Tibor Nemet osvojio broncu s reprezentacijom

Tibor Nemet
(FOTO: Mario Barać)

14.05.2013. | Mario Barać
Pregleda: 2826

Tibor Nemet, 17-godišnji Lipičanin osvojio je brončanu medalju na svjetskom kuglačkom prvenstvu za mlađe juniore koje se održava u mađarskom gradu Zaleegerszegu. Tibor je s hrvatskom reprezentacijom napravio veliko iznenađenje u konkurenciji 13 reprezentacija i, iako im prije prvenstva nisu prognozirali borbu za medalju, okitio se broncom.

U finalnom ekipnom natjecanju Tibor je srušio 580 čunjeva što je drugi rezultat u reprezentaciji. Zanimljivo je da je u čišćenju srušio 203, najviše od naših reprezentativaca dok je u pune srušio 337 čunjeva. Hrvatski juniori su tako sa srušenih 2306 čunjeva osvojili 3. mjesto iza uvjerljivih svjetskih prvaka Nijemaca dok su za drugoplasiranim Mađarima zaostali 36 čunjeva, a na kraju su imali 13 čunjeva više od 4.-plasiranih Austrijanaca.

Borbenošću nadoknadili kratke pripreme


Obzirom da je svim reprezentativcima, pa tako i Tiboru, zbog reprezentativne discipline oduzet mobitel tijekom natjecanja, kontaktirali smo njegovog oca Predraga koji je Tiborova najveća podrška i koji je na neki način zaslužan što se Tibor, ranije vrlo perspektivni šahist, ipak odlučio za kuglanje.


– Gledao sam uživo finalno nadmetanje i svi dečki su se iskazali borbenošću. Obzirom da su imali vrlo kratke pripreme ovo je velik rezultat i isto tako veliko iznenađenje pa ne čudi da su dečki nakon završetka meča bili jako sretni. Naravno da je zadovoljan bio i Tibor, ponosno nam je u telefonskom razgovoru rekao tata Predrag.

Sutra nastup u pojedinačnoj konkurenciji

Tiboru na prvenstvu predstoji još jedan nastup i to sutra u pojedinačnoj konkurenciji koje su izborila 24 natjecatelja s najboljim rezultatima u ekipnom nadmetanju. Tibor u pojedinačno natjecanje ulazi s trenutno 18. rezultatom.

Na ovom prvenstvu je Tibor nastupio i u tandemu s Adrianom Belarom, ali su poraženi već u prvom krugu od bosanskohercegovačke kombinacije. U prvom krugu je Tibor ispao i u miks tandemu s Mirnom Bosak i to od mađarskog tandema.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI