NASLOVNAPOLITIKA
Josip Budimir pod napadima- kome smeta mlad i uspješan gradonačelnik Kutjeva?

FOTO: google

Josip Budimir pod napadima- kome smeta mlad i uspješan gradonačelnik Kutjeva?

8.2.2019. 10:33 | 034 Portal PREGLEDA: 5958


U redakciju nam je pristiglo priopćenje gradonačelnika Kutjeva Josipa Budimira koje ćemo prenijeti u cijelosti.

No, prvo ukratko da pojasnimo o čemu se radi. Očito da nije moguće diskreditirati gradonačelnika Kutjeva jer svaka baba i svako dijete tamo zna da on vrlo dobro i uspješno obavlja svoj posao. Prvo i osnovno, pozitivno je riješio financijske probleme grada Kutjeva, a temeljito radi na tome da rješava i ostale probleme.

Naravno, što god radio i na koji god način radio, ne može udovoljiti svakome, ali prijatelji i neprijatelji su složni da dobro i uspješno radi za dobrobit grada Kutjeva.

No, kad ne možeš nekoga napasti u njegovom gradu jer ga svi poznaju i znaju što je istina, pa laži i izmišljene priče ne prolaze, onda se netko sjetio da ga pokuša diskreditirati u Zagrebu.

Pri tome mislimo na anonimne prijave pod imenom Josip R... i tako dalje. Ne samo kod Premijera, nego i kod ostalog vrha stranke. Takvi su pokušaji doista dno dna i samo prikazuju jad i bijedu tih koji pokušavaju nekoga oblatiti.

Gradonačelnik je na sve prijave reagirao i objasnio što se krije iza neistina te je u sljedećem priopćenju opisao stvarno stanje u Kutjevu i samim time oprao lice.

Izdrži, Josipe, jer bit će toga još! No, Kutjevo ipak zna pravu istinu stoga nemoj odustajati od svog uspješnog rada za dobrobit Kutjevčana. Svim građanaima koju su za i protiv Josipa Budimira poručujemo da stanu i pogledaju što je sve učinjeno u Kutjevu. Ruku na srce, mora se priznati da je Budimir doista puno toga pozitivnog napravio za grad.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Poštovani predstavnici medija,

Potaknut nizom napada na svoju osobnost, integritet i profesionalnost u obavljanju svoje dužnosti gradonačelnika Grada Kutjeva, odlučujem reagirati povodom ovog posljednjeg (u prilogu dopisa!), lišenome svake, pa i najmanje doze nečega što bi možda iskrivljenim poimanjem građanskih słoboda i prava na iznošenje stavova, mogli nazvati građanskom kritikom, iskazom nezadovoljstva ili kako god drugačije.

Naime, predmetni dopis najviše se referira na dodjelu humanitarnih paketa crvenog križa, koji se sastoji od ugłavnom suhih prehrambenih proizvoda i namijenjen je za socijalno i egzistencijalno najugroženije pripadnike našeg društva, mahom starije životne dobi s malim ili nikakvim primanjima. Ono što dopis sadržava, a nikako nije blizu istini je to da osoba koja se „potpisala” kao JOSIP R. iz Kutjeva predstavlja mene kao nekoga tko određuje tko će i kada će dobiti humanitarni paket. To nipošto ne stoji, jer je Grad Kutjevo u provođenju svojih socijalnih aktivnosti u ovome slučaju samo posrednik, odnosno dužnost Grada je da u Što kraćem roku organizira distribuciju tih paketa potrebitima, prema unaprijed definiranom popisu koji je prilog paketima. Koliko je meni poznało, sam popis sastavljaju službe Centra za socijalnu skrb, te u suradnji sa Hrvatskim crvenim križem organiziraju podjelu paketa na način da iste dostavljaju općinama i gradovima, a oni se moraju pobrinuti za daljnju raspodjelu. Osobe koje imaju pravo na pakete su one koje su u evidenciji Centra s nikakvim ili malim primanjima, te korisnici minimalne zajamčene naknade, prema odredbama Zakona o socijalnoj skrbi. Nadalje, vezano uz povod dopisa, a to je nedobivanje informacije oko nastavka dodjele paketa i u 2019., mogu samo reći kako se nadam da će se sa tom humanitarnom akcijom nastaviti i ubuduće, ali niti znam niti je u mojoj nadležnosti odlučivati o tome hoće Ii akcija dodjele paketa biti u budućim razdobljima ili ne.

Naposljetku, iako smatram neukusnim isticati socijalne programe jer su one znak društvenih anomalija, zbog opetovanih napada i predstavljanja mene i grada općenito kao socijalno neosviještene i neosjetljive, moram istaknuti nekoliko bitnih stvari. Vrata Grada Kutjeva za sve osobe, a posebno one socijalno najugroženije, otvorena su stalno u uredovno vrijeme. Odgovorno tvrdim i jamčim da će svaki službenik grada pomoći svakoj osobi, bilo savjetom ili u praktičnom smislu popunjavanjem obrazaca ili upućivanjem na nadležne institucije kao pomoć u ostvarivanju svih prava s osnove socijalne zaštite. U prilog toj tezi idu i konkretni podaci za 2018. godinu, gdje je socijalni program bio težak preko milijun kuna, a izdvojit ću samo neke od programa. Isplatili smo 216.000,00 kuna za stipendije studentima, 90.000,00 kuna jednokratnih novčanih pomoći za pokrivanje režijskih ili životnih troškova za gotovo 40 korisnika, 75.000,00 kuna roditeljima za novorođenčad s područja Grada, 12.000,00 kuna za sufinanciranje prehrane osnovnoškolske djece, izdvojeno je 32.600,00 kuna za naknadu štete od elementarne nepogode, 74.100,00 kuna za pomoći u naknadi za ogrjev, 155.000,00 kuna za sufinanciranje voznih karata za srednjoškolce itd. Svim učenicima pokłonjenje su bilježnice i radne bilježnice za ovu akademsku godinu, umirovljenici s područja grada imaju mogućnost besplatnog prijevoza do Požege jednom tjedno, a gradska kombi vozila na raspolaganju su svim udrugama za putovanja na nastupe, natjecanja i izlete.

Dakle, na osnovi prikazanoga smatram da teza o socijalnoj neosviještenosti nikako ne stoji, Čini se puno, a u slučaju potreba činit će se još i više. Međutim ne mogu prihvatiti odgovornost za nešto na što nemam baš nikakvog utjecaja, osim logističkog, te sam zbog ovog posljednjeg napada bio primoran na ovaj način javno istupiti i pojasniti situaciju svim građanima i zainteresiranoj javnosti.

S poštovanjem!

Josip Budimir,
gradonačelnik Kutjeva

Ovo je poslani dopis Josipa R prema premijeru.
Tagovi: politika, kutjevo, josip budimir, napadi, hdz, anonimni, blaćenje, priopćenje

Pretraži 034 portal

48 SATI NA 034PORTALU

.

Požar na otvorenom u Požegi: ʺOvo je već treća godina zaredom da tu gori!ʺ

.

Zdenko Došen iz Požege o uzgoju konzumne šljive

.

Slavonija bolja od Hajduka

.

Održana izvještajna skupština DVD-a Gornji Emovci

.

Društvo Mađara Pakrac aktivno promiče i čuva identitet mađarske nacionalne manjine ovog kraja

.

Počela gradnja novog objekta dječjeg vrtića u Pleternici

.

PROMOCIJA KNJIGE “PAKAO SRPSKOG LOGORA”- knjiga bolnih svjedočanstava i stradanja

Stolarska kombinirka HOBI89

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

BUĐENJE PRIRODE: Na Papuku viđeni prvi vijesnici proljeća

.

Četrdesetak planinara sudjelovalo u šestom noćnom pohodu na Omanovac

.

Policajci će se moći zapošljavati i s tri razreda srednje škole

.

Stručni skup za odgajateljice u vjeri Požeške biskupije, 16.2.2019.

.

Usred zime proljeće: I danas toplo i sunčano, temperatura do 14°C

.

PAO S TRAKTORA I POGINUO: Strašna nesreća jutros između Ugaraka i Milanovca

.

Subotnja šetnja Požegom 16.02.2019.

.

„Dan mimoza“ u Požegi

.

BOŽO PETROV U SLAVONSKOM BRODU: ʺBlamaža hrvatske politike da vam ja to ne mogu opisati!ʺ

.

Lijevo je bolnica u Rijeci, a desno ona u Mostaru za koju je Vlada jučer dala 40 milijuna kuna

.

U Požegi održano predavanje o rijetkim bolestima u Hrvatskoj - ʺRijetki inspiriraju. Ostavi trag!ʺ

.

Velički bazeni kroz objektiv Roberta Deme - ʺSlavonijo, tko te nije volio....ʺ

.

Danas sunčano, ujutro mjestimice magla

FOTONALAZ

BUĐENJE PRIRODE: Na Papuku viđeni prvi vijesnici proljeća