Investitor planira u Velikoj izgraditi hotel i wellness centar

Rudolf Radiković
(FOTO: PIXSELL)

27.07.2013. | M.N.
Pregleda: 11440

Već neko vrijeme se u Požeštini nagađa o novom investitoru u veličke bazene, a sada je je informacija postala javna. Rudolf Radiković, većinski vlasnik Toplica Sveti Martin na Muri i direktor đurđevačkog hotela Picok, preuzeo je od Podravske banke Toplice Velika, objavio je Poslovni dnevnik.

Nakon preuzimanja hotela Picok od Podravske banke skupa s partnerom iz Crne Gore, Radikovićev idući projekt će se zvati Zlatne terme Velika, za koji se trenutačno izrađuje dokumentacija za lokacijsku dozvolu. Ukupna bi investicija iznosila 12 milijuna eura, a dio planira kandidirati za EU fondove. Već početkom listopada planira prikupiti svu dokumentaciju kako bi projekt bio spreman za kandidiranje.

Zlatne terme Velika sadržat će hotel sa 84 sobe, wellness i kongresnim centrom, poliklinikom i termalnim bazenima površine tisuću kvadrata koji će raditi cijele godine. Radit će se i novi vanjski bazeni na 2500 četvornih metara koji će raditi tijekom ljeta jer je termalna voda gotovo identična onoj u Krapinskim i Daruvarskim toplicama. Hotel s četiri zvjezdice bit će ekološki i iskorištavati solarnu energiju, imati toplinske crpke, a za energiju koristit će se i topla voda. Radiković vjeruje u brži i kvalitetniji razvoj turizma u Požeškoj dolini jer su toplice smještene samo desetak kilometara od Požege, na rubu Papuka, zaštićenog parka prirode, a datiraju još iz 18. stoljeća. Osim prenoćišta i hotela s dvije zvijezdice u Požegi, u tom kraju nema primjerenih hotelskih kapaciteta, a Velika je kao lokacija zanimljiva i zbog vinogradarstva, vinarstva i gastonomije, piše Poslovni dnevnik.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI