Mladim požeškim informatičarima priznanje iz SAD-a

Plaketa iz SAD-a
(FOTO: Tehnička škola Požega)

07.06.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4406

Učenici Tehničke škole Požega osvojili su drugo mjesto na međunarodnom natjecanju iz informatike, koje organizira Američki savez za računalne znanosti (ACSL – American Computer Science League). Braća Marko i Denis Jagodić te Petar Antolović su osvojili prva mjesta u svojim dobnim skupinama, a Marko Jagodić je bio najbolji član ekipe u kojoj su bili i Tomislav Jakovljević, Erik Blumenschein i Mateo Došlić. Plakete za školu i nagrađene učenike stigle su iz Sjedinjenih Američkih Država.

Njihova mentorica Marina Mirković objasnila nam je o kakvo se natjecanju radi.

- Natjecanje se odvija u četiri kruga tijekom cijele godine. Naša kategorija je bio "Classroom division" gdje su zadaci vrlo slični onima na državnoj maturi. U drugim kategorijama učenici se natječu i u programiranju te imaju priliku sudjelovati u završnici koja je bila potkraj svibnja na američki praznik "Memorial Day". Nismo imali predstavnike u tim kategorijama jer nemamo sredstava za slanje djece u Ameriku, a zadnji put nam je to pošlo za rukom 2006. godine. Nagrade su nam stigle poštom. Treba reći da se ponosim djecom koja imaju puno talenta, a neki od njih su i odlični programeri - rekla je profesorica Mirković.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI