Huška: Bilo bi mi žao da sam odbio sučeljavanje

Davor Huška, gradonačelnik Pakraca
(FOTO: Mario Barać)

29.05.2013. | Mario Barać
Pregleda: 3532

Jedna od glavnih tema uoči drugog kruga lokalnih izbora na području naše županije su sučeljavanja kandidata. I dok u pojedinim gradovima naše županije pojedini kandidati ne žele sudjelovati na sučeljavanjima i izbjegavaju svoje protukandidate, Pakrac se može pohvaliti da je, zahvaljujući „Pakračkom listu“, jedini u županiji imao javno sučeljavanje kandidata za gradonačelnika i zamjenika i na taj način demokraciju na lokalnom nivou podigao stepenicu više.

Na sučeljavanju je sudjelovao i Davor Huška, stari – novi gradonačelnik Pakraca koji je svoje protukandidate pobijedio već u prvom krugu osvojivši nešto više od 52 posto ukupnih glasova.

Pobjedu donijelo upravo sučeljavanje


– Iskreno, nisam očekivao pobjedu u prvom krugu iako sam bio uvjeren da ću pobijediti i bio sam spreman na drugi krug. Vjerujem da mi je tih nešto više od dva posto za pobjedu donijelo upravo sudjelovanje na sučeljavanju, ističe Huška koji priznaje da je u početku odbijao sudjelovanje.


– Nakon dosta prljave kampanje dijela političkih protivnika razmišljao sam da s njima ne sjednem za stol. Poslije razgovora s ekipom iz „Pakračkog“, ali i savjetovanja s prijateljima, zaključio sam da nema razloga da ne sudjelujem na sučeljavanju jer nemam što skrivati.

Tko radi pošteno nema se čega bojati

- Sve je jasno i transparentno, zadnjih deset godina ovdje u Gradu radimo poštenim pristupom i nije bilo razloga da s političkim suparnicima ne sjednem za stol. Bila je to i prilika da i pred medijima i pred našim sugrađanima, uživo, demantiram sve ono u što ljudi možda sumnjaju i da demantiram i sve neistinite priče koje su kružile po gradu, ali i da odgovorim na svako pitanje, pojašnjava Huška. Dodaje da je to za njega bilo pozitivno iskustvo i čudi se što neki političari ne prihvaćaju sučeljavanje.

– Osim što je to prilika da se javno kažu neke stvari, to je ujedno i besplatna promidžba, pojašnjava Huška.

Trema usprkos iskustvu

Iako iza sebe ima bogato političko iskustvo, ne krije da je prije početka sučeljavanja imao tremu, a zadovoljan je što je sve prošlo korektno i bez incidenata i što je demokracija položila ovaj veliki ispit.

– Iz današnje perspektive mogu reći da bi mi bilo žao da nisam sudjelovao na sučeljavanju i nadam se da će to postati praksa prije izbora, ne samo kod nas, nego i u drugim gradovima naše županije, zaključuje gradonačelnik Huška.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI