Prosvjed:Traktori pred poštom u Brestovcu

Traktori pred poštom u _Brestovcu
(FOTO: Aleksandar Grlić)

16.08.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6342

Seljačkim prosvjedima diljem Hrvatske priključili su se i poljoprivrednici Požeštine. Nekoliko njih u društvu članova obitelji i podjednakog broja policajaca zatekli smo u Brestovcu. Prosvjeduju zbog neisplaćenih poticaja, niske cijene pšenice i visoke cijene repromaterijala. U trenutku kada smo ih snimili bilo ih je malo jer su neki otišli obaviti nužne poslove kod kuće i nahraniti stoku.

- Meni duguju oko 20.000 kuna. Ovdje smo dok je god potreba i ne ostvarimo svoja prava. nisu u pitanju samo poticaji već i cijena pšenice. Dok nam lihvari uzmu svoje za organizaciju, vaganje i razna davanja nama će biti isplaćeno oko 95 lipa, a građani plaćaju kilogram kruha po 10 kuna. Pristajemo na cijenu od 1,50 kuna, ali onda neka cijena kruha i repromaterijala padne. Nećemo mi tu nikoga tući ni provocirati, ne treba nas čuvati policija. Mi samo čekamo dok ne ostvarimo svoja građanska prava - kaže nam Vlado Bičanić iz Turnića

- Obrađujem 40 hektara, ni sam ne znam više koliko mi duguju. Ako treba mjesec dana, prosvjedovat ćemo mjeseca dana. Ono što mi najviše smeta što se prave pametni, dok od nas seljaka prave budale - dodaje Ivica Lončarević iz Brestovca


- Dajemo podršku svima koji su na drugim punktovima. Mi smo za njih, oni za nas. Svi mi jedemo iz ište žlice iz iste posude. Svi smo prevareni i ostavljeni, kaže Antun Pavić iz Marindvora.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI