U sklopu novog vrtića u Pleternici i jaslice za najmlađe

Dogradonačelnica Antonija Jozić ispred gradilišta novog vrtića
(FOTO: Domagoj Katić)

24.04.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 12261

Zaposleni Pleterničani će uskoro moći odahnuti jer se bliži kraj izgradnji novog dječjeg vrtića vrijednog 10 milijuna kuna koji će primiti 50-ak djece više koja se trenutačno nalaze na listi čekanja. Ukupno će to biti 100-tinjak djece u vrtiću kapaciteta ukupno 150 djece, a po prvi put će moći primiti i jasličku skupinu od 1 do 3 godine starosti.

Svoje zadovoljstvo ne skriva ni ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica, Ljiljana Petrović koja kaže kako ju uz veći prostor veseli i nova zapošljavanja koja s tim dolaze. - Trenutačno rade 4 odgojitelja, ja kao odgojiteljica i ravnateljica te kuharica i spremačica. Na svaku novu u novom vrtiću skupinu otvorit će se i dva nova radna mjesta odgajatelja - kaže Petrović.

Dječji vrtić je samo jedna od tri nove zgrade u Pleternici koja će imati sustav energetske učinkovitosti. - Trenutačno se za rad vrtića izdvaja 500.000 kuna iz proračuna, povećanjem kapaciteta povećat će se i taj iznos. Upravo iz tog razloga je bitna energetska učinkovitost kako bismo maksimalno smanjili troškove. S obzirom da uvijek tražimo način sufinanciranja jer se godišnje u Pleternici investira 50 milijuna kuna, tako će i Fond za zaštitu okoliša sufinancirati ovaj sustav sa 40 posto - kaže Antonija Jozić, zamjenica gradonačelnika Pleternice.


Vrtić je 60 posto financiran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova te će se prostirati na 2.500 četvornih metara. - Trenutačno se rade unutarnji radovi, nakon toga će se postaviti vanjska fasada te će u lipnju biti sve dovršeno - zaključuje Jozić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI