Juha iz pećnice: Savršeni recept za specijalitet od cvjetače, sira i češnjaka

FOTO: Shutterstock

6.12.2022. | 08:58 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 769

Mirisna juha od pečenog povrća dovoljno je zasitna da je poslužite kao glavno jelo. Možete je posuti kockicama kruha ili očišćenim bučinim košticama i kojom kapi bučina ulja. Također, kuhani slanutak, leća ili kvinoja odlično će se spojiti s gustom juhom kojoj slast daje i rastopljeni sir.

Sastojci za juhu od cvjetače i češnjaka:

1 glavica cvjetače


2-4 glavice češnjaka


1 glavica luka

1 žličica sušene majčine dušice

1 l juhe od povrća ili pileće juhe

1 žlica bijele miso paste (po želji)

150 g naribane gaude

1 žlica soka od limuna

Priprema juhe od cvjetače i češnjaka:

Cvjetaču narežite, nauljite, posolite i popaprite pa u jednom sloju rasporedite po limu za pečenje.Glavicama češnjaka odrežite vrh, zalijte ga maslinovim uljem pa svaku posebno zamotajte u aluminijsku foliju i stavite kraj cvjetače u lim. Pecite na 220 Celzijevih stupnjeva dok cvjetača ne omekša i potamni, 20-30 minuta. Nakon 10-15 minuta promiješajte cvjetaču.Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, dodajte sjeckani luk i pržite ga dok ne omekša, oko 3-5 minuta. Dodajte majčinu dušicu i nakon minute ulijte juhu, pečenu cvjetaču i češnjak koji istisnite iz ljuske.Nakon što zakipi, smanjite vatru i kuhajte 10 minuta. Izmiksajte juhu pa umiješajte miso i naribanu gaudu. Kad se sir otopi, dodajte i limunov sok. Poslužite s poprženim kockicama kruha.

(Izvor: Punkufer.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI