NASLOVNAPOLITIKA
Josip Budimir pod napadima- kome smeta mlad i uspješan gradonačelnik Kutjeva?

FOTO: google

Josip Budimir pod napadima- kome smeta mlad i uspješan gradonačelnik Kutjeva?

8.2.2019. 10:33 | 034 Portal PREGLEDA: 8947


U redakciju nam je pristiglo priopćenje gradonačelnika Kutjeva Josipa Budimira koje ćemo prenijeti u cijelosti.

No, prvo ukratko da pojasnimo o čemu se radi. Očito da nije moguće diskreditirati gradonačelnika Kutjeva jer svaka baba i svako dijete tamo zna da on vrlo dobro i uspješno obavlja svoj posao. Prvo i osnovno, pozitivno je riješio financijske probleme grada Kutjeva, a temeljito radi na tome da rješava i ostale probleme.

Naravno, što god radio i na koji god način radio, ne može udovoljiti svakome, ali prijatelji i neprijatelji su složni da dobro i uspješno radi za dobrobit grada Kutjeva.


No, kad ne možeš nekoga napasti u njegovom gradu jer ga svi poznaju i znaju što je istina, pa laži i izmišljene priče ne prolaze, onda se netko sjetio da ga pokuša diskreditirati u Zagrebu.

Pri tome mislimo na anonimne prijave pod imenom Josip R... i tako dalje. Ne samo kod Premijera, nego i kod ostalog vrha stranke. Takvi su pokušaji doista dno dna i samo prikazuju jad i bijedu tih koji pokušavaju nekoga oblatiti.

Gradonačelnik je na sve prijave reagirao i objasnio što se krije iza neistina te je u sljedećem priopćenju opisao stvarno stanje u Kutjevu i samim time oprao lice.

Izdrži, Josipe, jer bit će toga još! No, Kutjevo ipak zna pravu istinu stoga nemoj odustajati od svog uspješnog rada za dobrobit Kutjevčana. Svim građanaima koju su za i protiv Josipa Budimira poručujemo da stanu i pogledaju što je sve učinjeno u Kutjevu. Ruku na srce, mora se priznati da je Budimir doista puno toga pozitivnog napravio za grad.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Poštovani predstavnici medija,

Potaknut nizom napada na svoju osobnost, integritet i profesionalnost u obavljanju svoje dužnosti gradonačelnika Grada Kutjeva, odlučujem reagirati povodom ovog posljednjeg (u prilogu dopisa!), lišenome svake, pa i najmanje doze nečega što bi možda iskrivljenim poimanjem građanskih słoboda i prava na iznošenje stavova, mogli nazvati građanskom kritikom, iskazom nezadovoljstva ili kako god drugačije.

Naime, predmetni dopis najviše se referira na dodjelu humanitarnih paketa crvenog križa, koji se sastoji od ugłavnom suhih prehrambenih proizvoda i namijenjen je za socijalno i egzistencijalno najugroženije pripadnike našeg društva, mahom starije životne dobi s malim ili nikakvim primanjima. Ono što dopis sadržava, a nikako nije blizu istini je to da osoba koja se „potpisala” kao JOSIP R. iz Kutjeva predstavlja mene kao nekoga tko određuje tko će i kada će dobiti humanitarni paket. To nipošto ne stoji, jer je Grad Kutjevo u provođenju svojih socijalnih aktivnosti u ovome slučaju samo posrednik, odnosno dužnost Grada je da u Što kraćem roku organizira distribuciju tih paketa potrebitima, prema unaprijed definiranom popisu koji je prilog paketima. Koliko je meni poznało, sam popis sastavljaju službe Centra za socijalnu skrb, te u suradnji sa Hrvatskim crvenim križem organiziraju podjelu paketa na način da iste dostavljaju općinama i gradovima, a oni se moraju pobrinuti za daljnju raspodjelu. Osobe koje imaju pravo na pakete su one koje su u evidenciji Centra s nikakvim ili malim primanjima, te korisnici minimalne zajamčene naknade, prema odredbama Zakona o socijalnoj skrbi. Nadalje, vezano uz povod dopisa, a to je nedobivanje informacije oko nastavka dodjele paketa i u 2019., mogu samo reći kako se nadam da će se sa tom humanitarnom akcijom nastaviti i ubuduće, ali niti znam niti je u mojoj nadležnosti odlučivati o tome hoće Ii akcija dodjele paketa biti u budućim razdobljima ili ne.

Naposljetku, iako smatram neukusnim isticati socijalne programe jer su one znak društvenih anomalija, zbog opetovanih napada i predstavljanja mene i grada općenito kao socijalno neosviještene i neosjetljive, moram istaknuti nekoliko bitnih stvari. Vrata Grada Kutjeva za sve osobe, a posebno one socijalno najugroženije, otvorena su stalno u uredovno vrijeme. Odgovorno tvrdim i jamčim da će svaki službenik grada pomoći svakoj osobi, bilo savjetom ili u praktičnom smislu popunjavanjem obrazaca ili upućivanjem na nadležne institucije kao pomoć u ostvarivanju svih prava s osnove socijalne zaštite. U prilog toj tezi idu i konkretni podaci za 2018. godinu, gdje je socijalni program bio težak preko milijun kuna, a izdvojit ću samo neke od programa. Isplatili smo 216.000,00 kuna za stipendije studentima, 90.000,00 kuna jednokratnih novčanih pomoći za pokrivanje režijskih ili životnih troškova za gotovo 40 korisnika, 75.000,00 kuna roditeljima za novorođenčad s područja Grada, 12.000,00 kuna za sufinanciranje prehrane osnovnoškolske djece, izdvojeno je 32.600,00 kuna za naknadu štete od elementarne nepogode, 74.100,00 kuna za pomoći u naknadi za ogrjev, 155.000,00 kuna za sufinanciranje voznih karata za srednjoškolce itd. Svim učenicima pokłonjenje su bilježnice i radne bilježnice za ovu akademsku godinu, umirovljenici s područja grada imaju mogućnost besplatnog prijevoza do Požege jednom tjedno, a gradska kombi vozila na raspolaganju su svim udrugama za putovanja na nastupe, natjecanja i izlete.

Dakle, na osnovi prikazanoga smatram da teza o socijalnoj neosviještenosti nikako ne stoji, Čini se puno, a u slučaju potreba činit će se još i više. Međutim ne mogu prihvatiti odgovornost za nešto na što nemam baš nikakvog utjecaja, osim logističkog, te sam zbog ovog posljednjeg napada bio primoran na ovaj način javno istupiti i pojasniti situaciju svim građanima i zainteresiranoj javnosti.

S poštovanjem!

Josip Budimir,
gradonačelnik Kutjeva

Ovo je poslani dopis Josipa R prema premijeru.

Tagovi: politika, kutjevo, josip budimir, napadi, HDZ, anonimni, blaćenje, priopćenje

48 SATI NA 034PORTALU

.

Prinosi i kvaliteta pšenice su rekordni, no ratari su nezadovoljni cijenom

.

52 nova slučaja u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 129 osoba

.

Putujte sigurno i odgovorno

.

Otvorene prijave za natjecanje „Ljetna okućnica Lipika 2020.“

.

Jedan trgovački lanac Slavonki mora isplatiti štetu jer ju je zaštitar optužio za krađu koju nije počinila

.

U PSŽ je na posljednjem testiranju bilo 186 uzoraka te nema pozitivnih rezultata na koronavirus

.

HZJZ objavio: Ovo su građani koji ne moraju nositi masku

.

Danas moguće probijanje zvučnog zida Eskadrile lovačkih aviona HRZ-a

.

Korona ruši rekordne cijene nafte na svjetskim tržištima, pogledajte kakve su nove cijene u RH

.

Nova pravila na granici, donosimo detaljne upute HZJZ-a

.

Malinovac: Recept za najfiniji okus djetinjstva u liker verziji

Nikon D850 DSLR Camera i Nikon D750 DSLR

Potrebni ozbiljni radnici za rad u Švedskoj

NOVO! Antibakterijski i dezinfekcioni otirači

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Općina Kaptol objavila je javni natječaj za prodaju nekretnine

.

Struje danas neće biti .....

.

Policija zabilježila provalu u kuću, požar stana, prometne nesreće i mučenje životinja

.

Najviša dnevna temperatura između 23 i 27 °C

.

Veliki trgovački lanac odlučio besplatno dijeliti zaštitne maske svim kupcima koji ih ne budu imali

.

Ogroman interes za poticaje za električna vozila, ukupno 853 prijave

.

53 nova slučaja koronavirusa u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 132 osobe

.

U PSŽ trenutno 75 aktivnih slučajeva, 5 osoba je hospitalizirano

.

Na današnji dan 1958. godine planinarski dom ʺLapjakʺ dan na korištenje HPD-u ʺSokolovacʺ

.

Udruga Sirius Požega traži udomitelja za dvije male mace

.

Prilikom ulaska u zgradu Komunalca obavezno je korištenje maski za lice

.

KK HVIDR-a pobjednik Ljetne kuglačke lige Požega 2020.

.

Prvi slučaj zaraze koronavirusom i na području Pakraca

.

Požeški ronioci demonstrirali ronjenje posjetiteljima lipičkih bazena

.

Marko Milaković proslavio je mladu misu u rodnoj Župi sv. Barbare u Jakšiću

.

VIKEND: Rezultati pojačanih mjera u prometu, recidivistu izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 20 tisuća kuna

.

Vozač trakora na lijevom blatobranu vozio 16-godišnjakinju koja je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći

.

Krađa, požar, predaja oružja, pijani vozač s 2,91 promila...

.

Poruka iz Podcrkavlja: ʺNismo žarište i ne dopuštamo da nas se naziva čobanimaʺ

.

Može! Recept za čokoladni namaz koji možemo jesti čak i kada pokušavamo smršavjeti

.

Danas pretežno sunčano

.

Struje danas neće biti .....

FOTONALAZ

FOTKA DANA: U polju kod Jakšića