Stalo nam je do Vaše privatnosti i do boljeg korisničkog iskustva. Budući da 034 portal i njegovi partneri koriste kolačiće, dužni smo Vas na to upozoriti i zatražiti Vašu privolu. Više o kolačićima pročitajte ovdje: Pravila privatnosti. Pročitajte i Uvjete korištenja. Nastavkom korištenja ovih stranica pristajete na naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja.
Što su kolačići i zašto ih koristimo?
Kolačići su male računalne datoteke koje program šalje Vašem pregledniku. Služe nam da omogućimo korisnicima sigurno pretraživanje našeg sadržaja (zaštita od spama), sudjelovanje u anketama, komentiranje itd. Također, koristimo kolačiće naših partnera za vođenje statistike posjećenosti i prilagođeni prikaz oglasa. Naši kolačići su potpuno bezopasni za Vaš uređaj, možete ih lako obrisati u bilo kojem trenutku.
Ako prihvaćate naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja, kliknite "Prihvaćam" i nastavite uživati u sadržaju. Ako, pak, ne prihvaćate, onda nemojte koristiti ove stranice.
(FOTO: Shutterstock)
Nije ih teško napraviti niti u vlastitom domu, a za pripremu – od tijesta do pečenja u pećnici – bit će vam potrebno otprilike dva sata. Za pečenje samih peciva, pak, trebat ćete tek 13 do 15 minuta...
Pandesal je klasično filipinsko pecivo koje se u ovoj azijskoj zemlji obično jede za doručak ili kao međuobrok. Peciva imaju mekanu unutrašnjost te ih karakterizira lagano slatkasti okus. Često se koriste za pripremu sendviča.
Nije ih teško napraviti niti u vlastitom domu, a za pripremu – od tijesta do pečenja u pećnici – bit će vam potrebno otprilike dva sata. Za pečenje samih peciva, pak, trebat ćete tek 13 do 15 minuta.
Sastojci za pandesal peciva:400 grama brašna250 ml toplog mlijeka40 grama svježih krušnih mrvica4 žlice šećera2 žlice rastopljenog maslaca1,5 žlica instant suhog kvasca1 jaje½ čajne žličice soliPriprema pandesal peciva:Pomiješajte brašno, šećer i sol u zdjeli.
Dodajte toplo mlijeko, jaje i rastopljeni maslac. Miješajte dok ne povežete sastojke.Dodajte instant suhi kvasac u smjesu pa izradite tijesto. Mijesite oko šest do osam minuta dok ne dobijete glatku kuglu.Stavite tijesto u lagano namašćenu zdjelu, pokrijte s krpom i pustite da mu se udvostruči volumen.Udarite“ tijesto da splasne i podijelite na dva jednaka dijela.Svaki dio razvaljate na duguljasti oblik te podijelite na šest jednakih dijelova.Od svakog dijela oblikujte pecivo, pa ih uvaljajte u svježe krušne mrvice i stavite na lim za pečene.
Pustite da se „dižu“ na toplom mjestu dok im se ne udvostruči volumen.Stavite peći peciva u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva oko 13 do 15 minuta dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.Poslužite topla peciva s dodacima po želji. Dobar tek!(Izvor: DHMZ)