Podižu se prijave HNS-u: Slavonija pustila utakmicu Olimpiji?

ŠNK Slavonija
(FOTO: ŠNK Slavonija)

31.05.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 7440

Zadnja požeška utakmica 3. HNL istok između domaćeg Nogometnog kluba Slavonija i gostujuće Olimpije iz Osijeka podigla je dosta prašine ne samo u Požegi nego i u gradovima s klubovima koji se bore za ostanak. Nakon utakmice koja je završila rezultatom 3:4 u korist Olimpije, počele su kružiti priče kako je Slavonija pustila Olimpiji da bi Osječani izborili ostanak. Situacija je kulminirala danas, kada se u redakciju 034portala javio Dinko Terzić, trener Mladosti iz Cernika, kako bi nas obavijestio da je njegov klub podnio prijave protiv Slavonije i Olimpije.

Cernik oštećena strana

- Na osnovu novinarskih članaka iz Večernjeg lista i Sportskih novosti te objava igrača Slavonije na Facebooku, odlučili smo podnijeti prijavu disciplinskom sucu 3. HNL, povjereniku za natjecanje, disciplinskoj komisiji HNS-a i glavnom tajniku, a o svemu smo obavijestili Ministarstvo obrazovanja i sporta te ministra Željka Jovanovića. Smatram da se naša momčad od početka prvenstva pokušava izbaciti iz lige, a ovo što se dogodilo između Slavonije i Olimpije samo je kap koja je prelila čašu. Žao mi je jer imali smo dobre odnose sa Slavonijom, ali moramo ovo učiniti jer smo oštećena strana - rekao je Terzić. NK Mladost će, sada je već praktički sigurno, sljedeće sezone ispasti u niži rang.


Mladost tražila da im Slavonija pusti?

S druge strane, Mitar Obradović, predsjednik Slavonije, tvrdi da se radi o podmetanju i lažima.

- Ne znam ništa ni o kakvom puštanju utakmice. Činjenica je da mi za sedam dana imamo uzvratnu utakmicu finala kupa, a mjesto prvaka u 3. ligi već smo osigurali. Savjetovao sam treneru da protiv Olimpije i Našica priliku da juniorima, a da veći dio sastava čuva za Pleternicu. Rezultat u ove dvije utakmice nam uopće nije bitan, ali nema govora o nekom namjernom puštanju. A taj isti gospodin Terzić, koji nas sada optužuje, prije nekoliko tjedana je tražio trenera Slavonije da mu pustimo utakmicu. Rekao je pred trenerom, njegovim pomoćnikom i još nekoliko osoba, da će igrači imati "ne 11 nego 13-14 igrača protiv sebe" u Cerniku, misleći pritom na suce. Svejedno im nismo pustili, pobijedili smo ih jer mi smo se tada borili za prvaka. I sad je ljut na nas - odgovorio je Obradović.

Dodano u 19,38

Opet nam se javio Dinko Terzić, trener Mladosti, koji reagira na Obradovićevu izjavu.

- To je sve rekla-kazala. Ja nikad nisam tražio da se nama utakmica pusti, istina je samo da sam rekao da neće igrati protiv 11 nego protiv 13-14 igrača, što je i bilo.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI