(FOTO: Shutterstock)
Ova jednostavna pohana piletina je hrskava izvana, a sočna iznutra. Možete ju pripremati u pećnici, tavi ili fritezi.
Popcorn piletina
Priprema
Sastojci:
600 g pilećih prsa
2 jaja
60 ml mlijeka
130 g višenamjenskog brašna
180 g kukuruznih pahuljica, zdrobljenih
½ žličice soli
½ žličice svježe mljevenog papra
½ žličice češnjaka u prahu
¼ žličice slatke mljevene paprike
Priprema:
Narežite piletinu
Pileća prsa očistite od žilica i nečistoća te ih razrežite na manje kockice.
Pobrašnite piletinu
Stavite komade piletine u zdjelu i dodajte brašno. Izmješajte tako da su komadići piletine potpuno prekriveni brašnom. Stavite na stranu.
Pomiješajte mlijeko i jaja
U čistu plitku zdjelu ili duboki tanjur dodajte jaja, mlijeko, sol i papar, češnjak u prahu i mljevenu papriku. Promiješajte da se sjedini i stavite na stranu. U drugoj plitkoj zdjeli pripremite zdrobljene kukuruzne pahuljice.
Pripremite piletinu za pohanje
Svaki komad pobrašnjene piletine umočite u smjesu s jajima, a zatim u kukuruzne pahuljice, nježno utiskujući smjesu kukuruznih pahuljica u piletinu.
Ispecite u pećnici
Stavite piletinu na lim obložen papirom za pečenje i pecite 10 minuta na 200°C. Okrenite piletinu i pecite još 7-8 minuta ili dok ne bude pečena.
Pržite u tavi
Zagrijte veću količinu ulja u tavi s debljim dnom. Kad se ulje dobro zagrije, u serijama pržite piletinu tako da ju spuštate u ulje i pržite. Ukoliko su komadići piletine cijeli uronjeni u ulje, pecite ih 3-4 minute, ukoliko su uronjeni u ulje samo do pola i potrebno ih je okretati, pecite ih 3-4 minute sa svake strane. Izvadite na tanjur obložen papirnatim ručnikom.
Poslužite
Poslužite toplo uz BBQ umak, ranch, senf s medom ili neki drugi umak.
(IZVOR: www.recepti.index.hr)