Kreativni i neovisni: Svojim uratcima pokazali što misle o drogi

Dodjela priznanja
(FOTO: Marina Kvolik)

17.05.2013. | Marina Kvolik
Pregleda: 5599

Županijsko stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga u povodu Mjeseca borbe protiv ovisnosti raspisalo je natječaj "Kreativni i neovisni" na koji su se prijavili učenici srednjih škola Požeško-slavonske županije za izradu likovnih i literarnih radova, plakata, fotografije ili jednominutnog filma. Obrađivali su dvije teme: "Što cigarete, alkohol, kocka, droga čine ljudima?", "Imam stav i govorim NE!" te "Što imam od toga da kažem NE!".

- Na natječaj je pristiglo 20 radova iz četiri škole u kategoriji najbolji individualni rad te najbolji grupni rad. Naročito su iskazali interes prema natječaju učenici Ekonomske škole Požega. Kao povjerenstvo imali smo vrlo težak zadatak, trebalo je odabrati najkvalitetnije radove. Zadovoljni smo njihovom kvalitetom, ali nismo odazivom. Ovo je prvi natječaj i nadam se kako će sljedeće godine biti bolje - rekla je Vesna Vlašić, članica stručnog povjerenstva.

U kategoriji najbolji individualni uradak proglašen je jednominutni film Petre Knajs "Što alkohol čini ljudima", učenice drugog razreda Ekonomske škole Požega. - Inače se bavim fotografiranjem. Odlučila sam se na natjecanje zahvaljujući svojoj mentorici i profesorici Budimir koja mi je bila velika potpora. Film prikazuje život jedne djevojke koja si je uništila život alkoholom - govori Petra koja inače dolazi iz umjetničke obitelji jer su njezini baka i djed bavili fotografijama. Također prvo mjesto u kategoriji inividualnih radova osvojila je i Ingrid Grgurić, učenica Katoličke klasične gimnazije, s plakatom naslova "NE!".


Grupnim uratkom najboljim je proglašen uradak učenika Ekonomske škole za plakat "Što alkohol čini ljudima", koji su izradile Adelina Aliti, Elvedina Aliti, Filip Božić, Sven Sloviak i Ivona Teodorčević. - Pano smo izradili u sklopu školskog preventivnog programa pod temom "Boca u moru problema". Izradili smo ga uz pomoć naše mentorice Višnje Menđel Troha. Napravljen je od starog papira, novina, jednostavne tehnike, ali ideje su savršene. Prikazuje bocu koja putuje prema olujnom moru, a iza sebe ostavlja mir - rekao je Sven Sloviak.


- Zadovoljna sam svojim učenicima, vrlo su kreativni i uljepšavaju nam školske dane. Međutim, ne vole učiti i zbog toga sam tužna, ali vole raditi - rekla nam je profesorica Troha.

Kao posebno priznanje uručeno je Srednjoj školi Pakrac za sudjelovanje u natječaju i izradu filma "Opet je bio drogiran" koji su osmislili učenici Karlo Žili, Josip Roban, Danijel Hlapović te Mislav Hihlik.

Kao kruna natječaja održat će se izložba 26. lipnja na Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti, ali mjesto održavanja još nije poznato.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI