Krauthaker donirao vino za pomoć djeci s urođenom greškom na srcu


(FOTO: 034 portal)

29.06.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 4160

Vinogradarstvo i podrumarstvo Krauthaker bilo je jučer domaćin zagrebačkim sportašima, sportskim novinarima i članovima udruge "Veliko srce malom srcu". Povod je bilo punjenje vina koje će ovaj svjetski poznati kutjevački vinogradar donirati spomenutoj udruzi koja prikuplja sredstva za aparate koji će pomoći pri liječenju srčanih bolesnika, osobito djece rođene s greškom na srcu.

- Mi smo već neko vrijeme u prijateljskim odnosima sa zagrebačkim rukometnim klubom. Na jednom druženju došli smo na ideju da doniramo neko vino i da oni preko svoga marketinga organiziraju prodaju u humanitarne svrhe. Mi smo se odlučili na bačvu našeg najboljeg crnog vina i jučer smo ga napunili - kaže kutjevački vinar Vlado Krauthaker.

- Ideja za suradnju s gospodinom Krauthakerom došla je sasvim slučajno. On je to vino planirao nazvati "Veliko srce", a kada je upoznao nas iz udruge koja se zove "Veliko srce malom srcu" odlučio nam je donirati za pomoć djeci. Radi se o izvrsnom vinu, poklonio nam je cijelu bačvu od 225 litara s 8 sorti vina koje ćemo uz pomoć igrača Rukometnog kluba Croatia osiguranje iz Zagreba prodati na javnoj dražbi. Vino će se prodavati s potpisima igrača, što se nadamo da će mu još podići cijenu - rekla je Tanja Grahovac, tajnica udruge Veliko srce malom srcu.





Udruga okuplja liječnike i druge zdravstvene djelatnike, roditelje djece rođene sa srčanom manom i oboljele. Svake godine rodi se 400-tinjak djece s greškom na srcu pa su potrebni novi aparati u bolnicama koji će doprinijeti boljem liječenju.

- Naš kardiološko-pedijatrijski odjel u Zagrebu, koji je referentni centar za oboljelu djecu iz cijele Hrvatske, već je dobro opremljen, ali željeli bismo prikupiti novac za telemetrijski sustav na koji će biti spojene sve sobe u odjelu. Na taj bi se način preko jednog monitora moglo u svakom trenutku pratiti stanje svakog djeteta na odjelu, pratile bi se njegove vitalne funkcije te bi liječnici mogli pravovremeno reagirati - dodaje Grahovac.



Javna dražba Krauthakerovog vina "Veliko srce" održat će se 27. kolovoza nakon utakmice Croatia osiguranja i Barcelone.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI