Grad Kutjevo duguje dobavljačima skoro 2 mil. kn

Gradsko vijeće Kutjeva
(FOTO: Aleksandar Grlić)

09.07.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 11039

Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Kutjeva donesena je odluka o pojeftinjenju komunalnog doprinosa na 1 kunu po metru kubnom za sve koji su zahtjev za legalizaciju predali do 30. lipnja. Oko ove točke povela se malo žešća rasprava. Odluka je izglasana s 10 glasova za, 4 suzdržana i jednim protiv. Suzdržani i protiv bili su vijećnici koalicije SDP-HSU.

- I sam imam građevinu za legalizaciju, ali mislim da ovakvo pojeftinjenje nije pošteno prema onima koji su legalizaciju ranije platili po višim cijenama ili sve radili pošteno, a takvih je bar 60 posto. Umjesto komunalnih doprinosa koje imamo planirane u proračunu trebamo naći druge prihode, sad ćemo morati raditi rebalans zbog toga - rekao je gradonačelnik Ivica Nikolić (SDP) koji se oštro protivio ovoj odluci.

Mato Ramić, vijećnik HDSSB-a je bio zainteresiran kolika su dugovanja prema dobavljačima.


- Grad duguje dobavljačima između 1,6 i 1,9 milijuna kuna, kreditne obveze su oko 2 milijuna, a ukupna dugovanja su oko 4 milijuna kuna - odgovorio mu je Dinko Špoljarić, stručni suradnik za financije i proračun.


Ivica Perak (HSS) je pak bio zainteresiran za pitanje gradske rasvjete koja se gasi u pola noći, a Kutjevo teži k turizmu. Dobio je odgovor kojim nije bio najzadovoljniji.

- Gradska rasvjeta se ne gasi vikendom kad ima turista, a grad mora štedjeti i ne može radi nekoliko onih koji vole dulje ostati u gradu tijekom tjedna držati cjelonoćnu rasvjetu - odgovorio je Nikolić.

Građani Kutjeva i stanovnici okolnih sela će također dobiti jeftiniju i jednostavniju proceduru priključenja na komunalne vodne građevine. Za građevne čestice će se zahtijevati situacijski nacrt s ucrtanom građevinom u mjerilu 1:1000 i gruntovni izvadak ili dokaz o pravu vlasništva. Vrlo slična procedura će biti i za poljoprivredna zemljišta gdje se mora priložiti dokaz o pravu vlasništva i kopiju katastarskog plana.

Svi vijećnici su glasovali za ovu odluku osim Ramića koji je bio suzdržan jer nije bio zadovoljan time kako se komunalna infrastruktura koja će se u Bektežu graditi sredstvima Europske unije samo predati na korištenje Tekiji, zalagao se da priključak bude besplatan. Na dugoj sjednici raspravljalo se još o imenovanjima u upravljačka vijeća i korištenju gradske vijećnice za potrebe stranaka.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI