Kreativna i nadarena: Nina (7) glumi kad jede, igra se i uči

Učiteljica Sanja Delač i Nina Babojelić
(FOTO: Mario Barać)

25.04.2013. | Mario Barać
Pregleda: 9341

Zvijezda „Noći knjige“ u lipičkoj gradskoj knjižnici bez sumnje je bila mlada i vrlo talentirana glumica Nina Babojelić, učenica 2. razreda Osnovne škole „Braća Radić“ iz Pakraca koja se okupljenima predstavila s dva scenska nastupa – monologa.

Nakon „Miša u knjižnici“, vedra i razigrana Nina je oduševila i izvedbom monologa „Pipi ne može u školu“ i zasluženo pobrala aplauz simpatije.

Glumica ili manekenka


- Najbolji film mi je „Pirati s Kariba“, a najdraža glumica Keira Knightly i naravno Johnny Deep. Kada maštam o tome što želim biti u budućnosti, znam da želim biti glumica jer mi se gluma najviše sviđa i u njoj najviše uživam, a ako ne glumica, onda manekenka, pojasnila je Nina.


Njezin talent je već u prvom razredu prepoznala učiteljica Sanja Delač koja je priprema za scenske nastupe.

- Monolozi su najteži scenski prikaz, a Nina ih savladava vrlo lako, bez prevelikih problema. Zanimljivo je da smo monolog „Miš u knjižnici“ pripremale još u prvom razredu kada u gradivu nije bilo još u potpunosti usvojeno čitanje, dok je s „Pipi“ bilo puno lakše, iako je to zahtjevniji komad. Nina je vrlo kreativna i maštovita djevojčica koja se sjajno izražava. Jako je talentirana, ambiciozna i uporna, već polako i improvizira u nastupima i dodaje im nešto svoje, a primjećujem i da je sve opuštenija pa samim time i više uživa, rekla je učiteljica Delač.



Primijetio ju je redatelj Mario Kovač

Nina je s „Mišem u knjižnici“ lani osvojila prvo mjesto na županijskom Lidranu i nastupila na državnoj smotri u Šibeniku, kao najmlađa sudionica. I ove godine je s „Pipi ne može u školu“, na županijskom Lidranu osvojila prvo mjesto, ali, zbog smanjenja budžeta, niži razredi nisu mogli nastupiti na državnoj smotri. Njezine nastupe primijetio je i Mario Kovač, poznati redatelj.

– Rekao je da će je zapamtiti i kada odraste i postane glumica, s ponosom će govoriti kako je Ninu poznavao još kao malu, talentiranu glumicu. U svakom slučaju, savjetovao je da se drži glume, pojašnjava učiteljica Delač.

Nina glumi i u dječjoj glumačkoj sekciji KPD „Sloga“ u grupi što je, kako sama kaže, i zanimljivije, ali i lakše.

– Sada pripremamo novu predstavu „Vuk i sedam kozlića“, a ja glumim dobrog duha, dodaje Nina koja, uz glumu, obožava i ples.

- U glumi me najviše veseli što mogu biti što god poželim, a veselim se i putovanjima, nastupima i upoznavanju novih prijateljica i prijatelja, dodaje.



Mama Danijela: Nina ne prestaje glumiti

Bezrezervnu podršku Nina ima i od svojih roditelja, Željka i Danijele, a mama tvrdi kako Nina nikada ne prestaje glumiti.

– Ona glumi čim se probudi, kada jede, kada se igra, pa čak i kada uči. Kada čita novine, čita ih na dramatičan način i u sve što radi unosi literarnu notu. To često nije lako i zna biti naporno, ona neprestano priča, ali ona jednostavno ne može drukčije, pojašnjava mama Danijela.

Tvrdi da Nina voli učiti, da je vrlo živo dijete, a glavnu riječ vodi i na obiteljskim okupljanjima gdje drži govore, pa čak i zdravice.

– Sada je u fazi snimanja mobitelom pa snima razne intervjue i sve više joj se sviđa posao tv voditeljice.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI