Još se stignete prijaviti na tradicionalno Slavonsko kolinje i Čvarkijadu u Dobrovcu


(FOTO: compas.hr)

28.10.2021. | 14:52 | compas.hr
IZVOR: compas.hr
Pregleda: 1174

Tradicionalno Slavonsko kolinje u Dobrovcu održat će se u subotu, 6. studenog, a prijave za sudjelovanje u popularnoj Čvarkijadi traju do srijede, 3.studenog.

Kako doznajemo od predstavnika organizatora,  predsjednika Udruge LIDO Marijana Poletta, sve će započeti u jutarnjim satima i trajat će tijekom cijelog dana, a jedna od posebnosti ovog događanja jest u tome što će posjetitelji moći degustirati pripremljeno domaće i svježe meso te mesne proizvode.

Međugradsko natjecanje u izradi kobasicaOsim prikaza prerade mesa i pravljenja mesnih i krvnih kobasica te, već tradicionalne Čvarkijade, u sklopu Slavonskog kolinja u Dobrovcu će se 6. studenog odvijati i svojevrsno međugradsko natjecanje u pravljenju mesnih kobasica i krvavica. Svaka ekipa će dobiti polovicu svinje, a osim ekipe iz Grada Lipika, sudjelovat će ekipe iz Požege, Končanice i mađarskog grada Igal, koja će manifestaciji dati i međunarodni karakter. Tako će se u Dobrovcu moći konzumirati ne samo domaće lokalne, nego i „pemske“ te „mađarske“ kobasice.


U Dobrovcu će prisustvovati i predstavnici požeškog Allesa koji će prezentirati, ali i prodavati sav pribor i opremu koja je potrebna za kolinje, kao i Domagoj Stojaković, koji će prodavati mesne proizvode. Matej Bošnjaković, diplomirani inženjer prehrambene tehnologije, ujedno i predavač smjera za mesare pri požeškoj Poljoprivredno-prehrambenoj školi održati će prezentaciju vezanu za proizvodnju i prehranu.


Natjecanje u pripremi čvaraka Prijave za Čvarkijadu traju još par dana, odnosno do 3. studenog, a prijaviti se možete pozivom na broj mobitela - 099 454 2830. Kotizacija za sudjelovanje na Čvarkijadi je 150 kuna po ekipi, a organizator će sudionicima osigurati stol, drva za vatru i desetak kilograma slanine. Također, osigurane su i bogate nagrade za one koji ispeku najbolje čvarke. Važno je naglasiti da će čvarke biti dozvoljeno topiti isključio na tradicionalan način - na vatri od drva. U 12 sati počinje podjela slanine, u 15 sati je predaja slasnih proizvoda, a oko 16 sati proglašenje pobjednika.

Uz bogatu ugostiteljsku i gastronomsku ponudu, cijeli dan će za dobru atmosferu biti zadužen Tamburaški sastav Maznik (i Plaćenici) iz Gojla!

Više ažuriranih informacija o manifestaciji pronađite na stranici Turističke zajednice Grada Lipika.

(IZVOR: www.compas.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI