Predajte oružje bez sankcija: Manje će ga biti u prirodi

Manje oružja - manje tragedija u Pakracu
(FOTO: PU požeško-slavonska)

10.05.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 3265

Još uvijek se nerijetko znaju pronaći uz cestu ili u šumi na pakračko-lipičkom području neeksplodirana sredstva, bombe i oružje zaostalo iz Domovinskog rata. U sklopu akcije "Manje oružja - manje tragedija" službenici PU požeško-slavonske na svom su štandu na prostoru Gradske tržnice u Pakracu jučer dijelili Pakračanima letke i informirali ih o mogućnosti da predaju oružje bez sankcija, kao i što učiniti ukoliko pronađu oružje i druga eksplozivna sredstva. Došli su i zainteresirani učenici 8. razreda Osnovne škole braće Radić.



- Akcija je uspjela, što potvrđuje činjenica da je nekoliko građana izrazilo želju za predajom eksplozivnih i rasprskavajućih predmeta na info punktu, te da se već novih 97 komada streljiva kalibra 7,62 mm, devet komada 7,9 mm, jedno streljivo 12,7 mm pancirno zapaljivo te jedno streljivo kalibra 20 mm rasprskavajuće nalazi na sigurnom, tj. u rukama policije. Ovi predmeti koje je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu neće završiti negdje odbačeni u prirodi, čega smo nažalost često svjedoci, nego će biti uništeni - kazala je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.


Glasnogovornica naglašava kako policija i nadalje poziva građane da se riješe oružja bez sankcija kako bi se izbjegle eventualne neželjene posljedice.




- Pozivamo građane da to učine za sigurniju budućnost bez oružja. Upućujemo ih da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja - dodaje.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI