Najbolji hrvatski vozači jednoprega i dvoprega spremni za nastup

27.06.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 10023

Pleterničani i ostali posjetitelji moći će tijekom nadolazećeg vikenda uživati u raskošnom i nesvakidašnjem natjecanju na državnoj razini. Radi se sada već o tradicionalnom Prvenstvu Hrvatske u vožnji dvoprega, a ove godine je novost i državno prvenstvo u vožnji jednoprega na pleterničkom hipodromu. Od petka do nedjelje najavljen je bogat natjecateljski, ali i kulturno-zabavni program.

- Od ove godine imamo i službeno prvenstvo Hrvatske u jednopregu, to je značajna novost. Ugodno sam iznenađen odazivom vozača jer nije to mala stvar, treba izdvojiti puno vremena za treninge i pripremu konja te dovesti konja u Pleternicu na sedam dana. Prijavljeno je 7 natjecatelja u dvopregu i 8 u jednopregu, dolaze iz cijele Slavonije, a ove će godine nastupiti i dvojica Pleterničana - najavio je Domagoj Katić, tajnik Konjičkog kluba Pleternica koji svake godine organizira ovo natjecanje.

Publika će sigurno najviše navijati za domaće vozače Stjepana Katića i Dragana Matkovića, a osim njih boje pleterničkog kluba branit će Tihomir Salarić iz Popovače, jedini Hrvat koji je ostvario normu za nastup na svjetskom prvenstvu te Dario Dorušak iz Čepina.


- Svake godine povećavamo broj članova kluba, a samim time i rezultate. Očekujemo dobar rezultat naših natjecatelja i na ovom prvenstvu, a ponajviše od Salarića i Dorušaka. Ulazak je sva tri dana besplatan i nadam se lijepom vremenu, kako bi došlo što više ljudi. Želimo omogućiti našim sugrađanima da uživaju u ovom sportu, konjima i da se dobro zabave. Mislim da su naši ljudi to već prepoznali jer svake godine je posjećenost sve veća - ustvrdio je Katić.


Prvenstvo RH u vožnji jednoprega i dvoprega bit će otvoreno sutra (petak) u 16 sati. Start zaprege u parkuru za dresuru i početak dresurne utakmice jednoprega najavljen je za 16,15 sati, a zabavni program uz Tamburaški sastav Jedini iz Slavonskog Broda počinje u 21 sat. U subotu će biti održana maratonska utakmica u 15 sati, a za nedjelju je najavljen glavni natjecateljski dio - otvaranje turnira u 15 sati, zaprege u vožnji kroz čunjeve u 16, a juniorsko prvenstvo počinje iza 18 sati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI