Vidino vino od višanja moglo bi osvojiti svijet

Branko Vido
(FOTO: Mario Nakić)

15.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 5233

Deseteročlana obitelj Vido iz Grabarja pruža pozitivan primjer poljoprivrednika koji se već sada prilagođavaju uvjetima tržišta u Europskoj uniji. Njihov vlastiti proizvod, Vino od višanja, može stati uz bok s vrhunskim desertnim vinima, u što su se uvjerili brojni kušači na Danu starih zanata u požeškoj pješačkoj zoni.

Rade svi

- U našem obiteljskom gospodarstvu rade svi članovi obitelji: supruga, osmero djece i ja. Mogli smo prodati višnje velikim kombinatima, ali cilj nam je ipak stvoriti vlastiti "brand" i optimističan sam, vjerujem da ćemo uspjeti. Ove godine smo počeli s proizvodnjom i reakcije su odlične. Nadam se da ćemo naći strateškog partnera koji će prepoznati kvalitetu proizvoda te će nam pomoći da ga uspješno brendiramo i plasiramo na tržište, rekao je Branko Vido u razgovoru za 034Portal.


Na selu nitko nije gladan, ali...


Iako je obitelj iznimno brojna, Vido je optimističan jer, kako kaže, na selu se ne može biti gladan.
- Na selu ljudi imaju što jesti. Ali naravno da to nije sve. Novcem se plaćaju režije, školovanje djece i odjeća. Zato moramo uvijek naći načina da preživimo. S ovim proizvodom, čvrsto sam uvjeren da ćemo uspjeti.

Fotogaleriju s Dana starih zanata u Požegi pogledajte ovdje



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI