Kako napraviti ukrase za kosu od kartona

Ukras za kosu
(FOTO: Maja Katušić)

17.05.2013. | Maja Katušić
Pregleda: 9239

Zanimljivi ukrasi se mogu vrlo lako napraviti od kartonskoga valjka (od papirnatih ručnika). Potrebno Vam je malo vremena i volje, pokazat ću vam par primjera.

Za izradu Vam je potrebno: lak za nokte po želji, valjak od kuhinjskih ručnika, malo novina, ljepilo (vruće ili uhu ljepilo), škare, gumica za kosu, ukosnice.




Za početak izrežemo valjak, pravit ću mašnicu, cvjetić te ukras za rep.




Od šire trake koja je u sredini široka, a pri krajevima se sužava, napravit ćemo ukras za rep, ne znam kako bih to drugačije nazvala. Prešla sam ljepilom gornji i donji dio kako bih ju dodatno učvrstila, Vi nećete  raditi ukoliko nemate vruće ljepilo. S donje strane na sredinu pričvrstimo gumicu za kosu.

Kasnije prebojimo željenom bojom laka za nokte.



Izrežemo dva trokuta te jedan dugački uski pravokutnik. Novine će Vam poslužiti kao super podloga za lijepljenje, kako ne bi zalijepili stol, a i bolje će stajati dok se ne osuši ljepilo.





Cvjetić pravimo od tankih trakica i dva kruga. Prvi krug zalijepimo na novinski papir, zatim trakice prerežemo napola i lijepimo u krug kako bismo oblikovali latice, na kraju zalijepimo gornji krug i obojamo.







Na kosi izgleda ovako.









Pusa
Pratite me na blogu



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI