Požežanka (20) osumnjičena za prijevaru tešku 3 mil. kn

Ilustrativna fotografija - policija
(FOTO: PIXSELL)

05.08.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 13567

20-godišnja Požežanka M.V., koja radi kao medicinska sestra u Dubrovniku, prema pisanju Jutarnjeg lista je pod istragom policije. Sumnja se da je mlada Požežanka skupa s vršnjakinjom iz Osijeka krivotvorenjem i prijevarom došla do tri milijuna kuna.

Dvije dvadesetogodišnje medicinske sestre koje rade u Općoj bolnici i Domu zdravlja u Dubrovniku, osumnjičene su da su krivotvorile oporuku kojom im je 57-godišnja Dubrovkinja na samrti ostavila svu pokretnu i nepokretnu imovinu. Kako piše Jutarnji list, radi se o sestri nekadašnje plivačke reprezentativke bivše Jugoslavije Vesne Šeparović. Njezina je sestra Lora nakon smrti poznate plivačice živjela sama u stanu unutar dubrovačkih zidina koji je nedavno prodala za 4,5 milijuna kuna. Dio tog novca iskoristila je za kupnju manjeg stana, a ostatak je položila na svoj bankovni račun. Ubrzo je oboljela od gangrene, no kako je odbila potpisati pristanak za operaciju kojom bi joj se amputirale obje noge, otpuštena je iz bolnice.

Tu je nastupila mlada Požežanka koja je, prema navedenom izvoru, bila u timu koji ju je prevozio u njezin stan. Iz priče s bolesnom pacijenticom, medicinska sestra je saznala da ona nema obitelj. Odmah joj je ponudila da će se o njoj brinuti te da će joj u tome pomoći njezina prijateljica C.R. iz Osijeka. Dubrovkinja pristaje, a djevojke je posjećuju već idućeg dana.


Pacijentica je preminula nakon tri dana, 16. srpnja u svom stanu, a utvrđeno je da je smrt nastupila kao posljedica teške bolesti. Znajući da je smrt neizbježna nakon odbijanja operacije, kao i da će nakon Lorine smrti, s obzirom da nema nasljednika, sva njena vrijedna imovina pripasti državi, Slavonke su zaključile da bi bilo najbolje da stan, novac na računu i druga imovina oporukom pripadne njima. U trenutku smrti uz Loru je bila mlada Osječanka koja je prema već dogovorenom planu u stan odmah pozvala za sada nepoznatu osobu koja se bavi pravom te svog tri godine starijeg dečka iz Osijeka, koji vježbenički staž u policiji odrađuje na dubrovačkom području. Umjesto potpisom na oporuku, Lora ju je potvrdila otiskom svoga prsta. Policija sumnja da je otisak prsta s desne ruke uzet nakon smrti što je, navodno, napravio mladi policijski vježbenik, piše Jutarnji list.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI