOLITIKA

27.2.2018. 11:30 | M.B. IZVOR: Franjo Memedović PREGLEDA: 6409

"Proglašenje i proslava izbora prof.dr. sc. Željka Glavića za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Požeško -slavonske županije, bar prema fotografijama i izvještajima koji su nakon toga događaja osvanuli u javnosti, ne izražavaju neko preveliko oduševljene na licima prisutnih tim činom. Prema tim fotografijama i snimkama kao da u tom ambijentu nedostaju neki, koji su zbog neke svoje političke sadašnjosti, ali i budućnosti, tamo trebali biti. Ništa ovo ne mora značiti, a niti umanjivati legitimnost ovoga izbora, ali kao neutralnom promatraču, teško se oduprijeti dojmu, da takva slika može imati i neku drugu poruku?

Kod svakih izbora i kod svakog odabira, uvijek je netko na gubitku i svoje nezadovoljstvo izražava na različite načine. Teško je i bilo za očekivati da nakon svih događanja u i oko požeško-slavonskog HDZ, sve bude samo tako zaboravljeno i da to ode u prošlost samim činom izbora čelnog čovjeka ove organizacije. Trebat će proći još dosta vremena da se ta situacija u potpunosti stabilizira i da se mnogi u tom procesu osamostale i izgrade svoju političku prepoznatljivost i da u nekim novim uvjetima i okolnostima pokažu svoju lojalnost i odanost stranci i kolegama s kojima surađuju. Sada svi imaju jedinstvenu priliku za to i oni zadovoljniji, kao i oni manje zadovoljni, ali niti jedni, a niti drugi, nemaju pravo na pogrešku i lošu procjeni, jer vrijeme i događaji mogli bi ih pregaziti.

Jedan od problema za novoizabranog čelnika, a i za ostale članove Županijskog odbora HDZ-a, koji će biti izabrani 5. ožujka, mogao bi biti to što za sada na vidiku nema nikakvih prijevremenih izbora , ni onih državnih , a niti onih lokalnih. Takve situacije i okolnosti, kada bi ih bilo, itekako testiraju snagu i zajedništvo, svake pa i ove organizacije, jer upravo se u tim prilikama najbolje pokazuje i dokazuje zbijanje redova i lojalnost stranci i njenom vodstvu, ne zbog neke prevelike ljubavi prema istoj i istima, nego zbog svojih osobnih ambicija i interesa, koji nisu nelegitimni. Do tih i takvih nekih prilika, može se očekivati da će organizaciju požeško-slavonskog HDZ još jedno vrijeme opterećivati odnosi iz prošlosti, na relaciji NAŠI i VAŠI, ali i to je normalno i već puno puta viđeno, jer prijašnji odnosi i neki zajednički interesi, a pogotovo u politici ne brišu se iz pamćenja samo tako. Nije to školska ploča i spužva", napisao je F. Memedović u svojoj kolumni za 034 portal.Novoizabrani predsjednik ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije odgovorio mu je kako dolazak na večer nakon završenih izbora za Predsjednika ŽO u prostorije ŽO u Požegi načelnika, gradonačelnika, predsjednika općinskih i gradskih odbora, osim onih iz Požege čije je to bilo biračko mjesto, nije bio niti planiran.

"Traženje pozadine u tome nema smisla, jer svih pet gradova i općina izlaskom na izbore pokazali su što misle o kandidatu, a jasno je vidljivo i kakav je odnos izabranog predsjednika ŽO s članstvom, gradonačelnicima, načelnicima i predsjednicima općinskih i gradskih odbora. Ako je u Požegi svaki drugi član stranke po hladnom zimskom vremenu i unatoč tome što je jedan kandidat, izašao na izbore, došao na biračko mjesto, stajao u redu i dao svoj glas, zar treba propitkivati kakav je odnos gradonačelnika i novog predsjednika? Ako je u Pleternici u istim okolnostima na izbore izašlo preko 58% članova stranke , treba li se pitati kakav je odnos predsjednika ŽO s gradonačelnicom? Ako je u Lipiku 71% članova stranke izašlo glasovati, u Kaptolu 65% ili Velikoj 58%, koliko ima smisla postavljati pitanje podrške članstva, načelnika, gradonačelnika , predsjednika gradskih i općinskih odbora predsjedniku ŽO, i obrnuto?", završio je Glavić.Tagovi: politika, hdz, izbor predsjednika, glavić, odgovor, kolumna, memedović

Pretraži 034 portal

48 SATI NA 034PORTALU

.

Požar na otvorenom u Požegi: ʺOvo je već treća godina zaredom da tu gori!ʺ

.

Zdenko Došen iz Požege o uzgoju konzumne šljive

.

Slavonija bolja od Hajduka

.

Održana izvještajna skupština DVD-a Gornji Emovci

.

Društvo Mađara Pakrac aktivno promiče i čuva identitet mađarske nacionalne manjine ovog kraja

.

Počela gradnja novog objekta dječjeg vrtića u Pleternici

.

PROMOCIJA KNJIGE “PAKAO SRPSKOG LOGORA”- knjiga bolnih svjedočanstava i stradanja

Stolarska kombinirka HOBI89

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

BUĐENJE PRIRODE: Na Papuku viđeni prvi vijesnici proljeća

.

Četrdesetak planinara sudjelovalo u šestom noćnom pohodu na Omanovac

.

Policajci će se moći zapošljavati i s tri razreda srednje škole

.

Stručni skup za odgajateljice u vjeri Požeške biskupije, 16.2.2019.

.

Usred zime proljeće: I danas toplo i sunčano, temperatura do 14°C

.

PAO S TRAKTORA I POGINUO: Strašna nesreća jutros između Ugaraka i Milanovca

.

Subotnja šetnja Požegom 16.02.2019.

.

„Dan mimoza“ u Požegi

.

BOŽO PETROV U SLAVONSKOM BRODU: ʺBlamaža hrvatske politike da vam ja to ne mogu opisati!ʺ

.

Lijevo je bolnica u Rijeci, a desno ona u Mostaru za koju je Vlada jučer dala 40 milijuna kuna

.

U Požegi održano predavanje o rijetkim bolestima u Hrvatskoj - ʺRijetki inspiriraju. Ostavi trag!ʺ

.

Velički bazeni kroz objektiv Roberta Deme - ʺSlavonijo, tko te nije volio....ʺ

.

Danas sunčano, ujutro mjestimice magla

FOTONALAZ

BUĐENJE PRIRODE: Na Papuku viđeni prvi vijesnici proljeća