Kutjevo će dobiti veliko srce i Šetnicu graševine

Gradska kuća u Kutjevu
(FOTO: Mario Nakić)

30.07.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5882

Kutjevo će dobiti dvije jedinstvene turističke znamenitosti: "Zlatno srce Zlatne doline" podno dvorca i vinogradarsku Šetnicu graševine na prostoru ispred gradske Kuće.

- Neki gradovi imaju mjesto za lokote koji simboliziraju zaljubljene, mi smo odlučili napraviti zidano srce vidljivo iz zraka. Na njemu će posjetitelji koji su obišli neka naše značajnije lokalitete i vinare dobiti svoju pločicu, s unutarnje strane parovi, a s vanjske samci. Svi koji se i zaljube u Kutjevu, a ispune obavezni obilazak, dobit će posebno mjesto u sredini. Postoji i mogućnost da u suradnji s Turističkom zajednicom takve parove nagradimo besplatnim noćenjem ili večerom. U sredini će veliko srce biti ukrašeno i posebnim drvenim stolom s bačvom, a bit će smješteno na okretištu podno dvorca. Ideja nam je da nečim unikatnim vežemo ljude za posjet Kutjevu i da im to ostane zauvijek u pamćenju - kaže Ivica Nikolić, gradonačelnik Kutjeva.

Hollywood ima stazu slavnih, a Opatija ima stazu slavnih Hrvata. Kutjevo će dobiti Šetnicu graševine na kojoj će svoju bobicu dobiti vinogradari i vinari koji su zadužili ovaj kraj. Sve bobice će činiti jedan grozd koji će stalno rasti.


- U početku će to biti 15 do 20 osoba, a nakon toga ćemo dodavati po jednu osobu svake godine. Osim zaslužnih ljudi iz našega kraja, svoje mjesto će moći dobiti i osobe na međunarodnoj razini ako značajno rade na promociji graševine - dodaje Nikolić.


- Zlatno srce smo prijavili na natječaj Ministarstva turizma koje će pokriti 32.000 kuna, oko 22.000 će pokriti Grad, a očekujemo da bude gotovo do kraja kolovoza. Šetnicu smo prijavili na natječaj Hrvatske turističke zajednice, ukupna vrijednost je 68.000 kuna, ovih dana trebamo potpisati ugovor pa još ne znamo koliko će nam sredstava subvencionirati. Ona bi trebala biti napravljena do kraja listopada - pojašnjava gradonačelnik.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI