NASLOVNADRUŠTVO
Javna priznanja Grada Požege bit će dodijeljena Vladimiru Baueru, Tomislavu Čmelaru (posthumno), Sebastijanu Dumančiću, Zvonku Papcu - Noti i Niskogradnji Jurčak d.o.o.

FOTO: google

Javna priznanja Grada Požege bit će dodijeljena Vladimiru Baueru, Tomislavu Čmelaru (posthumno), Sebastijanu Dumančiću, Zvonku Papcu - Noti i Niskogradnji Jurčak d.o.o.

22.2.2020. 15:31 | Mladen Mirković IZVOR: pozega.hr PREGLEDA: 1473

Ovogodišnja javna priznanja prema odluci Gradskog vijeća bit će dodijeljena Vladimiru Baueru, Tomislavu Čmelaru (posthumno), Sebastijanu Dumančiću, Zvonku Papcu - Noti i Niskogradnji Jurčak d.o.o.

Evo samo dio razloga iz obrazloženja odluke. Nagrada za životno djelo dodijelit će se Vladimiru Baueru, uspješnom požeškom obrtniku koji je vlastiti trud i organizacijske sposobnosti podredio sistemskom promoviranju običaja Grgureva kao zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra RH, a time i same Požege. Vladimir Bauer poznat je u Požegi, ali i šire, kao Vinski kardinal koji više od četrdeset godina promovira kulturu i običaj pijenja vina, zalaže se na podizanju svijesti o kvaliteti vina požeškog kraja, ali i o brojim požeškim napicima koji su sačuvani upravo zahvaljujući njemu.

Nagrada za životno djelo bit će posthumno dodijeljena Tomislavu Čmelaru, dugogodišnjem kazališnom entuzijastu, rođenom 21. listopada 1956. godine u Požegi gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Tomislav Čmelar završava poslijediplomski studij pedagoškog praktikuma, a visoku stručnu spremu stječe na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu. Nakon što je radio u nekoliko osnovnih škola na području Požeške kotline, zapošljava se u Gradskom kazalištu Požega na mjestu ravnatelja, a od 2013. godine obavlja funkciju voditelja dramskih studija Gradskog kazališta Požega. Tomislav Čmelar bio je prisutan u kulturnom životu Požeštine od 1980. godine kao nezavisni umjetnik, pokretač brojnih projekata, a posebno se ističe njegov rad s požeškim srednjoškolcima i glumcima-amaterima. Teško je nabrojiti sve one kazališne predstave osmišljene pod vodstvom Tomislava Čmelara, ali zasigurno da je najdublji trag u kazališnom životu Požege ostavio njegov pedagoški rad s mladima. Preminuo je 26. travnja 2018. godine nakon teške bolesti u 62 godini života.


Povelju humanosti primit će Zvonko Papac – Nota. Nagrada će mu se dodijeliti za njegov dugogodišnji humanitarni rad, a osobito za nesebično zalaganje početkom i tijekom Domovinskog rata pri organiziranju brojnih humanitarnih pomoći požeškom kraju. Zvonko Papac – Nota, rođen je 20. listopada 1960. godine u Vidovcima. Nakon završene srednje škole seli se u Njemačku, u grad Neuss gdje se zapošljava u St. Augustinus Kliniken gGmbH. U prosincu 2012. godine Zvonko Papac osigurao je vrijednu donaciju zdravstvenim ustanovama Požeško-slavonske županije od 400 kreveta s madracima, te stotinjak noćnih ormarića koji su raspoređeni po zdravstvenim ustanovama na području Požeško-slavonske županije. Požeškom sportskom savezu donirao je sportske sprave i opremu kojom je uređena dvorana za fitness u SD Tomislav Pirc u Požegi, a nabavljen je i uređaj za grijanje cijele dvorane. Od iznimnog je značaja donacija vozila prilagođenog za osobe s invaliditetom, kao i njegova nemjeriva pomoć pri opremanju kuhinje u zgradi NK Dinamo Vidovci-Dervišagi kao i u zgradi Društvenog doma u Dervišagi.

Godišnja nagrada bit će dodijeljena Sebastijanu Dumančiću, rođenom 1. siječnja 1991. godine u Požegi, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Uz Prirodoslovno-matematičku gimnaziju pohađao je i završio Srednju glazbenu školu u Požegi, a na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu završava preddiplomski i diplomski studij računarstva. Doktorski studij završio je na sveučilištu KU Leuven u Belgiji. Post doktorand je na Katoličkom sveučilištu Leuven (KU Leuven) u Belgiji. Predavač je na više međunarodnih konferencija u području umjetne inteligencije, te autor više znanstvenih radova u istom području. Posebne zasluge pripadaju Sebastijanu Dumančiću kao organizatoru Ljetne škole znanosti u Požegi koja se provodi od 2001. godine, a od 2013. godine domaćin je Grad Požega.

Kolektivna nagrada Grada Požege dodijelit će se Niskogradnji Jurčak d.o.o., trgovačkom društvu koje je registrirano za djelatnost izgradnje objekata niskogradnje, izgradnju objekata visokogradnje, za građenje, projektiranje i nadzor, proizvodnju proizvoda za građevinarstvo, proizvodnja gotove betonske smjese, elektroinstalacijske radove na objektima niskogradnje i visokogradnje itd. Niskogradnju Jurčak d.o.o. osnovao je Antun Jurčak 1985. godine kao obrt, a 2007. godine iz obrta se osniva trgovačko društvo sa sjedištem u Požegi, u Industrijskoj ulici. Kroz proteklo razdoblje navedeno društvo se u obavljanju svoje djelatnosti pretvorilo u najuspješniju tvrtku na području Požeško-slavonske županije koja se uspješno razvija i pozitivno posluje. Važno je istaknuti da društvo kontinuirano svake poslovne godine vrši znatan ulaganja u osnovna sredstva i ljudski potencijal koji su garancija uspjeha ovoga društva. Društvo je tokom posljednjih godine poslovalo s dobiti i povećavao je broj zaposlenih kojih trenutno ima 44.

Tagovi: javna priznanja, Grad Požega, dan grada, dobitnici

48 SATI NA 034PORTALU

.

Caritas Požeške biskupije nastoji djelovati i tijekom epidemije koronavirusa

.

Večeras spavamo sat kraće; kazaljke s dva pomičemo na tri sata

.

Subotnja šetnja Pleternicom i Požegom za vrijeme koronavirusa, 28.03.2020.

.

Tri sestre u dobi od 6, 7, i 11 godina dobile upalu mozga u samo dva mjeseca

.

TKO KAŽE DA ĆE BITI GLADI? OPG-ovci Požeštine nude povrće, voće, meso, sokove, med, vino pa čak i cvijeće

.

BROJ ZARAŽENIH U HRVATSKOJ PORASTAO NA 635: ʺOstanite disciplinirani i ostanite doma!ʺ

.

Divjak o nastavku školske godine i nastavi na daljinu

.

U Bebrini održan pokop preminulog svećenika Marijana Goleca i misa zadušnica

.

Danas pretežno sunčano uz umjerenu naoblaku

.

Župane, gradonačelniče, budite solidarni, prijeđite na minimalac

.

U Hrvatskoj 586 zaraženih: Od jutros 35 novooboljelih

.

Smjernice sportašima za očuvanje mentalnog zdravlja za vrijeme provođenja sigurnosnih mjera tijekom trajanja virusa COVID-19

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Rustik kamini

Traktor Zetor 6011, 60 kW

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Alemka Markotić odgovarala na pitanja o koronavirusu: Hoće li nestati s ljetom i možemo li dvaput oboljeti?

.

Dozvoljen je rad specijaliziranim trgovinama u sklopu tržnica

.

Obavijest za izdavanje propusnica tijekom vikenda u Lipiku

.

HZJZ objavio nove upute: Svežite kosu u rep, ne nosite nakit...

.

Maske se šivaju i u trenkovačkoj krojačkoj radnji ʺMarijanaʺ

.

Video-kateheze za prvopričesnike i krizmanike putem interneta

.

Epidemiolog Vitalia potvrdio: ʺU PSŽ imamo jednog zaraženog koronavirusom!ʺ

.

034portal poziva sve lokalne proizvođače (OPG-ovce) da se jave kako bi besplatno promovirali njihove proizvode

.

U HRVATSKOJ 551 OBOLJELA OSOBA: ʺHrvatska je i dalje u fazi linearnog rastaʺ

.

COVID 19- Organizacija rada djelatnosti dentalne medicine na primarnoj razini u Požeško-slavonskoj županiji

.

PAKRAČKA TRŽNICA NA DALJINU- Popis prodavača i kontakti !

.

Molitveni program s papom Franjom te misa zadušnica za pokojnog svećenika Marijana Goleca

.

POŽEGA: Čistio dvorište pa pronašao tri ručne bombe

.

Pogledajte od kada možete u dnevnim uvjetima isključiti svjetla na automobilu

.

Danas promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom

.

U Slavonskom Brodu preminula osoba pozitivna na koronavirus

.

Za manje od 15 kuna! Recept za fine keksiće s čokoladom od samo tri sastojka

.

Na današnju 115. obljetnicu Franklova rođenja Spasimo djecu!

.

U HRVATSKOJ ZARAŽENO 495 OSOBA: Potvrđen drugi smrtni slučaj od korona virusa

.

Potvrđen PRVI SLUČAJ zaraze korona virusom u Požeško-slavonskoj županiji:Virus zaradio u Sisku

.

Privremena obustava tiskanog izdanja lipičkog mjesečnika COMPAS

.

JASNI SIMPTOMI: Kako razlikovati zarazu koronavirusom od prehlade i gripe?

.

COVID-19- Popis svih kontakt brojeva u PSŽ koji bi vam mogli trebati u ovoj situaciji

FOTONALAZ

COVID-19- Popis svih kontakt brojeva u PSŽ koji bi vam mogli trebati u ovoj situaciji