Pakracu prijeti nestašica vode, u Požeštini zasad stabilno

Pitka voda biti će nedostupna od 8 do 20 sati
(FOTO: Kristina Štedul Fabac / PIXSELL)

06.08.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 4020

Iz pakračkog gradskog poduzeća Komunalac d.o.o. stiglo nam je priopćenje kojim mole korisnike vodoopskrbnog sustava Pakrac - Lipik da zbog najavljenog dužeg perioda vrućeg vremena i mogućeg sušnog razdoblja ograniče potrošnju pitke vode na minimalnu moguću mjeru. Posebno mole korisnike da ne koriste vodu iz javnog vodovoda za zalijevanje travnjaka i vrtova te pranje vozila.

Cijeli kolovoz bez kiše?

Slavko Marinac, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Požega potvrdio nam je da dugoročna prognoza vremena nije dobra te izgleda da do kraja kolovoza neće biti padalina. To bi moglo prouzročiti nestašice vode prvenstveno na pakračko-lipičkom području, pa i uvođenje mjera redukcije kakvu smo doživjeli prošle godine.


Tekija bilježi probleme samo u Orljavcu


Kakvo je stanje s vodom na području Požeštine, doznajemo u Javnom poduzeću Tekija.

- Unatoč ekstremno visokim temperaturama uz minimalne padaline, sustav vodoopskrbe Požeštine je potpuno stabilan. zadnjih nekoliko dana primjetan je problem s nedovoljnom količinom vode u lokalnom vodovodu za naselja Orljavac i Kujnik (općina Brestovac) gdje dolazi do povremenih nestanaka vode naročito u večernjim satima kada je povećana potrošnja. Osim lokalnog vodovoda Orljavac - Kujnik može se u narednom periodu slična situacija očekivati i u ostalim lokalnim vodovodima na čaglinskom području, konkretno u naseljima Paka, Sovski Dol, Djedina Rijeka i Brodski Brđani, naročito u slučaju nastavka ovakvog vremena. Djelatnici „Tekije“ svakodnevno prate stanje sustava vodoopskrbe kao i lokalnih vodovoda i poduzimaju sve aktivnosti kako bi se ublažile posljedice nepovoljnih hidroloških prilika - odgovorio nam je Ante Kolić, direktor Tekije.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI