Jednostavan recept za brze kekse s tri vrste čokolade

Čokoladni keksi
(FOTO: Getty Images)

8.11.2024. | 10:07 | Pun kufer
IZVOR: Pun kufer
Pregleda: 1063

Ovaj recept za kekse s tri vrste čokolade primjer je odličnog omjera uloženog vremena i truda i užitka - brzo i jednostavno napravit ćete ukusnu slasticu kojoj niti jedan ljubitelj čokolade neće naći zamjerke.

Tijesto ćete lako napraviti kako treba, ali pripazite kako napreduje za vrijeme pečenja i radije provjerite nekoliko puta jesu i keksi pečeni nego da bacate čitavu seriju.

Sastojci za brze kekse s tri vrste čokolade:
200 g maslaca, omekšalog
200 g smeđeg šećera
175 g glatkog brašna
50 g kakaa u prahu
1 čajna žličica praška za pecivo
50 g tamne čokolade, nasjeckane
50 g mliječne čokolade, nasjeckane
50 g bijele čokolade, nasjeckane
2-3 žlice mlijeka, ili po potrebi
1⁄2 čajne žličice soli


Priprema brzih keksa s tri vrste čokolade:
U velikoj zdjeli električnim mikserom pjenasto umutite maslac i šećer. Dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo, mlijeko i sol i miksajte dok ne dobijete ujednačenu glatku smjesu bez grudica.
Dodajte nasjeckanu čokoladu i miješajte dok se ravnomjerno ne rasporedi.
Žlicom za sladoled napravite 14 kuglica.
Kuglice rasporedite u 2-3 lima obložena papirom za pečenje. Ostavite u hladnjaku 15 minuta.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Pecite kekse u serijama 10-13 minuta, po potrebi i manje, dok ne postanu suhi na rubovima, ali u sredini i dalje ostanu mekani.
Kada izvadite kekse iz pećnice, 2-3 puta nježno udarite dnom lima za pečenje o radnu površinu da se keksi raspucaju.
Ohladite na sobnoj temperaturi i poslužite.




VIŠE NA TEMU:
RECEPT
KEKSI
ČOKOLADA
DESERT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI