Plamen širi proizvodnju, nagodinu će zaposliti još 100 radnika

Vinko Matijević, direktor tvrtke Plamen
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

06.06.2013. | Tamara Pejić
Pregleda: 8852

Za požešku tvrtku Plamen d.o.o. se svakako može reći da je najuspješnija u županiji. Dobitnici su i nagrade Zlatni ključ za najboljeg izvoznika za talijansko tržište. No na nedavno održanoj svečanosti uručivanja ove nagrade članovi uprave Plamena odbili su sudjelovati iz prosvjeda jer više od godinu dana čekaju građevinsku dozvolu za nova dva projekta čija je ukupna vrijednost 120 milijuna kuna. Dozvole su konačno dobili kada se ova priča proširila po medijima, ali ostaje činjenica da su izgubili godinu dana.

Dva nova projekta

Plamen trenutačno radi na prvom od dva koraka novih investicija. Prvi korak uključuje dva nova projekta - izmjenu napajanja elektroenergije (vrijednost 40 milijuna kuna) te instalaciju nove generacije elektro peći čija je vrijednost oko 20 miljuna kuna. Drugi projekt je vezan uz instalaciju dviju novih linija za lijevanje sa svim potrebnim podsustavima, a vrijednost ove investicije je najmanje 80 milijuna kuna.

- Za  prvu investiciju nam trebaju tri dozvole za gradnju: za zahvat u HEP-u i kod nas za elektro napajanje i za elektro peći. Za prve dvije smo sastavili dokumentaciju prošle godine u svibnju i uz teške muke ih dobili u svibnju ove godine, a za treću smo tek početkom lipnja dobili lokacijsku dozvolu - kazao je Vinko Matijević, član uprave Plamena.


U normalnom svijetu to bi trajalo mjesec dana


Nagradu Zlatni ključ je trebao uručiti ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji je kao i svi ostali ministri bio upoznat sa zatezanjima oko dozvola.

- Početkom prošle godine "nova" Vlada je obećala da će promptno izdavati papire, a mi vidite trebamo preko godinu dana za nešto što se u normalnom svijetu rješava za maksimalno mjesec dana - istaknuo je Matijević.

Sva oprema za ovaj prvi korak koji je tvrtka najavila je naručena, plaćena te čeka na dvorištu da bude ugrađena.

Povećati proizvodnju do 40 posto

- Radovi su mogući tek sada (dijelom), sve je bilo planirano da bude puštena u rad po isteku prvoga tromjesečja - rekao nam je Matijević.

Drugi korak će dovršiti do ljeta sljedeće godine, kada namjeravaju povećati proizvodnju za 30 do 40 posto, a samim time i zaposliti nove radnike, njih oko stotinu.

Prisjetimo se i da je članovima uprave Plamena prošle godine uručeno priznanje Zlatna kuna u Županijskoj gospodarskoj komori kao najuspješnijoj tvrtki u Požeško-slavonskoj županiji.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI