Pakrac će dobiti dva zatvorena i jedan otvoreni bazen

Maketa pakračkih bazena
(FOTO: Mario Barać)

21.05.2013. | Mario Barać
Pregleda: 7310

Na površini od 23.000 četvornih metara, sjeveroistočno od raskrižja Bolničke i Vukovarske ulice nedaleko Gradskog stadiona u Pakracu, u planu je izgradnja zatvorenih bazena -  glavnog bazena veličine 25 x 33 metara što je standard za natjecanja u malim zatvorenim bazenima te za vaterpolo utakmice, zatim manjeg bazena za neplivače i osobe s invaliditetom veličine 12x8 kao i mali bazen za djecu, te prateći sadržaji poput svlačionica i sanitarnih čvorova.

Maketu budućeg kompleksa zatvorenih bazena u Pakracu te projektnu dokumentaciju za njihovu izgradnju predstavio je arhitekt Ratimir Škutelj, a građani je mogu vidjeti u Gradskoj vijećnici, u kompleksu kurije Janković.

Vrijednost još nije poznata


Novi – stari gradonačelnik Pakraca Davor Huška tvrdi da su pripreme za izgradnju ovog sportsko–rekreativnog kompleksa već poodmakle.


- Temeljem ovog projekta gradske službe već rade na prikupljanju ostale neophodne dokumentacije za izdavanje građevinske dozvole, a u svemu je jako dobra okolnost što je cjelokupna parcela potrebna za izgradnju ovog bazenskog kompleksa već u vlasništvu Grada i nema problema s rješavanjem imovinsko–pravnih odnosa. Vrijednost ukupne investicije još uvijek nije poznata jer tek nakon lokacijske dozvole ide glavni projekt s troškovnikom.



Preko Ministarstva regionalnog razvoja kandidirati za EU fondove

- Jasno je da Grad nema toliki novac za samostalnu izgradnju i ovaj je projekt na popisu projekata koje ćemo, preko Ministarstva regionalnog razvoja, kandidirati za financiranje kroz neki od fondova Europske unije. Potreba za bazenom u Pakracu je objektivna i siguran sam da imamo velikih izgleda da projekt bude prihvaćen i financiran sredstvima EU jer bi ga koristila djecu u nastavi, zatim osobe s invaliditetom, a koristio bi i za edukaciju za učenika fizioterapeutske srednje i studenata Zdravstvenog veleučilišta koji djeluju u Pakracu. Naravno da bi ga koristilo i šire građanstvo, ističe Huška.

Alternativni izvori energije

Uz zatvorene bazene, planirana je i izgradnja otvorenog bazena, izvedenog u obliku „osmice“, veličine 600 četvornih metara, a u sklopu projekta je planirano i uređenje prilaznih putove te parkirališta s nešto manje od 100 parkirnih mjesta. Projekt predviđa i iskorištavanje alternativnih izvora energije, konkretno sunčevu energiju. Na krovu objekta bi trebali biti postavljeni solarni kolektori koji bi zagrijavali vodu i zrak te suvremeni i ekološki sustav toplinskih pumpi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI