Pakrac je ovih dana Meka za ljubitelje glazbe i zvuka

Božidar Savi ispred vrijedne hi-fi opreme
(FOTO: Mario Barać)

25.05.2013. | Mario Barać
Pregleda: 4692

Od jutarnjih sati Pakrac je u znaku glazbe jer se na više lokacija u gradu održava HiFi izložba u sklopu manifestacije „Multipak“ koju zajednički organiziraju „Robertoshop“ vlasnika Božidara Savija, Muzej Grada Pakraca, Turistička zajednica i Osnovna glazbena škola Pakrac.

Nije pretjerano reći da je ovo vjerojatno najvažniji audio događaj godine u Hrvatskoj, kao ni da je Pakrac danas glavni grad svih audiofila, ne samo iz Hrvatske nego i područja bivše Jugoslavije jer u Pakracu izlaže čak 35 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Prethodnu konstataciju potvrđujem i sam Božidar Savi.

Set vrjedniji od milijun kuna


– Na području bivše države ima nekoliko ovakvih događanja, ali ovo je najveći broj izlagača koji izlaže na jednom mjestu. Osim toga namjerno smo ovaj događaj nazvali izložbom jer smo objedini zvuk i sliku, tvrdi Savi kojeg smo snimili ispred D’Agostino Momentum master audio seta koji vrijedi više od milijun kuna.




Multipak se u Pakracu organizira drugu godinu zaredom, lani ga je posjetilo oko 400, a ove godine organizatori očekuju više od tisuću posjetitelja.

U Pakracu i svjetska premijera

Audiofili s područja cijele bivše države imaju priliku u 35 prezentacijskih prostora u Gradskoj vijećnici, Muzeju Grada Pakraca, Osnovnoj glazbenoj školi i prostoru „Robertoshopa“ uživati u zvuku i slici najboljih HiFi uređaja današnjice, a Pakrac se može pohvaliti da danas ima i jednu svjetsku premijeru – BFA (Beyond Frontiers Audio) izlaže novi Tulip A Hybrid Integralno pojačalo i Tube DAC a oba uređaja nude dosad neviđena tehnološka rješenja u HIFI svijetu.

Popodne tri koncerta



- Samo se nadamo da će nas vrijeme poslužiti jer smo u popodnevnim satima organizirali 3 zanimljiva koncerta. Od 16 sati trebao bi nastupiti damir Kukuruzović i njegov Gipsy Swing Quarteta, zatim u 18 sati koncert klape Dišpet, a od 20 sati bi u dvorištu kurije Janković trebao nastupiti Big Band Požega, najavljuje Jelena Hihlik, ravnateljica pakračkog muzeja. Osim koncerata, u programu je i otvaranje izložbe slikara Krunislava Stojanovskog kao i svečan otvaranje „Pakračkog ljeta“ u sklopu kojeg se održava i Multipak, a ulaz je za posjetitelje slobodan za sve prostore na sajmu kao i za koncerte.

Multipak će, uz brojen sadržaje, radionice i događanja trajati sve do 13. lipnja.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI