Mladim požeškim informatičarima priznanje iz SAD-a

Plaketa iz SAD-a
(FOTO: Tehnička škola Požega)

07.06.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4401

Učenici Tehničke škole Požega osvojili su drugo mjesto na međunarodnom natjecanju iz informatike, koje organizira Američki savez za računalne znanosti (ACSL – American Computer Science League). Braća Marko i Denis Jagodić te Petar Antolović su osvojili prva mjesta u svojim dobnim skupinama, a Marko Jagodić je bio najbolji član ekipe u kojoj su bili i Tomislav Jakovljević, Erik Blumenschein i Mateo Došlić. Plakete za školu i nagrađene učenike stigle su iz Sjedinjenih Američkih Država.

Njihova mentorica Marina Mirković objasnila nam je o kakvo se natjecanju radi.

- Natjecanje se odvija u četiri kruga tijekom cijele godine. Naša kategorija je bio "Classroom division" gdje su zadaci vrlo slični onima na državnoj maturi. U drugim kategorijama učenici se natječu i u programiranju te imaju priliku sudjelovati u završnici koja je bila potkraj svibnja na američki praznik "Memorial Day". Nismo imali predstavnike u tim kategorijama jer nemamo sredstava za slanje djece u Ameriku, a zadnji put nam je to pošlo za rukom 2006. godine. Nagrade su nam stigle poštom. Treba reći da se ponosim djecom koja imaju puno talenta, a neki od njih su i odlični programeri - rekla je profesorica Mirković.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI