Izgradnja poduzetničkog inkubatora vrijednog 18,6 milijuna kuna odlično napreduje

FOTO: lokalni.hr

Izgradnja poduzetničkog inkubatora vrijednog 18,6 milijuna kuna odlično napreduje

15.5.2018. 08:31 | V.B. IZVOR: lokalni.hr PREGLEDA: 4561

Početkom godine počeli su radovi na izgradnji Poduzetničkog inkubatora u Požegi. Projekt je vrijedan 18,6 milijuna kuna, a sa 17,4 milijuna kuna sufinancira ga Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ovaj suvremeni objekt smješten u Industrijskoj ulici trebao bi biti završen u proljeće iduće godine.

Institucionalna podrška

Namjera je da se inkubiraju poduzetnici početnici, startup-ovi, kao i svi oni koji se žele baviti poduzetništvom na području grada Požege i Požeško-slavonske županije. Prema riječima požeškog gradonačelnika Darka Puljašića, ovaj dugoočekivani projekt zasigurno će dati dobru osnovu projektima samozapošljavanja te biti centar budućnosti i razvoja privrede u Požeštini. On je izrazio nadu kako će inkubator puniti upravo mladi ljudi sa svojim kvalitetnim projektima, a Grad će im biti cijelo vrijeme potpora, i savjetima, jer će Ured za EU integracije također useliti u novi inkubator.


– Ovo je jedan od pokretača malog i srednjeg poduzetništva u gradu Požegi. Svim poduzetnicima, ponajprije početnicima, pružit ćemo povoljan i primjeren prostor za rad. Raduje me što je u neposrednoj blizini inkubatora počela gradnja još jednog objekta, a dva su još u pripremi. Zahvaljujem našim poduzetnicima koji rade i otvaraju radna mjesta jer je to jedini način opstanka – poručio je Puljašić. Radovi napreduju prema planu. Trenutačno se radi na ugradnji betonske AB ploče kata, a u prizemlju je počela faza žbukanja. Inkubator će ponuditi svojim stanarima deset uredskih prostorija opremljenih kvalitetnim uredskim namještajem i potrebnom računalnom opremom, coworking prostor koji će moći primiti do 24 korisnika istodobno, konferencijsku dvoranu opremljenu najsuvremenijom opremom za održavanje seminara, sastanaka, multimedijalnih prezentacija ili audio-video konferencija, višenamjensku dvoranu opremljenu multimedijalnim pomagalima pogodnim za sve vrste prezentacija, seminara, predavanja i edukacije u objektu te četiri proizvodne hale od kojih svaka uključuje vlastiti ured i sanitarni čvor.

Moći će se i povećavati

– Poduzetnicima i ulagačima inkubator će pružiti modernu i sigurnu poslovnu infrastrukturu za počinjanje i testiranje inovativnih poslovnih ideja i aktivnosti prije izlaska na tržište. Ujedno će im omogućiti efikasnu institucionalnu podršku u fazi predinkubacije i inkubacije – istaknuo je u studenom prošle godine na predstavljanju projekta dr. sc. Marko Šostar, pročelnik Ureda za EU integracije grada Požege.

Inkubator će se moći preinakama prilagoditi i većem broju poduzetnika, ali i proširiti kasnije nakon popunjavanja i iskaza interesa novih poduzetnika. Stanarima inkubatora omogućit će se najam po povoljnijim uvjetima, kao i niz pratećih usluga, savjetovanje o pokretanju posla, posredovanje u financiranju, pomoć pri razvijanju proizvoda i usluga, knjigovodstveno i porezno savjetovanje, edukacija poduzetnika početnika, savjetovanje i mentorstvo u upravljanju poslovanja te intelektualne i stručne usluge. Tagovi: poduzetnički inkubator, požega, izgradnja

48 SATI NA 034PORTALU

.

TK Požega organizira besplatnu ljetnu školu tenisa do početka srpnja do kraja kolovoza

.

Podsjetnik - odvoz kartona i papira

.

Davor Huška: Sve manje u politici, sve više u znanosti, ali o odlasku iz Pakraca ne razmišljam

.

Najbolje odojke na ražnju ispekli ZDS Čolić, Mladež iz Gučana i Antik i osvojili vrijedne nagrade

.

Biskupijski susret ministranata u Požegi

.

Upravljao za vrijeme dok mu je vozačka oduzeta i pod utjecajem alkohola

.

Marin Rončević poručio: ʼČekamo transplantaciju, ali vaša i naša Mila je dobroʼ

Zajam i financijska pomoć po niskoj kamatnoj stopi

Prijavite se za hitne kredite

Prijavite se za hitne kredite

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Natjecanje pomlatka i mladeži VZ Pakrac Lipik u Donjoj Obriježi

.

Sutra 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Požege

.

Održan malonogometni turnir u Kaptolu

.

Odličan nastup Krešimira Valentića (AK Požega) na ʺNaturel Velebit Ultra Trailu 2019ʺ!

.

HPD Gojzerica Požega u pohodu po Rumunjskoj: Obišli Transilvaniju i osvojili Karpate

.

Vrijeme danas sunčano i vruće

.

U Lipiku i Pakracu položeni vijenci povodom Dana državnosti

.

Obavijest Tekije d.o.o. o zamućenje vode

.

Čestitka gradonačelnika Lipika Vinka Kasane

.

Čestitka župana Tomaševića povodom Dana državnosti

.

Svi učenici osnovnih škola s područja Grada Požege dobit će besplatne radne bilježnice

.

U povodu Dana državnosti RH položeni vijenci na Trgu 123. brigade u Požegi

.

Boban Gabrijel prešao u nogometni klub Šerif

.

Danas sunčano i u većini krajeva vruće

FOTONALAZ

FOTKA DANA: Samo u Požegi- konj na cesti!