Neferović pozvao na pomirbu Grgura i Pandura

12.06.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 18230

Požeški gradonačelnik Vedran Neferović najavio je putem svog profila na Facebooku kako za Ivanjski krijes očekuje zajedničku aktivnost požeških povijesnih postrojbi Društvo "Sv. Grgur" i "Trenkovi panduri". Spomenuo je i dva KUD-a koji egzistiraju u ovom gradu te im predlaže zajednički program.

"Iskreno, smatram da nema potrebe ni politizirati ni polemizirati. Evo prigoda bez ucjena za Požegu. Zaboravite razmirice ako ih je bilo i nastupite zajedno. A dalje kako se dogovore neka sudjeluju u manifestacijama i ne želim biti sudac u tome", napisao je Neferović.

Grguri su, podsjetimo, godinama imali probleme kod organizacije manifestacija zbog razmirica s bivšim gradonačelnikom Zdravkom Ronkom. Na službenim manifestacijama koje je organizirao Grad nastupali su isključivo Trenkovi panduri, a Grguri su se morali snalaziti i svoje aktivnosti provoditi u vlastitoj organizaciji nerijetko uz sabotažu gradskih službi. Novi je gradonačelnik odlučio prekinuti takvu praksu, a za Ivanjski krijes, koji se tradicionalno održava na Trgu Sv. Trojstva 21. lipnja, najavio je također da on neće biti taj koji će ga zapaliti.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI