Učenici prikupljaju pomoć za školovanje afričke djece (foto)

Matea i Iva na štandu u školskom dvorištu
(FOTO: Tamara Pejić)

27.05.2013. | Tamara Pejić
Pregleda: 6369

Samo 75 kuna potrebno je jednom djetetu u Africi da bi bez gladi izdržalo jednu godinu školovanja. Učenike i nastavnike Osnovne škole Antuna Kanižlića jedan je dokumentarni film o humanitarnoj organizaciji "Marijini obroci" potaknuo da i sami pomognu djeci kojoj je to najpotrebnije te organiziraju akciju "Gladnoj djeci za školski obrok".

Ova organizacija ne radi samo na dijeljenju obroka gladnoj djeci, nego im i omogoćuje da pohađaju školu i obrazuju se. Hrvatska udruga Marijini obroci osnovana je još u srpnju 2009. godine te zahvaljujući svojim donatorima i podupirateljima ima tri otvorene školske kuhinje i to u Malaviju, Ekvadoru i Beninu.







- Naša škola ove godine prvi put sudjeluje u ovoj akciji. I učenici i nastavnici su se rado odazvali da pomognemo djeci - kaže učenica 8.d razreda Matea Krstanović.

Učenici su danas u dvorištu škole organizirali mali sajam kako bi prikupljali priloge za ovu udrugu. Na nekoliko štandova se prodavala odjeća, obuća, igračke, školski pribor i nakit, a sve to su donijela djeca iz svih razreda. Prikupljen novac na ovom sajmu šalje se u Afriku, točnije u državu Benin.

-  Naši učenici su prošle jeseni pogledali dokumentarac o Marijinim obrocima te su odlučili pomoći. Htjeli smo ih senzibilizirati za ovu akciju, da razviju solidarnost, odgovornost za potrebite te da se aktivno zalažu za dobro ljudi oko sebe - rekla nam je vjeroučiteljica Ana - Marija Biršić Glibo.


Vjeroučiteljica Biršić Glibo (lijevo)

Također, osim prikupljanja novca na štandovima, danas tijekom dana održavaju se u prostoru škole humanitarni koncerti učenika Kanižlićeve i Glazbene škole.

 - Jedna gospođa koja je u Beninu provela nekoliko godina nam je pričala o tome i tako nas još više potakla da sudjelujemo i pomognemo - rekla nam je Iva Papac, učenica 8.d razreda.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI