Jakšićki vatrogasci bogatiji za još jedno navalno vozilo

Navalno vozilo - donacija iz Tirola DVD-u Jakšić
(FOTO: DVD Jakšić)

18.07.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 8581

DVD Jakšić je odsad opremljen još jednim navalnim vozilom, koji je donacija vlade austrijske pokrajine Tirol.

- Novo navalno vozilo ima spremnik od čak 4.000 litara, dok je staro imalo spremnik od 2.500 litara. Ovime smo zaokružili sve potrebno za kontinuirano gašenje požara. Vozilo ćemo koristiti za dostavu vode jer ima veći kapacitet i za požare na otvorenom, jer je lakše te ima pogon na sva 4 kotača. Kada gasimo požar, onda je jako važno da je cisterna stalno puna, novo vozilo može služiti puniti staro i služiti kao navalno. To nam je bitno jer nisu svi hidranti ispravni, nekad su i zatrpani ili nedostupni. Novo vozilo dolazi i sa 60 metara cijevi, visokotlačnom pumpom i monitorom na krovu koji može odjednom ispustiti velike količine vode pod tlakom - objašnjava tajnik DVD-a Jakšić Ivan Baša.

- Iz Austrije je Vatrogasnoj zajednici Požeško-slavonske županije ukupno donirano oko 50 vozila. Vozila koja tamošnja vatrogasna društva rashoduju zbog starosti su vrlo dobro očuvana, tako je ovo navalno vozilo iako iz 1977. godine, prešlo samo 17.000 kilometara. Mi u Jakšiću smo sretni jer smo kao krovno društvo jedino na području naše općine, dok primjerice u Pleternici imaju 12 društava kojima treba osigurati opremu. Ovakve donacije rasterećuju društva koja ne mogu financirati nabavku opreme. Osim voznog parka koji je sada zaokružen, imamo u planu i nabavku opreme u vrijednosti 100.000 kuna, oko čega nam pomaže Općina - dodao je Baša.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI