Osmero kazneno prijavljeno zbog nepokretanja stečaja

Ilustracija: Policija
(FOTO: Jurica Gaović/PIXSELL)

17.08.2013. | V.B.
Pregleda: 6604

Kriminalističkim istraživanjem nad sedam osoba s područja Požege i jednom s područja općine Kaptol utvrđeno je postojanje osnova sumnje da u razdoblju od 1. siječnja 2006. godine do 1. kolovoza 2013. godine kao odgovorne osobe nisu podnijele zahtjev za pokretanjem stečaja, iako su znale da su žiro računi njihovih poduzeća u neprekidnoj blokadi u dužem vremenskom razdoblju.

Budući da su te osobe bile dužne podnijeti zahtjev za pokretanje stečaja sumnjiči ih se da su počinile kazneno djelo „Povreda dužnosti u slučaju gubitaka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje“ iz čl. 626. st. 1. Zakona o trgovačkim društvima.

Ukoliko im se dokaže krivnja, sud će im vjerojatno izreći novčanu kaznu ili kaznu zatvora u trajanju od jedne ili dvije godine ovisno o težini i posljedicama djela. Sud prilikom izricanja kazne može uzeti u obzir i društvenu opasnost počinjenim djelima te imovinske prilike okrivljenika.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI