Neferović pozvao na pomirbu Grgura i Pandura

12.06.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 18269

Požeški gradonačelnik Vedran Neferović najavio je putem svog profila na Facebooku kako za Ivanjski krijes očekuje zajedničku aktivnost požeških povijesnih postrojbi Društvo "Sv. Grgur" i "Trenkovi panduri". Spomenuo je i dva KUD-a koji egzistiraju u ovom gradu te im predlaže zajednički program.

"Iskreno, smatram da nema potrebe ni politizirati ni polemizirati. Evo prigoda bez ucjena za Požegu. Zaboravite razmirice ako ih je bilo i nastupite zajedno. A dalje kako se dogovore neka sudjeluju u manifestacijama i ne želim biti sudac u tome", napisao je Neferović.

Grguri su, podsjetimo, godinama imali probleme kod organizacije manifestacija zbog razmirica s bivšim gradonačelnikom Zdravkom Ronkom. Na službenim manifestacijama koje je organizirao Grad nastupali su isključivo Trenkovi panduri, a Grguri su se morali snalaziti i svoje aktivnosti provoditi u vlastitoj organizaciji nerijetko uz sabotažu gradskih službi. Novi je gradonačelnik odlučio prekinuti takvu praksu, a za Ivanjski krijes, koji se tradicionalno održava na Trgu Sv. Trojstva 21. lipnja, najavio je također da on neće biti taj koji će ga zapaliti.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI