Vuić razočaran završetkom sezone, ne zna hoće li ostati trener

Slavko Vuić
(FOTO: Mario Barać)

13.06.2013. | Mario Barać
Pregleda: 3430

Nogometni klub „Hajduk“ iz Pakraca ovogodišnju sezonu u 1. županijskoj nogometnoj ligi završio je na 2. mjestu, bodovno izjednačen s prvakom „Požegom“. U pakračkom županijskom prvoligašu ne kriju razočaranje. Posebno nezadovoljan završetkom sezone je trener Slavko Vuić koji je dužnost trenera, kao privremeno rješenje, preuzeo u 8. kolu sredinom listopada prošle godine, da bi na klupi ostao do samoga kraja. Ove sezone je odradio 19 službenih utakmica sa zavidnim učinkom od 15 pobjeda i po dva remija i poraza što na kraju nije bilo dovoljno za željeni naslov.

Prvenstvo izgubljeno u Pavlovcima

- Jednostavno i konkretno rečeno nisam zadovoljan sezonom! Nismo prvi, nismo osvojili naslov, a mogli smo i trebali smo. Ušli smo u prvenstvo sa 9 bodova zaostatka i dobrim radom, igrama i rezultatima smo sve uspjeli nadoknaditi. Preuzeli smo vrh tablice, imali sve u svojim rukama i onda neobjašnjivo izgubili prvenstvo u Pavlovcima gdje smo morali pobijediti i zadržati vrh. Ne želim tražiti alibi, na stranu ozljede i kartoni igrača i neki objektivni razlozi koji su nas poremetili u pohodu na vrh. Mene muči nešto drugo.

Atmosfera u klubu nije bila prava


- Pred kraj se osjetilo da atmosfera u klubu i oko njega nije bila prava jer, ako ideš na prvo mjesto, onda svi moraju biti u euforiji. Čini mi se kao da je svima nedostajalo volje da se osvoji taj naslov. Opet, bez obzira na sve te okolnosti, podbacili smo mi – igrači na terenu i ja kao njihov trener. Razočaran sam i danas mi nije ništa lakše, jako volim ovaj klub, ali ne razmišljam o tome hoću li biti trener i sljedeće sezone. Još ni s kim iz kluba nisam o tome ozbiljno razgovarao. Tko zna u kojem će sastavu biti ekipa, a ako se igrački sastav ospe i igrači raziđu po drugim klubovima, ne vidim se na klupi Hajduka, tvrdi Vuić.


Najbolji napad i najbolja obrana lige

Kakva-takva utjeha nogometašima Hajduka može biti činjenica da su veći dio prvenstva igrali vrlo atraktivan i efikasan nogomet pa su sa 74 postignuta gola u 26 utakmica (prosjek od gotovo 3 gola po utakmici) najefikasnija momčad u ligi, a istovremeno su sa samo 28 primljenih golova imali najbolju obranu. Najefikasniji igrač Hajduka ove sezone bio je mladi Valentino Jirasek s 19 postignutih golova čime je osvojio 3. mjesto na ukupnoj ljestvici strijelaca lige, iza Marinka Miškića iz veličkog NK Papuk i s njim izjednačenog Požežanina Sebastijana Kalnaka. Najbliži Hajdukovac po učinku mu je Goran Barišić koji je ove sezone postigao 11 golova.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI