Kontakt policajac Hrvoje inicirao akciju za Anu

Hrvoje Tajdan pokazuje učenicima opremu
(FOTO: PU požeško-slavonska)

29.04.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 9795

Sve više građana uključuje se u pomoć oboljeloj djevojčici Ani Kakuk iz Alaginaca, a sada su to učinili i djelatnici Policijske uprave požeško-slavonske koji su za Anu skupili 4.450 kuna. Akciju je inicirao kontakt policajac Hrvoje Tajdan.

- Tijekom travnja i svibnja provodimo edukativni program "Zajedno više možemo", čija je prva komponenta "Mogu ako hoću". Radimo s učenicima četvrtih razreda osnovne škole, a Ana ide u 4. razred OŠ Dobriše Cesarića. Bila je kod nas sa svojim razredom, a čitao sam o njoj u medijima i na dosadašnjih humanitarnim akcijama, pa sam pomislio zašto i mi ne bismo pomogli - ispričao je Tajdan u razgovoru za 034portal.




- U akciji su sudjelovale sve tri policijske postaje, djelatnici Interventne policije u Kutjevu i uprave. Mogu reći da sam zadovoljan prikupljenom svotom s obzirom na kredite u kojima se ljudi nalaze i s obzirom na činjenicu da su nam već u nekoliko navrata rezali plaće. Pokazali smo da unatoč svemu možemo pomoći i drugima. Osjećam se sretno i zadovoljavajuće, znajući da sam nekome pomogao. I sam imam dijete s posebnim potrebama i znam kako je roditeljima - dodaje.


Prikupljen novac Aninoj majci Danijeli Kakuk uručio je Drago Plešić, zamjenik načelnika PU požeško-slavonske.



Preventivne aktivnosti policije usmjerene su prema učenicima 4. razreda koji u pratnji učitelja i kontakt policajca organizirano dolaze u Policijsku upravu gdje upoznaju radno okruženje i način rada policije kako bi prihvatili policajca kao prijatelja pomagača. Kroz interaktivni pristup upoznaju zaštitnu ulogu policije i načine na koje se mogu obratiti za pomoć. Educirani su o samozaštitnom ponašanju u slučajevima pronalaska predmeta vezanih  uz drogu, nasilje, vandalizam i druge pojave rizičnog i društveno neprihvatljivog ponašanja.

U drugom dijelu posjeta Policijskoj upravi učenici sa svojim kontakt policajcem obilaze prostorije Policijske uprave, razgledavaju dio tehnike i opreme kojom se policija služi prilikom obavljanja poslova, a pripadnici Interventne jedinice policije pokazuju im opremu koju koriste u obavljanju posla. Mali školarci pogledali su i opremu kriminalističke policije za daktiloskopiranje, prostorije dežurstva i prostorije za zadržavanje, a na kraju su razgledali policijska vozila, pojasnila je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.



Svi koji žele pomoći Ani svoje dobrovoljne priloge mogu uplatiti na žiroračun: 2500009-3104249016 (Danijela Kakuk, Hypo banka).



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI