Neferović želi legalizaciju za 1 kunu, traži potporu Požežana

Peticiju je potpisao i Vedran Neferović
(FOTO: HDZ promo)

24.05.2013. | M.M.
Pregleda: 13775

U poplavama loših vijesti Požežanima se događa i jedna odlična najava. Naime, po riječima Vedrana Neferovića, HDZ -ovog kandidata za gradonačelnika Požege, u Požegi će se legalizacija objekata plaćati samo jednu kunu po kubnom metru!

Legalizacija za 1 kunu vrlo izgledna

Takva odluka je u ovlasti Gradskog vijeća Požege, a provodi je gradonačelnik. Rezultati nedavno provedenih izbora govore da je takav scenarij izgledan. Naime, HDZ bi s koalicijskim partnerima realno mogao imati većinu  u Požeškom parlamentu i već na prvoj sjednici novog saziva donijeti i odluku da  komunalni doprinos za legalizaciju objekata na području grada Požege iznosi samo jednu kunu po kubnom metru.



Potpisivanje peticije za legalizaciju objekata za 1 kunu


Sudeći po atmosferi u gradu prije drugog kruga izbora za gradonačelnika Požega sve je izglednije da bi Vedran Neferović mogao zamijeniti SDP-ovca Zdravka Ronka na toj dužnosti, a to znači da bi i provedba odluke o cijeni legalizacije bila osigurana. Požežani bi tako plaćali daleko najmanju, ustvari simboličnu naknadu za legalizaciju svojih objekata za razliku od većine građana u cijeloj Hrvatskoj kojima ta provedba zakona osjetno utječe na kućne budžete pa su mnogi prisiljeni podizati nepovoljne kredite kako im se kuće i drugi objekti ne bi našli na popisu za rušenje.

Novac je potreban za školovanje djece

Potporu inicijativi da se Požeški objekti legaliziraju samo za jednu kunu Vedran Neferović želi dobiti i od svojih sugrađana pa je danas u Požegi počelo potpisivanje potpore kod Gradske tržnice te u pješačkoj zoni u Cehovskoj i Florijanovoj ulici, a Vedran Neferović namjerava obići  i požeška prigradska naselja. Obrazlažući svoju inicijativu ističe: „Prihod od komunalnog doprinosa za legalizaciju objekata na području grada Požege ionako nije bio planiran u gradskom proračunu, pa ne vidim razloga da se na račun građana on dodatno puni, ali vidim razlog zašto to ne bi trebalo činiti.

Požežani itekako osjećaju posljedice ekonomske krize i lošeg upravljanja gradom u području gospodarstva i  izvanredni  veliki namet za legalizaciju bacio bi mnoge u dužničko ropstvo. Mnogima je teško školovati učenike i studente, pa bi ovaj novi namet ugrozio mnoga školovanja. Prije sam već govorio da Grad mora dodijeliti puno veći broj stipendija u odnosu na njih par koliko se danas podupire, a i ova inicijativa je posredan prilog takvoj orijentaciji. Legalizacija za jednu kunu je jedino ispravna. Požežani danas ne mogu platiti više“ - zaključuje Neferović.


Potpisivanje peticije za legalizaciju objekata za 1 kunu




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI