Ekonomska škola se predstavila osmašima (foto)

Dan otvorenih vrata Ekonomske škole u Požegi
(FOTO: Marina Kvolik)

30.04.2013. | Marina Kvolik
Pregleda: 7656

Ekonomska škola Požega održava Dan otvorenih vrata gdje učenici kroz različita predavanja, koja se odvijaju tijekom cijeloga dana, mogu upoznati način rada i aktivnosti škole.

- Već treću godinu zaredom održavamo predavanja kojima želimo osmašima predstaviti rad naše škole. Trenutačno u školi imamo smjerove za ekonomista, komercijalista, hotelijersko-turističkog tehničara te prodavača. Od sljedeće godine u Pleternici ćemo imati i jedan dislocirani razred upravnih referenata - ističe ravnateljica Marinka Parac.

Polusatnim filmom prikazuje se cjelokupan rad škole od natjecanja do različitih aktivnosti. Mnogi učenici različitih osnovnih škola osmih razreda su došli u pratnji svojih nastavnika.


- Na predavanju će sudjelovati oko 25 učenika iz Jakšića, Pleternice, zatim Kaptola, Velike te Kempfove škole, Kanižlićeve i Cesarićeve - tvrdi pedagoginja Jadranka Sabolić.


"Skake up your English" je predavanje koje se održalo kako bi učenici pokazali svoje znanje engleskog jezika. - Sudjelovalo je 18 učenika u 6 timova koji su preko interneta odigrali dvije igrice i pokazali znanje u sricanju. Tri pobjednička tima su nagrađena prigodnim nagradama poput stranih časopisa, šalica, slatkiša. Natjecanje je bilo zabavno i poučno - ističu voditeljice predavanja Jelena Kovačević i Martina Kir Jambrek.







Već tradicionalno predavanje s prezentacijom je održao profesor Dinko Zima s Veleučilišta u Požegi - "Invazivne biljne vrste u požeškoj kotlini". Izloženi su učenički radovi s redovite nastave.

- Učenici su imali zadatak prikazati recepturu juhe i  ribljeg paprikaša te na imanju naučiti goste kako se pravi - rekla nam je profesorica Višnja Menđel-Troha koja ističe kako su učenici bilo dosta kreativni, a najbolju učenicu Miju Anić su nagradili. Također se moglo sudjelovati u pitalici "Ljekovito bilje" gdje su morali otkriti njuhom o kojem mirisu se radi.

Predavanje koje je uistinu dojmilo učenike i profesore je "Moja afrička priča" Đurđice Lucić iz Zagrađa, bivše učenice Ekonomske škole. - U Zagrebu sam upoznala crnog svećenika koji ima petero braće i sestara koji nikad nisu išli u školu. Njegova priča me potaknula i odlučila sam otići s ciljem da nešto promijenim iako znam da neću moći puno - tvrdi Đurđica koja je fotografijama prikazala sasvim drukčiji život od kojeg mi živimo. Ističe kako je nevjerojatno kako zbog jednog običnog bombona nekome možeš uljepšati dan.

- To je ogromno veselje dok se dobije slatkiš, ali zanimljivo je što svi gledaju pozitivno, nije im tragično što nemaju - ističe Đurđica.

Učenici Ekonomske škole mogli su sudjelovati i na predavanju "Duhovna dimenzija glazbe - gipsy swing" koje im je održao jedan od najboljih gipsy swing gitarista Damir Kukuruzović u pratnji profesora vjeronauka Roberta Begića i nekadašnjeg gitarista Slijepih putnika Marija Kovačevića. Odsvirali su nekoliko skladbi u jazz varijanti poput "Želim klicati".



- Glazba je zvonka radost i ona uvijek nosi neku poruku - tvrdi Damir Kukuruzović koji govori kako je još od osnovne škole znao kako će svirati. - Moj život je jazz. Sa 17 godina sam počeo profesionalno svirati i put do jazza je bio dugačak. Dok sam bi mlad provodio sam i po 7 sati uz gitaru - ističe Kukuruzović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI