Nije ribička priča: Ulovili Miru tešku 22 kg!

Našičani ulovili šarana Miru
(FOTO: Mario Barać)

16.07.2013. | Mario Barać
Pregleda: 13010

Najveći ulov šaranskog kupa proteklog vikenda održan na Pjeskari u Dobrovcu bio je šaran, odnosno šaranska matica koju u ribolovnim krugovima zovu „Mira“, a koja je težila 22,1 kilogram.

Ulovio ju je Željko Studenić, član CT Big Buddha Turisti iz Našica. – Odmah nakon griza sam znao da je na udici velika riba. Držao sam je na 30-ak metara i umarao, a izvukao sam je nakon 15 minuta. O Miri sam čuo puno priča i legendi i ovo je prvi put da sam je ulovio i naravno da je to bio poseban osjećaj, rekao je Željko kojem je ovo ujedno i šaranski rekord karijere.

Ribiči prepoznaju Miru jer i na lijevom i na desnom boku ima po jednu nepravilnu ljusku, a da je ova riba šaranska legenda Pjeskare potvrdio je i Davor Jandroković, predsjednik ŠRD „Slavonac“ iz Lipika. - Mira je šaran ljuskaš, posebna po tome što je to prva riba koja je bila teža od 20 kilograma kada je ulovljena 2010. godine. U jezeru je od 2004. godine, dakle od samih početaka primjene sistema ribolova „Ulovi i pusti“, rekao je Jandroković. Tvrdi i da u jezeru postoje nekoliko riba koje su teže od Mire, a zasad je najveću ulov šaran koji je na vagi pokazao 23,7 kilograma.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI