NASLOVNAPOLITIKA
Josip Budimir pod napadima- kome smeta mlad i uspješan gradonačelnik Kutjeva?

FOTO: google

Josip Budimir pod napadima- kome smeta mlad i uspješan gradonačelnik Kutjeva?

8.2.2019. 10:33 | 034 Portal PREGLEDA: 7752


U redakciju nam je pristiglo priopćenje gradonačelnika Kutjeva Josipa Budimira koje ćemo prenijeti u cijelosti.

No, prvo ukratko da pojasnimo o čemu se radi. Očito da nije moguće diskreditirati gradonačelnika Kutjeva jer svaka baba i svako dijete tamo zna da on vrlo dobro i uspješno obavlja svoj posao. Prvo i osnovno, pozitivno je riješio financijske probleme grada Kutjeva, a temeljito radi na tome da rješava i ostale probleme.

Naravno, što god radio i na koji god način radio, ne može udovoljiti svakome, ali prijatelji i neprijatelji su složni da dobro i uspješno radi za dobrobit grada Kutjeva.


No, kad ne možeš nekoga napasti u njegovom gradu jer ga svi poznaju i znaju što je istina, pa laži i izmišljene priče ne prolaze, onda se netko sjetio da ga pokuša diskreditirati u Zagrebu.


Pri tome mislimo na anonimne prijave pod imenom Josip R... i tako dalje. Ne samo kod Premijera, nego i kod ostalog vrha stranke. Takvi su pokušaji doista dno dna i samo prikazuju jad i bijedu tih koji pokušavaju nekoga oblatiti.

Gradonačelnik je na sve prijave reagirao i objasnio što se krije iza neistina te je u sljedećem priopćenju opisao stvarno stanje u Kutjevu i samim time oprao lice.

Izdrži, Josipe, jer bit će toga još! No, Kutjevo ipak zna pravu istinu stoga nemoj odustajati od svog uspješnog rada za dobrobit Kutjevčana. Svim građanaima koju su za i protiv Josipa Budimira poručujemo da stanu i pogledaju što je sve učinjeno u Kutjevu. Ruku na srce, mora se priznati da je Budimir doista puno toga pozitivnog napravio za grad.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Poštovani predstavnici medija,

Potaknut nizom napada na svoju osobnost, integritet i profesionalnost u obavljanju svoje dužnosti gradonačelnika Grada Kutjeva, odlučujem reagirati povodom ovog posljednjeg (u prilogu dopisa!), lišenome svake, pa i najmanje doze nečega što bi možda iskrivljenim poimanjem građanskih słoboda i prava na iznošenje stavova, mogli nazvati građanskom kritikom, iskazom nezadovoljstva ili kako god drugačije.

Naime, predmetni dopis najviše se referira na dodjelu humanitarnih paketa crvenog križa, koji se sastoji od ugłavnom suhih prehrambenih proizvoda i namijenjen je za socijalno i egzistencijalno najugroženije pripadnike našeg društva, mahom starije životne dobi s malim ili nikakvim primanjima. Ono što dopis sadržava, a nikako nije blizu istini je to da osoba koja se „potpisala” kao JOSIP R. iz Kutjeva predstavlja mene kao nekoga tko određuje tko će i kada će dobiti humanitarni paket. To nipošto ne stoji, jer je Grad Kutjevo u provođenju svojih socijalnih aktivnosti u ovome slučaju samo posrednik, odnosno dužnost Grada je da u Što kraćem roku organizira distribuciju tih paketa potrebitima, prema unaprijed definiranom popisu koji je prilog paketima. Koliko je meni poznało, sam popis sastavljaju službe Centra za socijalnu skrb, te u suradnji sa Hrvatskim crvenim križem organiziraju podjelu paketa na način da iste dostavljaju općinama i gradovima, a oni se moraju pobrinuti za daljnju raspodjelu. Osobe koje imaju pravo na pakete su one koje su u evidenciji Centra s nikakvim ili malim primanjima, te korisnici minimalne zajamčene naknade, prema odredbama Zakona o socijalnoj skrbi. Nadalje, vezano uz povod dopisa, a to je nedobivanje informacije oko nastavka dodjele paketa i u 2019., mogu samo reći kako se nadam da će se sa tom humanitarnom akcijom nastaviti i ubuduće, ali niti znam niti je u mojoj nadležnosti odlučivati o tome hoće Ii akcija dodjele paketa biti u budućim razdobljima ili ne.

Naposljetku, iako smatram neukusnim isticati socijalne programe jer su one znak društvenih anomalija, zbog opetovanih napada i predstavljanja mene i grada općenito kao socijalno neosviještene i neosjetljive, moram istaknuti nekoliko bitnih stvari. Vrata Grada Kutjeva za sve osobe, a posebno one socijalno najugroženije, otvorena su stalno u uredovno vrijeme. Odgovorno tvrdim i jamčim da će svaki službenik grada pomoći svakoj osobi, bilo savjetom ili u praktičnom smislu popunjavanjem obrazaca ili upućivanjem na nadležne institucije kao pomoć u ostvarivanju svih prava s osnove socijalne zaštite. U prilog toj tezi idu i konkretni podaci za 2018. godinu, gdje je socijalni program bio težak preko milijun kuna, a izdvojit ću samo neke od programa. Isplatili smo 216.000,00 kuna za stipendije studentima, 90.000,00 kuna jednokratnih novčanih pomoći za pokrivanje režijskih ili životnih troškova za gotovo 40 korisnika, 75.000,00 kuna roditeljima za novorođenčad s područja Grada, 12.000,00 kuna za sufinanciranje prehrane osnovnoškolske djece, izdvojeno je 32.600,00 kuna za naknadu štete od elementarne nepogode, 74.100,00 kuna za pomoći u naknadi za ogrjev, 155.000,00 kuna za sufinanciranje voznih karata za srednjoškolce itd. Svim učenicima pokłonjenje su bilježnice i radne bilježnice za ovu akademsku godinu, umirovljenici s područja grada imaju mogućnost besplatnog prijevoza do Požege jednom tjedno, a gradska kombi vozila na raspolaganju su svim udrugama za putovanja na nastupe, natjecanja i izlete.

Dakle, na osnovi prikazanoga smatram da teza o socijalnoj neosviještenosti nikako ne stoji, Čini se puno, a u slučaju potreba činit će se još i više. Međutim ne mogu prihvatiti odgovornost za nešto na što nemam baš nikakvog utjecaja, osim logističkog, te sam zbog ovog posljednjeg napada bio primoran na ovaj način javno istupiti i pojasniti situaciju svim građanima i zainteresiranoj javnosti.

S poštovanjem!

Josip Budimir,
gradonačelnik Kutjeva

Ovo je poslani dopis Josipa R prema premijeru.

Tagovi: politika, kutjevo, josip budimir, napadi, hdz, anonimni, blaćenje, priopćenje

48 SATI NA 034PORTALU

.

Slavonac nepoznatoj ženi slao svoje eksplicitne fotografije pa upao u zamku i ostao bez novca

.

Ove godine održava se 17. Božićni malonogometni turnir u Lipiku

.

Tri slijeda najfinijih domaćih jela moći će se kušati u sedam ugostiteljskih objekata Požeško-slavonske županije

.

Vijećnicima u Pakracu najinteresantniji prazni objekti

.

Prijem sudionika na projektu „Together in Environmental Solutions Learning Activities“

.

Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Požegi otvorio svoja vrata povodom 10 godina rada

.

Od petka 15.studenog obvezne su zimske gume ili prijeti 1000 kn kazne

.

U Hrvatskoj u zadnjih deset godina u prometnim nesrećama poginulo 3.764 osobe

.

Požeška gimnazijalka o štrajku: ʺŠto ako ja ne biram štrajk? Što ako ja biram znanje?ʺ

.

Veleposlanik Kraljevine Danske u posjeti Lipiku

.

Teniski klub Požega organizira zimsku dječju ligu

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Rustik kamini

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Plesna radionica Ilijane Lončar dobila nagradu za najbolju koreografiju u kategoriji suvremenog plesa

.

Jučer tri prometne nesreće, krađa mobitela i prijevara

.

Pripreme za adventsko ukrašavanje u Lipiku

.

Struje neće biti ...

.

Danas pretežno oblačno uz povremenu kišu

.

Radni posjet ministrice Vesne Bedeković Požeško-slavonskoj županiji

.

U četvrtak 14. studenoga u Požegi možete dobiti besplatnu pravnu pomoć

.

Održana prva studentska konferencija „Donʼt waste, do your best – pravo okoliša i pravo životinja“

.

Delegacija Hrvatske zajednice županija i Udruge gradova u Kini

.

Opet poskupjele sve vrste goriva... Recite nam što mislite o tome!

.

Započela je isplata 1,3 milijarde kuna predujma poljoprivrednicima

.

Vlada uvodi dječje kartice s popustima za sve roditelje

.

Uređuje se prilaz Policijske postaje Pakrac

.

Zbog velikog interesa Željko Pervan u Požegi gostuje dva dana za redom

.

Jučer prometna nesreća s materijalnom štetom

.

Provalili u trgovinu u Velikoj i ukrali alkohol, cigarete i novac

.

RK LiPa ponovno na vrhu 3. HRL Istok

.

Biskup krstio peto dijete u dvije đulovačke obitelji

.

U subotu se održava 9. Šokačko sijelo u Prekopakri

.

Struje neće biti ...

.

Danas pretežno oblačno s kišom

FOTONALAZ

Svojim parkiranjem blokirao prolaz na Trgu, koliku bi kaznu zbog ovog platio u Austriji?