NASLOVNADRUŠTVO

Josip Budimir sugrađanima predstavio rezultate rada u 2018. godini te planove za 2019.

16.3.2019. 09:09 | Mladen Mirković PREGLEDA: 873

U ponedjeljak, 11. ožujka 2019. godine, održan je Zbor građana Grada Kutjeva u kinodvorani Kutjevo. Zbor građana sazvao je gradonačelnik Josip Budimir sa željom da sugrađanima predstavi rezultate rada u 2018. godini te planove za 2019. godinu. Gradonačelnik je predstavio rezultate Programa poticanja razvoja gospodarstva Grada Kutjeva za koji se u 2018. godini izdvojilo 1.135.668,45 kn.

Program obuhvaća 6 mjera i nastavlja se i dalje uz neke izmjene i dodavanje nove mjere – potpora stočarstvu.  Objava javnog poziva bit će u travnju 2019. godine. Gradonačelnik je predstavio i socijalne mjere i mjere demografske obnove, od naknade za novorođenčad, sufinanciranja vrtića, kupnje radnih bilježnica za školarce, sufinanciranja autobusnih karata srednjoškolcima, studentskih stipendije do pomoći i brige za starije osobe kroz program “Zajedno možemo više” i besplatan prijevoz umirovljenika u Požegu svakog tjedna. Socijalni program koji obuhvaća sve ove mjere i naknade za socijalnu pomoć najugroženijima u 2018. godini iznosi 1.399.269,19 kn. Gradonačelnik Budimir najavio je i novu mjeru – pomoć pri rješavanju stambenog pitanja za mlade obitelji kroz sufinanciranje kupnje stana u iznosu 200 eura po m2.

Predstavljeni su i projekti završeni u 2018. godini – izgradnja dviju prometnica u Vetovu (Vinogradska ulica i Mikića brdo), sanacija prometnice u ulici Čoglani u Vetovu, sanacija prometnice u Bektežu, izgradnja pješačke staze Ovčare – Vetovo, izrada projektne dokumentacije za izgradnju dječjeg vrtića, reciklažnog dvorišta, poduzetničkog inkubatora i sportsko-rekreacijskog centra. U 2018. godini završena je i adaptacija zgrade sportskog centra u vrijednosti 854.000kn te su započeti projekti uređenja groblja u Kutjevu, vrijednosti 3.195.417 kn i izgradnja dviju pješačkih staza ukupne vrijednosti 740.000,00 kn. U 2019. godini Grad Kutjevo kreće s izgradnjom novog dječjeg vrtića za koje su osigurana sredstva kroz mjeru 7.4.1. u iznosu 7.412.500,00kn.

U 2019. godini planira se izgradnja reciklažnog dvorišta, kružnog toka kod groblja, nastavak radova na adaptaciji zgrade sportskog centra, izgradnja prometnica u Mitrovcu, Gradištu i Hrnjevcu te uređenje društvenih domova. Grad Kutjevo ima spremnu projektnu dokumentaciju za kružni tok kod Dvorca, aglomeraciju Kutjevo, vodovod Tominovac, prometnicu Bektež, prometnice u Vetovu, poduzetnički inkubator, sportsko-rekreacijski centar i čekamo objavu natječaja na koje projekte možemo kandidirati. Također, trenutno je u izradi projektna dokumentacija za Kuću graševine, park vinskog doživljaja, dogradnju školske sportske dvorane, izgradnju gradskog trga, uređenje gradske knjižnice i čitaonice , sanaciju prometnice u Cvjetnoj ulici i izgradnju ukrasne rasvjete uz pješačku stazu u ulici Republike Hrvatske u Kutjevu.

Gradonačelnik Budimir predstavio je i rad Razvojne agencije Grada Kutjeva ERA, njihove rezultate u prethodnoj godini te pozvao sve poduzetnike, obrtnike, poljoprivrednike, udruge da se obrate djelatnicima agencije za informacije o natječajima te za pomoć pri prijavi na natječaje.

Na zboru građana prikazani su i podaci o dodjeli sredstava udrugama civilnog društva, te programima i projektima udruga u sportu i kulturi. Sredstva dodijeljena udrugama s područja Grada u 2018. godini iznose 581.400,00 kn. U travnju 2019. godine bit će raspisan natječaj za financiranje rada udruga i njihove programe i projekte u 2019. godini.

Gradonačelnik je upoznao sve prisutne i s izborima za članove vijeća mjesnih odbora koji će se održati 14. travnja 2019. godine te pozvao građane da se aktiviraju, kandidiraju i da zajedničkim snagama stvaramo bolje životne uvjete svih stanovnika naših naselja.


Tagovi: zbor građana, kutjevo, gradonačelnik

Pretraži 034 portal

48 SATI NA 034PORTALU

.

Kombi sletio u kanal, ispali su van: Trudnica se bori za život

.

Potresna ispovijest kćeri lokalnog političara: ʼSjećam se moje krvi. Ostavio ju je na kuhačiʼ: ** Radi li se možda o vijećniku iz Požege?!?! ** SIGURNI SMO DA

.

UPOZORENJE! Uznemirujuće fotografije: ʼSusjedov pit bull nam je rastrgao pudlicu. Strahujemo za djecuʼ

.

11 natjecatelja karate-do kluba Požega s natjecanja iz Brčkog donijeli 20 medalja

.

Vikend rekorder 23-godišnjak s 2,56 promila te pet prometnih nesreća

.

Tijekom vikenda čak sedam požara na otvorenom

.

Vakula najavio da stižu oluje, snijeg i drastično zahlađenje

.

U nedjelju prvi proljetni izlet planinara- 37. Papučki jaglaci

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Rustik kamini

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Dinamo, Hajduk i Kaptol u polufinalu kupa

.

Hodočašće zagrebačkih bogoslova u Staru Gradišku

.

NIKAD KRAJA- Cijene nafte rastu...

.

Otvoreno prvenstvo Pakraca u ribolovu: 17 natjecatelja u borbi za naslov

.

Burna godišnja skupština; izvješća usvojena uz dva suzdržana

.

Vrijeme danas oblačno uz mogućnost kiše

.

Veliki požar između Alaginaca i Šeovaca

.

Nove informacije policije u vezi prometne sa ozlijeđenim djetetom

.

Aroma otvorila svoja vrata na Trgu Sv. Trojstva u Požegi

.

Ove godine želimo napraviti 30 koncerata za 30 godina pjesme “Ne dirajte mi ravnicu”

.

Na maturalnoj zabavi Obrtničke škole pala i prosidba

.

Danas derbi u Kaptolu, susjedski okršaj u Jakšiću

.

U Lipiku proglašene najbolje nove hrvatske riječi za 2018. godinu

.

Danas sunčano i toplo, sutra pogoršanje vremena

.

Judo klub Jigoro uspješan na Međunarodnom turniru u Velikoj Gorici

FOTONALAZ

U nedjelju prvi proljetni izlet planinara- 37. Papučki jaglaci