Biciklizam je i dalje prepoznatljivost Pakraca

22.07.2013. | Mario Barać
Pregleda: 7530

Da je biciklizam jedna od prepoznatljivosti Pakraca dobro je poznata činjenica koja je potvrđena i ovog vikenda zahvaljujući članovima Biciklističkog kluba „Titan“ koji su u subotu i nedjelju organizirali „Titanski bike vikend“, na kojem je, kroz tri utrke i rekreativnu biciklijadu sudjelovalo oko 380 biciklista.

U subotu je na rasporedu bila deveta ovosezonska utrka Slavonske brdsko - biciklističke lige Scott koja je, u različitim kategorijama vožena na vrlo zahtjevnoj i atraktivnoj stazi na Kalvariji koja jednim dijelom prolazi i kroz samo središte grada, pored Hrvatskog doma, kroz Spahijski podrum s ciljem i startom ispred Osnovne glazbene škole.

Nastupilo je ukupno 50 vozačica i vozača raspoređenih u 7 kategorija, a od pobjednika izdvajamo Marka Ljevara u kategoriji Master A u kojoj se natjecalo 10 vozača. U elite je slavio Bruno Šimčik (Luks Racing Team), među juniorima Matej Batori (BBK Požega), dok je kod žena najbrža bila Dea Pavičić (Luks Racing Team).


U popodnevnim i večernjim satima bikeri su se preselili na pump track poligon gdje je održano vrlo zanimljivo i atraktivno pump track natjecanju na kojem je nastupilo 18 uglavnom lokalnih vozača, a slavio je Josip Nožarić ispred favorita i lanjskog pobjednika Jure Rosića.


Subotnja utrka na stazi Kalvarija bila je uvertira za središnji događaj bike vikenda, XCO utrku za nacionalno prvenstvo Hrvatske na kojoj je sudjelovalo 128 vozačica i vozača iz cijele Hrvatske, raspoređenih u čak 13 kategorija.

Ponovno je među ženama dominirala Dea Pavičić, a od naših vozača medalje su još osvojili srebrni Titani Tomislav Tessari u Master A i Saša Jeftinić u Sport, dok je brončani među juniorima bio Marko Radoš (Luks Racing Team).

Nakon završetka utrke većina sudionika je za stazu na Kalvariji imala samo riječi hvale i zbog same konfiguracije, ali i zbog atraktivnosti, a organizator može biti zadovoljan jer nije bilo težih padova niti ozljeda.

Bike vikend zaključen je tradicionalnom biciklijadom Pakrac – Lipik – Pakrac na kojoj je sudjelovalo oko 190 građana. Najmlađi sudionik bio je 7-godišnji Stjepan Mateš, dok je najstariji bio 67-godišnji Petar Božić.

Pogledajte fotogaleriju iz Pakraca - Titanski bike vikend.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI