Nagrade proizvođačima iz Vel. Banovca, Ploština i D. Obriježi

Nagrađeni proizvođači konjske salame u Ploštinama
(FOTO: Pakrački list)

06.05.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 3688

Proizvođači talijanske konjske salame, njih 42 s pakračko-lipičkog područja, sudjelovali su sa svojim proizvodima na ocjenjivanju u Ploštinama kod Pakraca. Ocjenjivački sud na čelu s Veljkom Barbijerijem, književnikom i kulinarskim stručnjakom te ujedno počasnim građaninom Pakraca nagradio je najbolje u tri kategorije.

Među manjim proizvođačima najbolju konjsku salamu ove godine imao je Marko Demartini iz Velikog Banovca, drugo mjesto osvojio je njegov sumještanin Petar Sabo, a treći je Boro Arland iz Ploština. Među srednjima prvi je Marijan Arland iz Ploština, drugi Ernest Sabo iz Donje Obriježi, a treći njegov sumještanin Petar Ivanović. Među velikim proizvođačima pobijedila je Marija Savi iz Donje Obriježi, drugi je Ivan Savi iz Filipovca, a treći Bruno Bruneta iz Ploština.

U sklopu ocjenjivanja predavanja su održali profesori s Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Antun Bruneta, predsjednik Udruge proizvođača talijanske konjske salame "Izvorno Ploštine" kazao je kako trenutačno rade na brendiranju kako bi proizvođači s našeg područja ulaskom Hrvatske u Europsku uniju mogli plasirati svoje proizvode na europsko tržište.



Foto: Pakrački list




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI